reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co na katar?

witam
może macie jakis sposób dobry dla 6 tygodniowego maluszka
w aptece pani powiedziała że b. dobrze działa olbas oil- jest on do inhalacji ale mówiła żeby 2 krople zapuscic na poduszkę maleństwaa i będzie to naturalna inhalacja- podobno daje dobre wyniki
a może inny sposób
dzięki

reklama
spróbuj EUPHORBIUM comp.S też są dla niemowląt ale chyba tylko na receptę więc się nie obędzie bez wizyty u pediatry nawet lepiej by było gdybys się przeszla a co do tych kropelków to są one homeopatyczne więc nie zaszkodzą nikomu

Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu dla twego maleństwa

Ja kupuję w aptece. 60ml kosztuje około 24zł. Są jeszcze inne spraye z wodą morską, musiałabyś spytać w aptece.
Ja bardzo to sobie chwalę, bo można tego używać bez przerwy dla odpowiedniej higieny nosa. :)

Moja Alicja właśnie ma katarek (ma 6 tygodni) i lekarka przepisala Jej EUPHORBIUM lub do wyboru NASIVIN SOFT 0,1%
i kropelki do oczu, ale kazala stosować do noska oczywiście, a nazywają się GENTAMICIN 0,3% oraz sól fizjologiczną.
A mam to stosować tak:
najpierw 1 kropelka soli fizjologicznej i położyć na brzuszku
potem kropelka Nasivinu soft lub Euphorbium
na końcu Gentamicin

Trochę tego przepisała, co? Ale niestety Mała troszkę też pokasłuje i miała lekką temperaturkę :(

Oczywiście Nasivin soft i sól fiz. nie są na receptę, a tamte pozostałe, to nie wiem nawet.

A co do wód morskich, to ja dodam też STERIMAR. Polecam do profilaktycznej higieny noska. Sól fizjologiczną także.

Hej! Pomózcie dziewczyny, dzisiaj Wiktorek dostał katarku i pokasłuje przytym:no: .Do lekarza jedziemy dopiero po południu. Kupiłam olejek Olbas ale niewiem czy nie zaszkodzi 4-mies.bobaskowi. Może któraś z mam uzywała go?????:confused: Jeszcze mam pytanie czy któraś z mam uzywała leki homeopatyczne w różnego rodzaju infekcjach? Co prawda jestem zwolenniczką granulek ale jak narazie stsowałam je tylko w przypadku kolek i problemów z kupkami!Pozdrawiam
ssa41101kopiati3.jpg[IMG]

a ja polecam herbatke na przeziebienie Hipp'a. Moja corcia ja dostawala jak zlapala katarek w drugim miesiacu zycia. Do tego kladlam ja czesto na brzuszek i po tygodniu po katarku ani sladu. Ja niezdecydowalabym sie na podanie olejku i lekow 4-miesiecznemu dziecku. Moja corka jest wlasnie w takim wieku.

reklama
Dzieki za podpowiedz z tą herbatką. A podając tn olejek miałam na mysli rozpuszczenie go w wodzie i postawienie w pokoju aby ulatniał się zapach a maleństwo mogło lepiej oddychać. Pozdrawiam
:-)

Do góry