reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co na obiad, zachcianki i inne przepisy

Ja dziś zrobiłam faszerowane ziemniaczki inspirujac się przepisem z internetu... bo narobilyscie mi ostatnio na nie smaki... podane z sosem tzatziki :) siadam do stołu i testuję jak wyszły [emoji4] [emoji3]
1473957031811.jpg

Załączniki

• 1473957031811.jpg
    1473957031811.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 911
reklama
A ja dziś robilam tortille na zimno :)
Posmarowalam tirtille serkiem almette, posypalam kawalkami salaty lodowej, rucola, starty zolty ser, plasterki szynki drobiowej, paski świeżej papryki, wszystko zawijam, okladam folią aluminiowa i w kladam do lodówki na godz, pizniej wyjmuje i kroje na kwalki ☺ a druga zrobilam tak: Posmarowalam tortille serkiem almette, posypalam duza iloscia swiezego koperku, na to polozylam lososia wedzonego, pokropilam cytryną i potraktowalam tak samo jak tamto. Bardzo pyszna przekaska, lekka i zdrowa w razie ataku głodu:)

mmm ja też lubie takie wrapy robic na zimno :D ja z kolei robiłam swoje tak - bardzoooo cieniutko smarowałam tortille musztarda dijon.. kto kiedykolwiek probowal tej musztardy ten wie dlaczego cieniutko- jest bardzo ostra ;-) na to pokrojony w kostke serek brie i porwana w kawałki rukola ;-) w przepisie była jeszcze szynka ale jakos jestem taka mało miesna wiec robilam bez ;) a potem ten sam schemat, zwinac w rulon i kroic na kawałki takie na oko 1,5cm ;-) mniam mniam... moze serek brie nie bardzo pasuje na nasz stan bo to jednak plesniowy ser... ale polecam na przyszłość :)

a Twoje April z pewnoscia przetestuje.. a chociaz ten 1wszy bo łosoś to nie moja rzecz ;)

mmm ja też lubie takie wrapy robic na zimno :D ja z kolei robiłam swoje tak - bardzoooo cieniutko smarowałam tortille musztarda dijon.. kto kiedykolwiek probowal tej musztardy ten wie dlaczego cieniutko- jest bardzo ostra ;-) na to pokrojony w kostke serek brie i porwana w kawałki rukola ;-) w przepisie była jeszcze szynka ale jakos jestem taka mało miesna wiec robilam bez ;) a potem ten sam schemat, zwinac w rulon i kroic na kawałki takie na oko 1,5cm ;-) mniam mniam... moze serek brie nie bardzo pasuje na nasz stan bo to jednak plesniowy ser... ale polecam na przyszłość :)

a Twoje April z pewnoscia przetestuje.. a chociaz ten 1wszy bo łosoś to nie moja rzecz ;)
No wlasnie nie można jeść wedzonych ryb w ciąży więc mąż zje całą sam :) ale warto miec w lodowce taka przekąskę np na atak głodu o 3 w nocy :D

ja dzis mam ochote na proste ziemniaki w mundurkach :) z maselkiem, solą.. no moze smietana.. poki co jem fasolke z bulka i maslem bo mi to pod nos podstawili ;c nie mam sily poki co rąk w cokolwiek włozyc.. wiec leze od 9... ziemniaki zrobie sobie potem... a co do salatek to mam ochote na salatke z makaronem-kokardkami, kurczakiem, suszonymi pomidorami i ziarnem slonecznika :p

A ja w przyszłym tygodniu mam zamiar zrobić kaczkę na puree marchewkowo-cynamonowym! pyszności!!! :D Jakoś ostatnio tak mnie naszło na jakieś pichcenie :) wczoraj zachciało mi się golonki więc zrobiłam, a później stwierdziłam, że jednak nie mam na nią ochoty... i tak to sie czasem kończy ehhhh....

Placuszki bananowo owsiane :-)
- dwa banany ( najlepiej b dojrzale)
- dwa jajka
- 4 lyzki platkow owsianych

Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy dwa cale jajka i 4 lyzki platkow owsianych. Mieszamy wszystko lyzka.
Smazymy na patelni jak racuchy. Ja uzywam oleju kokosowego tylko i wylacznie do tego. Po pierwsze smak, po drugie zdrowiej.
I gotowe. Ja polewam plynnym miodem i dowolne owoce (najlepsze wg mnie maliny, truskawki, borowki).

Smacznego [emoji4]

uwo9yx8danzxt9q9.png

reklama
A ja dziś robię pyszną pastę bakłażanowa na kanapki! Mniam!
Potrzebujemy: masło, cebula biala x2 lub 3, 2 zabki czosnku, 2 miękkie pomidory lub 3 twarde, garść śliwek suszonych, 1 bakłażan, sól, cukier, pieprz.
Na masle podsmazyc cebule (piórka), dodać posiekany czosnek, dodać drobno pokrojony bakłażan (nie obierac), pomidory obrane pokrojone w kosteczkę, śliwki pokrojone w kosteczkę. Wszystko długo smażyć do ROZGOTOWANIA, doprawic solą, cukrem, pieprzem. Podawać na zimno np. jako pastę na kanapki :)
SMACZNEGO!

Do góry