reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co już umiem...czyli postępy rozwojowe i zachowanie Naszych Maluszków ;-)

Emila siedzi stabilnie, jak ma się czego złapać to wstaje na nogi i nawet chwilę stoi prosto. Pelzanie, raczkowanie jest poza naszym zasięgiem bo Emi nigdy nie lubiła być na brzuchu a teraz jak poznała świat pionowo to do poziomu wraca tylko spać.

reklama
Kubuś śpiewa :) tzn. ja śpiewam mu aaa kotki dwa, a on zamyka oczy i śpiewa aaa aaa bbbbuuuu błeee aaa :) i coraz częściej udaje mu się idealnie powtórzyć melodię jestem strasznie dumna z mojego śpiewaka :)

Kota a to mały artysta rośnie;p zazdroszczę bo u nas ostanio gniew objawia się PISZCZENIEM :szok: tak głośnym i brutalnym że aż uszy bolą... i już sama nie wiem czy lepiej było jak się złościł i płakał czy jak się złości i piszczy;p

a poza tym to Michaś ma ulubioną zabawę "idzie rak..." jak tylko mówię idzie rak to już się śmieje w głos:)

Maciuś nauczył się robić kosi kosi łapki jak jest śpiący i nuce mu aaa to podobnie jak Kubinek koty zaczyna nucić.
Gra w piłkę turla ją do nas i czeka żeby odturlać do niego. Wyciąga sam zabawki z kosza z zabawkami albo sobie w nim grzebie jakby czegoś szukał. Potrafi udawać że nie słyszy że coś do niego mówię odwrócić główkę :-)

Emilka też sama sobie robi aaaa do snu :D i wchodzi w etap papugi, stara się robić to co zauważy u nas, nawet ostatnio podpatrzyla moją mamę jak sobie odkładała kanapkę na talerz i brała znów i teraz Emi jak ma bułkę to też sobie odkłada i bierze. No i jeszcze próbuje stać, z podparciem ustoi może z minutę o własnych siłach na prostych nogach.

Kalinka z dnia na dzień zaczęła się turlać i w prawo i w lewo, a jeszcze wczoraj nie umiała, tylko z plecków na brzuch się obracała w prawo.
No i jak jej podaję palce, żeby usiadła, to Ona skubana podkurcza nóżki i wstaje na nogi, postoi 2-3sek i siada.

reklama
Emilka swiadomie mówi "nie" (a właściwie ne), obserwowałam to już parę dni ale jestem pewna że robi to świadomie i wie co to oznacza. Używa prawidłowo. :)

I trzymana pod pachy idzie powoli do przodu.

Do góry