reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść aby nie przytyć

Ja polecam rozłożyć posiłki na dzień oraz w miarę zbilansować je. Starać się nie podjadać między nimi. Ja ograniczyłam cukier, słodycze oraz pieczywo i to wystarczyło ;)

reklama
To prawda, sa roznego rodzaju diety .. niestety na mnie one jakos nie dzialaja. Trzeba miec po prostu dobrze rozpisana diete przez jakiegos specjaliste - to pierwsza kwestia. Druga sprawa to zapisanie sie na jakis fitness czy tez na silownie w przypadku mezczyzn. Bez spalania kalorii nie ma o czym mowic. Jesli o mnie chodzi to szukam takze w sieci roznych przepisow na lekkostrawne rzeczy. Dzieki temu ostatnio zrobilam u siebie w domu pyszne leczo wetetarianskie - uwielbiam.pl/przepis/leczo-wegetarianskie Mocno zastanawiam sie czy nie przejsc na wiecej takich potraw .. bo jak sie okazuje bez miesa mozna takze zyc i miec duzo energii :) Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Ja w ostatnim czasie nieco zmieniłam swoją dietę i jem więcej warzyw i owoców, włączyłam naturalne jogurty (wyrzuciłam te wszystkie słodkie z pseudo owocami). Poza tym ryby, ciemny chleb, więcej wszelkiego typu kasz. Do tego ograniczam smażone rzeczy. Aaa no i piję więcej wody - jeszcze kilka miesięcy temu nie wiem czy wypijałam chociaż 1,5 litra dziennie . Teraz jest to ok. 2-3 litrów, ale czuję się znacznie lepiej i nieco poprawiły mi się wyniki badań, a to dopiero początek zmian. :)

Wbrew pozorom trzeba przede wszystkim jeść regularnie, co wielu osobom chcącym zrucić zbędne kilogramy wydaje się dziwne... a Tymczasem takie jedzenie przynosi lepsze rezultaty niż głodówki. O tym warto pamiętać!!

Owoce i warzywa. Polecam szczególnie sezonowe:
sałatę masłowa
młode ziemniaczki ( odpowiednio przyrządzone nie będą tuczyły) Link do: Ziemniak wczesny
pomidorki
na grillu natomiast nie objadajcie się miesami ale na przykład przynieście warzywa z grilla, które mogą być tka samo smaczne.

No i warto jest pić dziennie dużo wody!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
teraz w swieta trzeba uwazac na jedzenia, kazdy ma slabosc i da sie to zrozumiec jednak w odchudzaniu wazna jest przede wsystkim konsekwencja, a objadanie sie ''bo swięta'' nie przynosi nic dobrego https://*spam*/przejedzenie-skutki-swiatecznego-obzarstwa/

Do góry