reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co juz umiem? (Osiagniecia naszych skarbow)

reklama
Ja tez sie musze pochwalic ze Ola ladnie sama zasypia...mruczy sobie kolysanke,tuli pieluszke ,doi monia i zasypia...poza tym nauczyla sie lezac na brzuszku podpierac jak Krecikowy Allanek musze zrobic fotke to zobaczycie,przekreca sie z brzuszka na boczek i na plecki i znowu na brzuszek i tak wkolo i co najlepsze uwielbia teraz lezec na brzuszku,a jak sie zmeczy trzymaniem glowki wysoko to kladzie glowke na boczek i mowie Wam tak cudnie wyglada...jak by sobie o czyms myslala usteczka zlozy w dziubek i lezy jak Dyzio Marzyciel....

Ta dam!
Adaś dzisiaj, pierwszy raz przekręcił sie z pleców na brzuszek! Niesamowite, dzisiaj właśnie skończył pół roczku i taki prezent sobie zrobił no i nam oczywiście też;-) Zeby stymulować go do przewrotu układałam mu od kilku dni za głową zabawkę no i proszę są efekty, teraz na przewijaku wije się jak mała glizdeczka, żeby tylko Sudokrem sobie zza głowki złapać. No i pierwszego przewrotu Adaś dokonał przy zabawie z tatusiem:tak: Ehh, ależ się cieszę!!

Gratulacje Adas!!!:-) !!!oj z przewijaniem to my tez mamy problem..bo Brianek odkad opanowal przewracanie sie z pleckow na brzuszek..ciagle stara sie to robic jak go klade na przewijak...wije sie jak glistka:)musze mu dawac pampersa do reki.,..to w chwili gdy go oglada szybko zakladam pieluche...inaczej nie ma mowy:):)

Adasiu,ale mamie niespodziankę zrobiłes,BRAWO! Z tym wierceniem to tez niezłe mamy cyrki,chyba zrezygnuję już z przewijaka bo Oliwek wierci się bardzo i boję się,że spadnie! A jak mu zmieniam pieluszke to tak się cieszy i kopie nogami,że sztuką jest mu prosto nałożyć Pampersa!

Dziewczyny, żeby dziecko szybciej zaczęło sią przekręcać trzeba je stymulować poprzez turlanie z boku na bok. Wtedy pobudzany jest błędnik w uchu czy coś takiego i dziecku szybciej dojrzewa zmysł równowagi - no jakoś tak, coś w tym stylu. U mojego Tomka podziałało, bo przekręca się już z miesiąc czasu.

No przy zmianie pieluszki to my tez mamy problem,caly przewijak jest Wiki hehe a przy tym kopie tak mocno jak Olis hehe.:laugh2:..nie przekreca sie jeszce sama chociaz tak sie wygina,ze jeszcze troszke i sie przekreci...
Adasiu gratulacje!!!! ciekawe czy moja Wikunia tez zrobi taka niespodzianke na poł roczku:baffled::confused:

reklama
Znajona ma 3 miesiecznego synka. Mówi, że już zaczął jej się przewracać na brzuszek, a z brzuszka to już się od dawna na plecy przewraca:eek: Jak dla mnie szok:szok:

Do góry