reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CO KAZDA 'CIEZAROWKA' W IRLANDII WIEDZIEC POWINNA - W trakcie tworzenia :D

AngelFire ja dostalam list od lekarza ale go nie wysylalam tylko zadzwonilam i telefonicznie mnie zapisali a potem przyslali formularz do domu.
Co do opinii o szpitalu to tez nic nie wiem i jestem ciekawa... A na kiedy masz pierwsza wizyte? U mnie to bedzie 19.tydzien, tak dlugo mi kazali czekac od zapisania :baffled:

Na Holly str. umowili mnie na 13 tc ale musialam odwolac bo bede na wakacjach wiec zaproponowala mi zmiane daty i zmiane szpitala na tzw "check out'y"jakoze mieszkam w greystones. Wybralam Szpitl w Gresytones i mam termin na 14 tydzien ciazy.Rodzic bede na Holly str. Babka kazala mi przyniesc list od GP (chyba musze poprosic o kopie mojego GP bo pierwszy list jest juz w holly) i probke moczu.

reklama
Ja mialam skan w szpitalu.
Nawet dosc dokladny, dobrych kilka minut.
Lekarz wszystko ladnie obejrzal, pomierzyl i nawet byl w stanie powiedziec nam czy to chlopiec czy dziewczynka.
Wyszlam zadowolona.

Tutaj ponoc jak nic sie nie dzieje, to ten 1 skan, tzw. polowkowy (po 20 tc) jest jedynym w czasie calej ciazy.

Lekarz wszystko ladnie obejrzal, pomierzyl i nawet byl w stanie powiedziec nam czy to chlopiec czy dziewczynka.
Wyszlam zadowolona.

Tutaj ponoc jak nic sie nie dzieje, to ten 1 skan, tzw. polowkowy (po 20 tc) jest jedynym w czasie calej ciazy.

Dokładnie, potem już tylko położna i GP badają dzidzię dotykiem:-D. Ja ze skanu tego powtórzonego byłam zadowolona, wszystko ładnie było widać (no oprócz płci, bo dzidź się wstydził:-D:-D:-D)

Wyszlam zadowolona.

Moj pierwszy scan mialam dokadnie w 20tyg. ciazy, czasami niektorym wypada w 19 tyg., to wszystko zalezy od terminow w szpitalu.
Najczesciej, jak ciaza przebiega prawidlowo, wykonywany jest jeszcze jeden scan w szpitalu pod koniec ciazy, przed samym terminem rozwiazania.

Rzeczywiscie, po 20 tyg. szpital oferuje juz tylko kontrolne wizyty u pielegniarek lub u lekarza (wszystko zalezy od historii ciazy i stanu zdrowotnego mamusi).

Jak dobrze, ze do naszego GP, czy ginekologa na scan chodzimy duzo duzo duzo czesciej:tak:.

Ja właśnie nie wiem od czego to zależy, kiedy kto trafi na pierwsza wizytę:-(. Ja do lekarza zgłosiłam się w 8 tygodniu, na wizytę w szpitalu czekałam równe 3 miesiące i mieliśmy tylko jeden skan (bo ten pierwszy to beznadziejny był) i nam poprawiali po tygodniu. A niektóre z Was czekały z miesiąc. Nie rozumiem o co tu chodzi.

Angel to może istnieje szansa, że na jeszcze jakiś skan się załapiesz:-D:-D:-D

dziewczyny co do terminu scanu to zależy od GP ja powiedziałam ze mnie brzuch boli to zapisał mnie na wizyte chyba w 17 tygodniu a jak jest wszystko ok to 20

reklama
Mam szybkie pytanie do mam, ktore juz rodzily w Irlandii. Otoz jak to jest z ciązą przenoszona? Czy czekają dwa tygodnie po terminie, czy beda wywolywac?
Moj GP kaze czekac, szpital nie wyznaczyl mi kolejnej wizyty, wiec sama sie do nich wybiore (jak narazie 4 dzien jestem przeterminowana).
Jako ze oni nie robia w czasie ciazy badania ginekologicznego to czy zrobią masaż szyjki? A moze tylko oxy?

Do góry