reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co juz umiem? (Osiagniecia naszych skarbow)

Jeszcze troszkę i pewnie te wszystkie różnice między naszymi maluchami się zatrą ale...Na razie czytam o tym,że Wasze dzieciaczki już tak śmigają po domu a nasza Niunia tylko"gada"...Niechby i ona troszkę ze sportsmenki miała...I niech ruszy ten tyłeczek...

reklama
A ja bym sobie zyczyla, zeby Marysia dala troche po hamulcach, jak lazi po domu, za to zaszczycila swoja mame jakims pieknym "mama", albo innym fajnym slowkiem:-D . To co Kociu, my Wam troche miesni, a Wy nam szarych komorek:-D :-D :-D ?!

Hihi,to mój i sportsmen i gaduła:-D zaczyna raczkować:-) i gada jak najęty,podciąga się do stania o wszystko co sie da,najchętniej o mamę i jej włosy:-D ;-) I tak sie wycwanil,że aby mu wcisnąc kaszkę lub obiad to musze mu pokazywać odgłosy wszystkich zwierzat a najbardziej lubi jak mamusia robi z siebie małpę:laugh2: ;-) wtedy otwieraz buzkę szeeeroko i się brechcze ze mnie w głos:-D :eek: mysli sobie pewnie:matka-wariatka;-) :-D A rano po przebudzeniu ciągnie mnie za nos.wkłada palce do oczu i znów sie chichra,taki ma ubaw że mnie obudzi;-) rośnie mi mały Denis rozrabiaka:-D

Olu, wyjatek potwierdza regule: geniusze istnieja na tym swiecie:-D :-D :-D . Marysia za nos mnie co prawda nie ciagnie, ale strasznie chcialaby dotknac moje oko. Pod powieka! Lezy i smyra mnie po zamknietym oku, rzesach, a jak je otworze, to ona hyc i wyciaga palec wkladajac mi go w oko:szok: :-D . Ja zamykam, a ona dalej czyha na to, az je otworze. Jak zakonczy kariere sportowca, to moze bedzie okulistka:-D ?!?

No moj Allanek jest gadatliwy ale po swojemu!!! Tak jak mowilam Olu, Olis zacznie szybciej zdania skladac niz moj brzdac!!! Jednak fajnie ze nasze dzieci sie od siebie roznia i kazde rozwija sie inaczej!!! Gratuluje postepow w gadaniu i przemieszczaniu sie!!!
Allanek zaczyna probowac sam stac, bez podpierania sie o cokolwiek!!! Jak go prowadze to maszeruje jakby to bylo normalne!!! Ciekawe kiedy sie odwazy sam pojsc skoro ze mna mu tak dobrze idzie!!! No nic narazie cieszymy sie z tego samodzielnego stania!!! Acha i pokazuje gdzie jego zabawki maja oczko!!!

Moj smyk codziennie robi siusiu na nocnik , czasem raz a czasem nawet i 3 razy, zdarza sie nam tez i kupke zrobic na nocniczek.Trzymamny za raczki coraz pewniej stoi ale przemieszcza sie dalej w swoj dziwny sposob:cool2: Oczywiscie kiwa sie na czorakach ale jak tylko chce gdzies isc to sie przewraca na brzucholek.

Kryska,dawaj-robimy małą wymianę!!!Chociaż szczerze mówiąc coś mi się nie wydaje,żemy Marysi brakowało szarych komórek...Mogłaby po prostu,ot tak po koleżeńsku oddać Zuzce troszkę zapału sportsmenki...:tak: :tak: :tak:

U Nas chodzenie na topie number one!!!:tak::tak: najchętniej cały dzień by chodziła a w chodziku robi demolke z mieszkania i trzeba uciekac jej z drogi hehe..:laugh2:...gaduła będzie po mamusi bo non stop nawija hehe...włosów mam coraz mniej bo tak jak u Oli wstawanie i podciąganie za włosy jest the best...;-);-)
wszystkim kochanym szkrabom duża buzka za osiągnięcia;-)

Pieknie sie nam rozwijaja skarby nasze!:tak:
Oliwier dzis sam sie podniosl z siadu do stania w kojcu:-) I nauczylismy go dzis mowic slowo TITEK,czyli tak jak na niego czasem wola mój maz;-) i Olis kólko powtarzal TITEK,TITEK i tak sie cieszy,ze umie to wymowic ze az piszczy z radosci:tak:
Acha,a jak wstaje rano to budzi Darka walac swoja glowa o jego czolo:-D lobuz nam rosnie jak nic!;-)

reklama
Widzę coraz większe postępy czynią nasze skarbeczki .U nas jest na topie wstawanie i trzymanie się łóżeczka ,kursowanie chodzikiem a raczej demolowanie mi mebli:-D :-D ,raczkowanie to dopóki mu się nie znudzi a jak mnie zobaczy to rąsie ,a jak!!!! Baba nauczyła:-) :no: ,czego nie pochwalam .Jescze nie umie chodzić a już się puszcza łóżeczka i zawsze gdzieś wyląduje głową:-D :-D ,w wózku wstaje na równe nogi przez co muszę go zapinać w szelki.Co dogaworzenia to dalej bum bum ,baba ,mama ,jakoś tata mu na razie nie przechodzi przez gardło:-D i uwielbia polko ,ledwo oczy otworzy to patrzy na okno i krzyczy bum ,bum

Do góry