reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co juz umiem? (Osiagniecia naszych skarbow)

Ale jest pare slow ktore mnie powalaja. Oczywiscie w swoim slowniku ma tylko pare podstawowych slow ale sa te nowe ktore mnie zaskoczyly:
1. Jak cos mi podaje lub kogos czestuje mowi - PROSZE ... hihi alez uprzejma. Czasem wciska mi chrupki i mowi Prosze a ja nie moge w takiej chwili odmowic ;)
2. Jak cos sobie licze to potrafi w kolejnosci po moiem DWA powiedziec TRZY i po moim Pięć powiedzieć SZEŚĆ.
A jak jestem przy kompie i pracuje to podchodzi i liczy po swojemu szeleszczącymi słowami ;)
Ach... i co niesamowite - potrafi powtorzyc dzwiek w poprawnej tonacji!! Bardzo lubi spiewac a jej ostatni nagrany taniec wrzuce w wolnej chwili ja youtube to sie posmiejecie - tylko musze go czyms skompresowac.

reklama
Kurcze tu juz dzieciaczki poezji sie ucza!!! Hihihi
Moj Allanek to chyba w szkole dopiero sie czegos nauczy! Poki co , podobnie jak inne dzieci mowi wlasnym jezykiem wtracajac pare zrozumialych slow!!!!
Co do psocenia to ma takie fazy! Dziwne, bo psoci zwykle jak go cos boli!!!

Reamonn coz za uzdolnione dziecko!!! Czyzby Kaja robila konkurencje zespolowi Reamonn???

andzia oczywiscie ze mozesz. Serdecznie zapraszamy. Pisz jak najczesciej i jak najwiecej. Im nas wiecej, tym weselej:tak::-)

Olenko jak czytam co piszesz o Olisiu i o tym jak duzo mowi wprost nie moge uwierzyc ze az tak duzo. Zawsze o wiele wyprzedzaal reszte lipcoych dzieciaczkow a teraz to i wyprzedza i starsze o rok!!! Niesamowity jest...

Reamon, talent Twojej córci niebywaly! Jesli odpowiednio zadbacie o rozwoj zainteresowan to kto wie... moze bedzie slawna:)) I Adas bedzie kupowal plyty Kaji:)))

A moje Szczescie rozgadane jak nie wiem co, nie jak Olis, ale mowi wszystko jeszcze nie za wyraznie ale my rozumiemy wszystko. Sprawy nocnikowe roznie... kupa w nocnik a siku dalej w pieluche czasem i kupa wpadnie... ale rzadko na szczescie. Czesto bywa nie dobry ale widze ze im bardziej ja sie zloszcze tym bardziej on psoci... wiec trzeba wyluzowac troche, choc czasem ciezko. Aaaa i jestesmy po pierwszej wizycie u fryzjera, jestem w szoku bo bylo calkiem przyzwoicie. Na poczatku nawet Mu sie podobalo...:))Generalnie milo to wspomina i chetnie tam wroci. Po za tym ma bardzo dobra pamiec. Ostatnio nietoperz - zabawka w IKEI nie przypadl Mu do gustu, to do dzisiaj jeszcze o tym wspomina jak to dziewczynka bawila sie z nietoperzem, a to juz ze 3 tygodnie temu bylo:))
ale duzo naskrobalam :/

No to super Kasiu, Adaś bystrzacha, skoro tak dużo mówi to wcale od Olisia nie odbiega! Teraz nasze dzieci chłoną wszystko jak gąbka,Oliwier jak mu się 2 razy zaśpiewa piosenkę albo powie wierszyk to zaraz powtarza ;-) a najbardziej ulubiony tekst ma z żołnierskiej piosenki którą śpiewa mu dziadek..."DO KANTYNY NA PIEROGI CZAS" ;-) czasem nawet przez sen to mówi hihi.

reklama
Do góry