reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co już umiem...czyli postępy rozwojowe i zachowanie Naszych Maluszków ;-)

Miśka potrafi pociągać nosem! XD
hahaha
Ponieważ ma lekki mokry katar i chyba jej to przeszkadza mamusia pokazała jak sobie z tym poradzić. Po drugim razie dziecko załapało ;p Teraz na komendę "pociągnij" słychać piękny świst ;p :D

Edit: z tych większych sztuczek coraz częściej robi po kilka kroków - czasem świadomie, czasem z zapomnienia. Dzisiaj dostała pchacz, ale potraktowała jego nazwę dosłownie - jak to stwierdził M - pcha go jak taczki zamiast się o niego opierać ;) W każdym razie raz podjechała sobie nim po piłkę, którą turla i łapie.

A, no i ma jeszcze jeden dobry patent. Jak chce zejść z łóżka najpierw wyrzuca za burtę zabawki i potem za nimi wygląda, udając, że jej spadły. Ale robi to tak mało profesjonalnie, że jeszcze nikogo nie nabrała ;p No ale myśl jest - "Najpierw kaczuszka i rybka, a potem ja się przemknę po cichu" :)

Ostatnia edycja:
reklama
Mła Ninka we wrześniu też się tego nauczyła co prawda nie przy katarze ale małpowała mnie. W kazdym razie pamiętam, że mój siostrzeniec też tak robił właśnie w tym wieku ;P Takie miny i ciąganie nosem.

Kalinka nauczyła się dziś zawracać :) idąc do przodu potrafi zmienić kierunek :) śmiesznie to wygląda, bo to tak jakby jechała na hulajnodze - jedną nogą się odpycha, a druga stoi w miejscu ;p i tak się kręcąc obraca ;p prawie cały czas się puszcza i idzie sama całą długość pokoju i z powrotem, ale to jak jest "świeża" - czytaj po drzemce, bo jak już się zmęczy to trzyma mnie za palec :) jak nie daję to protestuje wrzeszcząc.
Podciągać nie potrafi, jak Wasze córcie, ale zdarza się jej dmuchnąć w chusteczkę jak podstawie :)

Daje buziaki - otwartą, oślinioną buzią- lubi czasem ugryźć od razu po tym w nos heh.

U nas Maciuś daje identycznie buziaczki, no czasem jeszcze podczas dawania buziaka wystawia jęzor, i każdy z niego ze śmiechu nie może że od najmłodszych lat trenuję pocałunki z języczkiem :-D

Maciuś pokazuję różne zabawki o które pytam jak poproszę żeby mi podał np. balonika to idzie wyciąga z kosza z zabawkami i przynosi, podnosi paproszki z podłogi i przynosi i oddaje mi, poproszony o to żeby wyrzucił jakiś papierek do kosza bierze go idzie do kuchni i wyrzuca. Biega, tańczy podskakuje, dużo mówi "CO" "TO" "GDZIE" "JEST" no i łączy często te słowa "CO TO" " GDZIE JEST" "NIE MA" ostatnio ciągle woła imię tatusia "KSYŚ" często słyszę "BEDE" jak mówię Maciuś nie rusz tego odp. "BEDE" hehe :-)

Mła to ja przy katarze nauczyłam Emilke trochę smarkac ;) małpuje mnie i robi takie fu fu fu krótkie dmuchy nosem

Z nowości to rusza z pchaczem i daje cześć, na słowo "cześć" łapie za rękę i potrzasa :)

Kubin też sam potrafi wydmuchać nos, bez znaczenia, czy ma chusteczkę pod nosem, czy nie, jak poczuje gluta to robi fuuuu i wszystko wypada. Niezbyt to eleganckie, trzeba poćwiczyć jednak z tą chusteczką ;)

reklama
Do góry