reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co na katar?

Na katar polecam Ephorbium( homeopatyczny aerozol) można go uzywac doś czesto i nie wysusza sluzowki jak nasiwin.
Dla małych dzieci bardzo dobra jest woda morska do przemywania noska( sprawdza sie szczegolnie w zimie kiedy z powodu ogrzewania w mieszkaniach jest suche powietrze).
Musicie pamiętac, że katar może byc przyczyna alergii!!!

Pozdrawiam :)

reklama
Bardzo dobre jest też stosowanie olejku Olbas Oil. Można skropić delikatnie pościel na noc, lub na dzień ubranko pod szyjką. Olejek ten daje ładny aromat, udrażnia nos i powoduje lepsze oddychanie.
Stosujemy zawsze przy katarku, dodatkowo Sterimar i Nasivin.

Ja jak miałam katar też stosowałam Olbas. Pomaga.

A można używać tych kropli dla 2 m-cznej dzidzi.Odpiszcie!Ściągam Julci katarek od 2 tyg. gruszką i nic...mała poprawa.Stosuję maść majerankową, ale to mało pomaga!
Pozdrawiam!

Nasivin Soft można dawać takim maluszkom. Z tego co pamiętam, po jednej kropli do każdej dziurki od nosa, trzy razy dziennie,po uprzednim wyczyszczeniu nosa, przez 4 dni. A jak to nie pomaga to do lekarza...

Olbas mażna stosować u dzieci powyżej 1 roku.

Dzieki słowiczek.jak nie przejdzie jej do jutra to ide do lekarza, skonsultowac jej katarek.
Pozdrawiam ciepło!!!! :-*

Hanusia a moja Julka też ma taki katarek w sumie od urodzenia. Pytałam lekarza i powiedziała że to tzw. sapka niemowlęca i że do pół roku powinno samo zniknąć. Czyszczę jej nosek gruszką ( czego moja kluska nie lubi) i zakraplałam Nasivin Soft ale położna mówiła żeby nie zakraplać cały czas bo można dziecku popalić śluzówki. Ale poradziła ąbym zakraplała sól fizjologiczną i nie powiem nosek juz całkiem inaczej oddycha a powiem szczerze ąe na początku ciężko było tym bardziej że moja mała miała nosek zatkany mazią płodową podczas porodu ( i za to dostała tylko 7 punktów :( ) pozdrawiam

just20sto bardzo dobrze robiła. Mój Wojtuś też miał malutki katarek i lekarz zalecił właśnie zakrapianie noska Nasivin Soft. Dobrze też do mleka dać kilka kropelek Cebionu raz dziennie jeśli jest dzieciaczek przeziębiony mocniej. Bardzo dobrze jest też nawilżać powietrze w pokoju (a zwłaszcza w okresie grzewczym). Jeśli nie posiada sie w domu nawilżacza powietrza, który troche kosztuje to mozna na kaloryferach powiesić kilka mokrych pieluch i na łóżeczku dzieciątka jedną. Lub powiesić kamionki wypełnione wodą. :D

magda1226 pisze:
cześć !!! mam problem z moją córcią praktycznie cały czas kaszle. nie pomagają ani syropki, ani antybiotyki poprostu koszmar. ostatnio była chora przez 2 tygodnie wzięła 3 różne antybiotyki minęłao zaledwie parę dni a już wszystko wróciło na nowo . może ktoś zna coś skutecznego???  :-[ pozdrawiam :)

Jeżeli nic nie pomaga to na pewno są to robaki. Mój syn kaszlał przez pół roku - NON STOP !!! Brał nawet leki od astmy! A okazało się , że ma gliste ludzką i lamblie. Zrób więc badania z kału na pasożyty i lamblie. KONIECZNIE! A może jeszcze dziecko zgrzyta zębami w nocy jak śpi. Wówczas masz 100%, że to robaki. A już teraz, profilaktycznie podaj Pyrantelum - to taki wstępny lek na robaki, dostępny bez recepty. Po podaniu pyrantelum, łap kał u dziecka. Wtedy prawie zawsze wychodza wyniki. Bo wiesz, szczególnie lamblie sa trudne do wykrycia.
Powodzenia!!!

reklama
Hanusia pisze:
A można używać tych kropli dla 2 m-cznej dzidzi.Odpiszcie!Ściągam Julci katarek od 2 tyg. gruszką i nic...mała poprawa.Stosuję maść majerankową, ale to mało pomaga!
Pozdrawiam!

Ja stosowałam - ! kroplę na pościel - rewelacja!!!!

Do góry