reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść a czego nie gdy karmi się piersią?

Kasiad takiej mozliwosci nie bralam pod uwage ale jak mi dzisiaj lekarka powiedziala ze byc moze to ja ja zarazilam przy porodzie a moj lekarz cala ciaze twierdzil ze PH mam 4,0 i na bibulce pokazuje sie kolor pomaranczowy czyli dobry i niewiem co myslec bo 3 razy mnie niebadal a pisal w ksiazecce ze ph 4,0:dry:

reklama
irtasia: ja brałam ostatnio Nystatyne - w czopkach. Po 36 tygodniu ciązy mój lekarz zleca b. dużo badań, między innymi miałam robiony wtedy wymaz z pochwy. Pisałam o tym wtedy na forum wściekając się że tak dużo mam tych badań, a inne dziewczyny robią tylko morfologie + mocz i nic więcej. No i co? I okazało się że jest jakiś grzybek choć nie miałam ŻADNYCH objawów, ani swędzenia ani upławów.. nic! Na początku dostałam jednorazowo doustnie Summamed + czopki propolisowe ale jak zaczęłam je brać to dopiero wtedy zaczęło mnie swędzieć. Więc dostałam po tygodniu Nystatynę i po niej, praktycznie w ciągu 1-2 dni wszystko minęlo, także powinno być dobrze i mam nadzieję że u Was też tak szybciutko zadziała :tak: Aha, ja na tych badaniach nie mam wpisanego ph, więc nawet nie wiem jakie miałam, nikt mi tego nie badał :confused:

Joasiek ja w drugiej ciazy tez mialam bezobjawowego dopiero po czopkach poczulam ze mam jak mnie zaczelo swedziec a tym razem w ciazy wymazu mi nigdy niebral tylko tymi swoimi pieknymi papierkami sprawdzal jakie jest ph i niby z koloru by widzial :wściekła/y: ale chyba nieuwidzial bo troche mnie to dziwi zebym niemiala jak w kazdej ciazy mialam grzybka:wściekła/y: OOOOOOOOOOjjjjjjjjjjjjjjjjj ja mu pokaze:wściekła/y:

No kurcze irtasia27, też bym się ostro wkurzyła na Twoim miejscu :no: :wściekła/y: My to jeszcze pal licho, ale taki maluszek przecież musi okropnie się męczyć z boląca pupką :-(
Powiedz temu mądremu lekarzowi żeby wziął teraz ten swój pomarańczowy papierek, zwinął go w ciasny rulonik i rozważył znaczenie słowa "czopek" :-p

irtasia27, faktycznie monza sie wkurzyc :eek:

a ja mam opryszczke i cigale myje rece plynem dezynfekujacym (zaraz mi skora zejdzie:wściekła/y: ) i musze sie trzymac z daleka od malej. horror!!

a u nas w domu szpital- wszyscy oprocz Lailusi (na cale szczescie) mamy grype, w tym ja mega grype (przez dwa dni ponad 40 stopni goraczki!!!!) ale od wczoraj przechodzi i wierze ze wszystko bedzie ok!

Susumali, współczuję, wiem, co to znaczy opiekowac się dzieckiem, jak się ma 40 st gorączki. jak starsza córka miała 2 tygodnie, to dostałam zapalenia piersi, gorączka 41 stopni, a mąż w pracy. Gdyby nie moja mama, to nie dałabym rady, bo trzeba było zając się nie tylko Pauliną ale też i Damianem, który miał niecały roczek.

Mam nadzieję, że na jednen pączek mogę sobie dziś pozwolic? Nie bedzie za tłusto? Z tłustymi rzeczami mam już przykre doświadczenia.

Kasia, ja tez sie dzis do paczka przymierzam. taki ze mnie lakomczuch:tak:

a propos tych moich "rzadkich" nocnych karmien. myslicie ze powinnam pokarm odciagac po nocy czy piersi same sie wyreguluja??:confused:

wczoraj zjadlam kluski leniwe z maselkiem i cukrem i budyn. zero reakcji ze stronu ukladu pokarmowego mojej corki:tak:

reklama
Do góry