dziewczyny, jak dacie rade obyc sie bez oslonek to nie zakldajcie, b zaburzaja odruch ssania i mleczka bedzie mniej, bo jednak jest roznica pomiedzy piersia a kapturkiem. Mi przy Stasku z kapturkami laktacja momentalnie siadla, Lil ma racje, to ostatecznosc i jak nie ma wyjscia to trudno, ale trezba probowac bez. Ja walczylam z ranami i strupami przez tydzien, masakra, po tygodnia podobno kazde cycki sie przyzwyczajaja, dobrze jest odkrywac czesto piersi, smarowac pokarmem, no i Bepanthen tez mi pomogl. Dobrze robi przykladanie saszetek z rumianku, przez tydzien nosilam w staniku muszle laktacyjne Aventu, ulga bo nawet ocieranie o material bylo bolesne.
reklama
Jak uważasz Joasiek, ale wydaje mi się, że to zbędny wydatek w Twoim przypadku, skoro brodawka Twoja wypełnia prawie połowę kapturka większego rozmiaru, to dziecko zdecydowanie będzie miało co chwycic
Jeśli Lil kate masz takie małe brodawki, to rzeczywiście nie masz innego wyjścia. Ale co tam, da się z tym życ, warto się pomęczyc, żeby dzidzia dostawała naturalne mleko.
Jeśli Lil kate masz takie małe brodawki, to rzeczywiście nie masz innego wyjścia. Ale co tam, da się z tym życ, warto się pomęczyc, żeby dzidzia dostawała naturalne mleko.
Irtasia, to szybko sie u Was idzie z dzieckiem do lekarza. Do mnie najpierw przyjdzie pediatra do domu, przychodzi najczęściej jak dziecko ma 2 tygodnie, ale u mnie się nie pojawił jeszcze. Ale wątpię, żeby przyszedł w wagą, więc nie bedę wiedziec ile mała waży. Ale napewno juz coś urosła, bo widzę po śpioszkach. Buzia też jej się zmieniła, nie jest już taka czerwona na buźce.
A z moją piersią coś nie tak, z tą, w której zapchał mi się w niedzielę kanalik. Ciągle zarasta mi sztywną skórą i znów staje się niedrożny. Muszę ciągle tę skórę podważac, ale przecież nie mogę tak ciągle robic, bo nabawię się jakiegoś zakażenia. Miała wczoraj lub dziś byc położna i chciałam jej się poradzic wsprawie tej piersi, ale nie przyszła Mam nadzieję, że jutro się pojawi, jak nie to zadzwonię do przychodni.
A z moją piersią coś nie tak, z tą, w której zapchał mi się w niedzielę kanalik. Ciągle zarasta mi sztywną skórą i znów staje się niedrożny. Muszę ciągle tę skórę podważac, ale przecież nie mogę tak ciągle robic, bo nabawię się jakiegoś zakażenia. Miała wczoraj lub dziś byc położna i chciałam jej się poradzic wsprawie tej piersi, ale nie przyszła Mam nadzieję, że jutro się pojawi, jak nie to zadzwonię do przychodni.
irtasia27
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Ja normalnie do lekarza mialam isc dopiero od 4-6 tygodnia na bilans ale mala ma tylek tak odparzony od tygodnia i niczym nieumialam tego zlikwidowac no i moglabym sobie dlugo smarowac bo okazalo sie ze mala ma grzybka(musiala sie odemnie zarazic przy porodzie,musialam miec grzybka bezobjawowego bo mnie nic nie swedzialo a lekarz mi mowil cala ciaze "PH 4,0 wszystko wporzadku")
agusia9915
Matka wariatka
mi kazano isc z mała do lekarza po 3 tygodniach a ja mam isc po 6
irtasia to faktycznie mozna sie delikatnie mowiac wkurzyc ! I co jej przepisali na to ''odparzenie''?
irtasia to faktycznie mozna sie delikatnie mowiac wkurzyc ! I co jej przepisali na to ''odparzenie''?
irtasia27
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Agusia9915 przepisali mi masc z Nystatyna nawet extra nie musialam isc do apteki tylko mi wyciagnela z szafki.
A na lekarze jestem wsciekla jak diabli niech poczeka jeszcze te 3 tygodnie jak do niegopujde o ja mu da "PH 4,0 wszystko wporzadku"
A na lekarze jestem wsciekla jak diabli niech poczeka jeszcze te 3 tygodnie jak do niegopujde o ja mu da "PH 4,0 wszystko wporzadku"
reklama
Podziel się: