reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść a czego nie gdy karmi się piersią?

Niewesoło z tym nabiałem, jakbym ja musiała przejśc na taką dietę to powiedziałabym wręcz, że przesrane, bo u mnie nabiał to podstawa (oprócz mleka). Ale to pewnie długo nie potrwa i już niedługo będziesz mogła powoli do niego wrócić. Ale super Kasiad że dostałaś fachową pomoc :tak: Też coraz poważniej myślę o tym, tylko że w Krakowie chyba nie ma poradni laktacyjnej? Szukałam jej w necie i nie znalazłam :-( Podpytam jutro lekarkę. Wydaje mi się że moja mała też się źle przysysa. Bo połykanie mleczka słyszę ostatnio tylko przez pierwsze 3-4 minuty, a potem już cisza albo cmokanie i cycka trzyma sobie chyba dla sportu, mimo że wisi mi na nim nie krócej niż pół godziny. A po karmieniu ona przysypia, z piersi mleczko nadal leci, a fąfel się budzi po 10 minutach i dalej drze się o żarełko :dry:

reklama
Miałam Joasiek to samo :tak: Pani powiedziała, że tak karmione dziecko się nie najada. Cmokanie świadczy o zbyt płytkim podaniu piersi.
Szukaj poradni laktacyjnej w poradniach przyszpitalnych, w których są porodówki. Po tej wizycie każdemu, kto ma problemy z karmieniem radzę skrzystac z takiej poradni.

Kasiad: tak się niestety dzieje z linkami czasami, to już zależy od konstrukcji strony do której dajesz linka. W POMOCNIKU opisałam drugi sposób podawania linków, ten drugi jest pewniejszy :tak:

A to też jest dobre: Pij mleko, będziesz kaleką! :szok: :baffled: :nerd:

Czesc Dziewczyny:-) PROSZE WAS bardzo o pomoc....a chodzi o to jak sklonic dzicko do brania smoczka, wiem ze niektorzy twierdza ze lepiej jak nie bierze ale to jest dla mnie udreka. Poniewaz moj maly brzdac uspokaja sie tylko przy cycu.Nie bylo by problemu gdyby piła mleczko ale ona go traktuje wlasnie jak smoczka:-( Nie wiem co mam robic, bo cycusie mam juz tak obolale i wiem ze nie moge jej pozwolic na taka zachcianke:baffled: POMOCYYYY

Ja mam niestety to samo, mała wciąż chce ssać, najlepiej zasypia z cyckiem w buzi, ale smoczka szybciutko wypluwa, więc będziemy musiały się jakoś obyć bez niego :dry:

reklama
ja juz karmie tylko 2 razy dziennie moim mlekiem. reszta to bebilon 1 . i moja martyna tez miala takie problemy z kupa po NAN 1. teraz jest super. juz od ygodnia wcina bebilon i zero problemow typu ulewanie czy problemy z wyproznieniem:tak:

Do góry