reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co już umiem...czyli postępy rozwojowe i zachowanie Naszych Maluszków ;-)

reklama
Dziewczyny!!! Dzisiaj kazaam patrzez Fabiankowi na Alanka jak chodzi i co?? wlasnie mlody przeszedl okolo metra sam:) Stanal przy scianie, i stal i uslyszal swoja reklame i wyrwal do TV po przejsciu ok metra zachwia sie i pacnal na tylek:)
Ale sie ciesze:)

jak wiadomo, mój M. dużo i długo pracuje, więc siłą rzeczy wraca późno, a Q coraz częściej patrzy na mnie, przytula się do moich pleców albo boku i mówi "DZIE TATA"... masakra, smutno mi wtedy strasznie, ale z drugiej strony pękam z dumy, że mały jest taki mądry i tyle pojmuje.
poza tym Q trzymany za rączki luba nawet za jedną rączkę BIEGA :) rozkosznie tupta tymi pierogowatymi stópkami, uwielbiam to i boję się co będzie, jak sam zacznie zasuwać! potrafi też włączyć wieżę i zmieniać kanały radiowe, jak mu się coś spodoba to zostawia, buja się i śpiewa.
ostatnio majstruje przy piekarniku i mikrofali, tu muszę być czujna. strasznie rezolutny się zrobił, im starszy tym bardziej kochany!

a my bylismy dziś na pierwszym spacerku pieszo:):)
Michał w domu już praktycznie biega, rzadko zdarza mu się zachwiać ale mieliśmy problem z chodzeniem w butach- nie potrafił:D wyglądał jakby mu ktoś zrobił betonowe buciory haha:D ale już się nauczył i za jedną rączkę ślicznie sobie szliśmy:):)

kota rozumiem co czujesz- mój mały jest strasznie przytulaśny często podchodzi do mnie jak siedze np. na fotelu i kładzie mi głowę na kolana a ja odlatuje:-D u nas teraz na topie są drzwiczki od pralki, wyciąganie brudnych rzeczy z kosza i pokrętła od kuchenki:)

Bartek w tamtym tygodniu zamiast dwóch nóg wolał na czterech, teraz jest już zupełnie inaczej i sam chodzi wszędzie na dwóch. Nie próbowałam jeszcze w butach i pewnie nie będzie to ciekawe, bo butów nie cierpi:baffled:
Mówi po swojemu ide i gdzie, ej ty;) Rozumie wszystko ...tylko słuchać się nie chce;-) Układa zabawki , buduje wieże itp, naśladuje .

Milva to tak jak u nas, Alan rozumie ale sluchac nie chce za nic w swiecie. Jego ulubioną zabawą jest klepanie telewizora :szok: ja glosno mowie "nie wolno" On na mnie patrzy, cieszy sie i dalej klepie :baffled:
I o butach tez nie ma mowy, Takie ocieplacze pozwoli sobie zalozyc, buty juz nie, nie postawi w nich nogi. Kladzie sie na podlogę i placze. Za jedną rączkę trzymany chodzi ladnie, długo sam to tylko pare kroczkow i bach!

reklama
Q tez nienawidzi wszelkiego obuwia i wiecie co, za rada ortopedy nie kupuje mu butow zadnych do wiosny, bo po co? po sniegu i tak chodzic nie bedzie nawet, jak sie sam nauczy, a wkladanie dziecku teraz butow zimowych to niepotrzebny stres dla siebie i dla dziecka, Q podwija paluszki, ucieka, sciaga buty, ja sie denerwuje, nie ma sensu, na wiosne, jak juz sprawnie zacznie chodzic, kupimy jakies fajne buciki i powinno byc bezproblemowo, tak mi doradzilo 2 ortopedow, bylam konsultowac ustawienie stop Q i spoko, bardzo dobrze, ze poki co stawia je na zewnatrz, tak utrzymuje rownowage.

Do góry