reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

co już potrafią nasze dzieciaczki ... ?

Chyba gratulacje były przedwczesne:-( mały pięknie wołał na nocnik aż tu przyszło słonko, piękna pogoda i moje dziecko zapomniało o nocniku:-( myślę że to dlatego, że więcej czasu spędzamy na dworze...Będziemy walczyć znowu jak zrobi się brzydka pogoda i więcej czasu będziemy spędzać w domku:tak:

A jak sytuacja nocnikowa wygląda u was?

reklama
Michaś też nawija, ale większość po swojemu niestety:-( z nowych słówek jakich używa mój synek to: popute- jak coś jest popsute, ato- na auto, co to-to jest na okrągło w kółko się o coś dopytuje:-) no i proste imiona typu Ola, Ala.

a u nas do slownika przybyly trudniejsze wyrazy...zyrafa, ksiezyc, peek a boo (to z angielskiego a konkretnie uzywa sie przy zabawie w chowanego), lyzeczka, ksiazeczka, spodnie, race car, fire truck, juice itp.

Oli jzu od 3 tygodni sika na nocnik i robi kupke...sam idzie,robi i sie cieszy, a potem brawo sobie bije.Na dworze prosi ale nei zawsze.Jak idziemy gdzies na krotko to czesto zdarza sie ze pielucha jest sucha.Na noc jeszcze pielucha

My już pieluszek nei używamy. Na noc już małemu nie zakładam bo zakładałam przez ostatnie 2 tyg i wciąz była sucha. Przed samym spankiem siusiu i potem z samego rana od razu na nocnik jak wstanie. Teraz jak ma chorego siusiaka to zdarza mu sie popuścić kilka kropli na majteczki ale wtedy zatrzymuje i woła si. Jutro wynik badania moczu. Czy to nacinanie stulejki jest pod znieczuleniem, wie ktoś??????

Ewus raczej ze znieczuleniem powinno bvyc ale to musisz lekarza zapytac, synkowi mojej kolezance zrywali na sile na pogotowiu bo juz ropa byla i strasznie to wygladalo, lekarz raz pociagnol i zeszlo wszystko, potem kilka dni moczenia w korze debu i rivanol i bylo ok, ale jak juz kubus ma stulejke to powinno byc miejscowe znieczulenie ale to musisz zapytac.

reklama
Hej!
Nie chce się przedwcześnie chwalić, ale chyba znalazłam sposób na nocnik, bo mały zaczął od paru dni wołać, może nie na każde sikanie ale na kilka w ciągu dnia i zawsze w nocniku coś jest:-)

Najpierw nauczyłam go mówić na nocnik, jak go pytam co to jest to mówi że eee później za każdym razem jak pielucha była mokra mówiłam że robi się na nocnik i woła się eee. Teraz mały jak się go pytam sam odpowiada że woła się eee. W końcu gdy udało mi się trafić na moment kiedy mały miał ochotę na siku albo coś innego i zrobił do nocniczka to za każdym razem mu pokazywałam jakie piękne eee zrobił i klaskałam a później głaskałam po główce i mówiłam że jest cacy. Michałkowi tak się ten rytuał spodobał że po kilku dniach zaczął wołać i razem ze mną klaszcze i głaszcze się po główce mówiąc cacy:-)

Myślę że może to podziała i zachęci go do wołania na nocnik bo pampersów mam już dość:no:

Do góry