reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co na obiad, zachcianki i inne przepisy

Ja dziś zrobiłam faszerowane ziemniaczki inspirujac się przepisem z internetu... bo narobilyscie mi ostatnio na nie smaki... podane z sosem tzatziki :) siadam do stołu i testuję jak wyszły [emoji4] [emoji3]
1473957031811.jpg
 

Załączniki

  • 1473957031811.jpg
    1473957031811.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 906
reklama
A ja dziś robilam tortille na zimno :)
Posmarowalam tirtille serkiem almette, posypalam kawalkami salaty lodowej, rucola, starty zolty ser, plasterki szynki drobiowej, paski świeżej papryki, wszystko zawijam, okladam folią aluminiowa i w kladam do lodówki na godz, pizniej wyjmuje i kroje na kwalki ☺ a druga zrobilam tak: Posmarowalam tortille serkiem almette, posypalam duza iloscia swiezego koperku, na to polozylam lososia wedzonego, pokropilam cytryną i potraktowalam tak samo jak tamto. Bardzo pyszna przekaska, lekka i zdrowa w razie ataku głodu:)
 
mmm ja też lubie takie wrapy robic na zimno :D ja z kolei robiłam swoje tak - bardzoooo cieniutko smarowałam tortille musztarda dijon.. kto kiedykolwiek probowal tej musztardy ten wie dlaczego cieniutko- jest bardzo ostra ;-) na to pokrojony w kostke serek brie i porwana w kawałki rukola ;-) w przepisie była jeszcze szynka ale jakos jestem taka mało miesna wiec robilam bez ;) a potem ten sam schemat, zwinac w rulon i kroic na kawałki takie na oko 1,5cm ;-) mniam mniam... moze serek brie nie bardzo pasuje na nasz stan bo to jednak plesniowy ser... ale polecam na przyszłość :)

a Twoje April z pewnoscia przetestuje.. a chociaz ten 1wszy bo łosoś to nie moja rzecz ;)
 
mmm ja też lubie takie wrapy robic na zimno :D ja z kolei robiłam swoje tak - bardzoooo cieniutko smarowałam tortille musztarda dijon.. kto kiedykolwiek probowal tej musztardy ten wie dlaczego cieniutko- jest bardzo ostra ;-) na to pokrojony w kostke serek brie i porwana w kawałki rukola ;-) w przepisie była jeszcze szynka ale jakos jestem taka mało miesna wiec robilam bez ;) a potem ten sam schemat, zwinac w rulon i kroic na kawałki takie na oko 1,5cm ;-) mniam mniam... moze serek brie nie bardzo pasuje na nasz stan bo to jednak plesniowy ser... ale polecam na przyszłość :)

a Twoje April z pewnoscia przetestuje.. a chociaz ten 1wszy bo łosoś to nie moja rzecz ;)
No wlasnie nie można jeść wedzonych ryb w ciąży więc mąż zje całą sam :) ale warto miec w lodowce taka przekąskę np na atak głodu o 3 w nocy :D
 
ja dzis mam ochote na proste ziemniaki w mundurkach :) z maselkiem, solą.. no moze smietana.. poki co jem fasolke z bulka i maslem bo mi to pod nos podstawili ;c nie mam sily poki co rąk w cokolwiek włozyc.. wiec leze od 9... ziemniaki zrobie sobie potem... a co do salatek to mam ochote na salatke z makaronem-kokardkami, kurczakiem, suszonymi pomidorami i ziarnem slonecznika :p
 
A ja w przyszłym tygodniu mam zamiar zrobić kaczkę na puree marchewkowo-cynamonowym! pyszności!!! :D Jakoś ostatnio tak mnie naszło na jakieś pichcenie :) wczoraj zachciało mi się golonki więc zrobiłam, a później stwierdziłam, że jednak nie mam na nią ochoty... i tak to sie czasem kończy ehhhh....
 
Placuszki bananowo owsiane :-)
- dwa banany ( najlepiej b dojrzale)
- dwa jajka
- 4 lyzki platkow owsianych

Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy dwa cale jajka i 4 lyzki platkow owsianych. Mieszamy wszystko lyzka.
Smazymy na patelni jak racuchy. Ja uzywam oleju kokosowego tylko i wylacznie do tego. Po pierwsze smak, po drugie zdrowiej.
I gotowe. Ja polewam plynnym miodem i dowolne owoce (najlepsze wg mnie maliny, truskawki, borowki).

Smacznego [emoji4]



uwo9yx8danzxt9q9.png
 
reklama
A ja dziś robię pyszną pastę bakłażanowa na kanapki! Mniam!
Potrzebujemy: masło, cebula biala x2 lub 3, 2 zabki czosnku, 2 miękkie pomidory lub 3 twarde, garść śliwek suszonych, 1 bakłażan, sól, cukier, pieprz.
Na masle podsmazyc cebule (piórka), dodać posiekany czosnek, dodać drobno pokrojony bakłażan (nie obierac), pomidory obrane pokrojone w kosteczkę, śliwki pokrojone w kosteczkę. Wszystko długo smażyć do ROZGOTOWANIA, doprawic solą, cukrem, pieprzem. Podawać na zimno np. jako pastę na kanapki :)
SMACZNEGO!
 
Do góry