reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co juz umiem? (Osiagniecia naszych skarbow)

Gratulacje dla wszystkich maluszkow..widze,że wszystkie maluszki robia duże postępy,raczkuja ,stoją,nawet w nocnik kupkę robią kurczę tylko patrzeć a z domu Nam wyjdą...:tak::-)

Wikunia jeszcze nei raczkuje,ale juz sama stoi i świadomie woła "mame" jak tylko jej zniknę zpola widzenia to od razu krzyczy mamamama.;-)...fajne uczucie co dziewczyny...:-):-) a i zamiast posuwac sie do przodu to raczkuje do tyłu hehe to chyba ten znak zodiaku jednak haha:laugh2::laugh2:

reklama
GRATULACJE ZA NOWE OSIĄGNIĘCIA SZKRABIKI:-)
My niestety choć wydawało się że raczkowanie już tuż ,tuż ,stoimy w miejscu albo raczej pełzamy:-D :-D ,przewracamy się zboku na bok i też turlanko a miny robi zarombiste ale cholewcia nie mogę zdążyć tego uchwycić:-(

U mnie Natusia zrobiła mi prezent na Dzien Kobiet, bo powiedziała MAMAMAMAMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz jest na etapie mówienia BABABABABA I MAMAMAMAMAMA!!!!a taka śmieszna minke przy tym robi, że tylko całować!
No i na czworakach cały czas, ale raczkowania jeszcze nie ma. Przesiadłysmy sie na spacerówkę, przezadowolona, wszystko widzi, już mi nie płacze w wózku, więc chyba to juz był czas.

No dziewczyny,czyżby nasze dzieciaki nie robiły postępów?;-) Piszcie co nowego potrafią szkraby!:tak:
Oliwier od wczoraj potrafi pokazywać jaki duzy urośnie,unosi rączki w górę i się wyciąga:-) i od wczoraj zaczął stawać w pozycji na pieska,podpiera sie na kolankach i rączkach i posuwa...do tyłu:-D wiem,że wiele z waszych dzieci od dawna tak robi,ale ze względu na małe problemy Olisia z motoryką dla nas to ogromny sukces:tak: :-) We wtorek mamy pierwsze zajęcia rehabilitacji,ciekawe,co powie pani rehabilitantka na jego osiągnięcia:confused: Do tego zrobił sie tak ruchliwy że nie moge go upilnować! Uwielbia leżeć na brzuszku,rano sie po mnie wspina i sam staje w kojcu! Od tej nadpobudliwosci zaliczył juz porządnego siniaka na policzku,po tym jak wyrźnął o rame łozka podczas oglądania bajki:-(

Musze sie pochwalić Córeczką;-) :-D
Nadunia potrafi sama bez trzymania już przejść pokój (ok 15 metrów):-D :-D :-D No i nastapił w końcu przełom w mówieniu.Już słysze mama baba dada i różne inne śmieszne sylaby.W końcu też sie doczekałam.
A z chodzeniem to śmieszna sprawa.Bo jak sobie nie zdaje z tego sprawy to idzie prościutko pomalutku a jak sie zorientuje ze nikt ją nie trzymie to panika i banc na pupe:-D

Kurcze, to ja sie podniecam, ze Allanek potrafi przejsc od jednego konca sofy na drugi trzymajac sie a tu Nadia wedruje po calym domku!!! Gratulacje malutka!!! Ty to niesamowita zdolniacha jestes!!!

:-) :tak: Faktycznie Nadia przezdolna dziewczynka..i jaka silna!A Alllanek tez przeciez nie gorszy..sam stoi i jeszcze idzie wzdluz sofy...super..!Ja nie moge sie doczekac kidy moj malutki bedzie stal na nozkach o wlasych silach a nie podtrzymywany za raczki.narazie coraz pewniej porusza sie do tylu;)juz podnosi ladnie pupke..a nie tylko wlecze za soba.:)taki maly rasowy raczek:tak: :-)

reklama
Nadia ależ Ty zdolniacha jesteś, to pierwsze dziecko jakie znam, które w tak wczesnym wieku zaczyna chodzić, BRAWO.

Michał już od dłuższego czasu sam pięknie siada i od kiedy nabył tę umiejętność nieznosi leżeć nawet w kąpieli do mycia głowy trudno Go położyć. Mówi mamma, stale chce stać i w kojcu sam wstaje chwytająć się uchwytów. Z raczkowaniem jest tak, że to raczej czołganie się z podniesionym kufrem, ale to dlatego, że jeszcze prawa ręka nie dokońca jest wyrehabilitowana i nie porstuje jej w łokciu, ale i nad tym pracujemy.

Do góry