reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
kami ja tez sie balam pierwszy raz jechac sama, ale to tak chyba juz jest.. ale mam duze auto teraz.. wczesniej mialam forda fieste i tez sie balam.. jakis ziomal mi uciol wajche od skrzyni biegow i nabil na nia pilke golfową hahaha mialam uciety drazek...

reklama
hmm dzięki dziewczyny ..Kurczę z emkiem się nie boję jeździć ..Więc jak dziś się przejadę z nim to jutro postaram się jechać z młodą do przedszkola (bo jest bardzo bliziutko) a potem sie zobaczy ...

Hejka Dziewczyny!
Ja z tematu Czy można zaplanować płeć dziecka... pomyślałam że wpadnę do was bo niestety też na wspomaganiu CLO i Dostinexu jestem właśnie oczekuję na nowy cykl i liczę na to że się uda ostatnio miałam 3 jajeczka ale największe miało 9milim w 14dc a powinno mieć 2 ok 20 więc nic z tego teraz to ja czekam na @ żeby zacząć od nowa. A powiedzcie mi czy długo bierzecie wspomagacze i czy faktycznie po CLo jest "ryzyko" mnogiej ciąży?

Ikasia GRATULACJE!!! Co do prenatalnych to ja nie robiłam, tylko to usg. Test PAPPA lekarz mi odradził bo podobno (zwłaszcza przy dziewczynkach) bardzo często daje wynik fałszywie dodatni, tj. wskazuje na wzrost prawdopodobieństwa wad genetycznych. Swojego czasu śledziłam wątek - https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/amniopunkcja-robic-czy-nie-16437/

Kamii najlepszy sposób na pozbycie się strachu to jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć. A niedługo nie będziesz już myślała o tym, że masz gdzieś jechać tylko wsiądziesz w auto i pojedziesz :) Ja jeźdzę juz ponad 10 lat a pierwsze trasy miałam po centrum wawy na uniwersytet :)

Agitatka fajnie, że już w Pl. Skąd jesteś?

Fioletowa najważniejsze, że już jest diagnoza. Mam nadzieję, że Arturkowe problemy szybko miną.

Gryzoń rzuć te szlugi, potem będzię tylko trudniej! Sama dobrze wiem jak kończyło się takie popalanie :( Kiedy na spacer do nas przyjedziecie?

Ja od kilku dni się doję - jedziemy na wesele pod koniec czerwca i odciągam mleko. Z Laurą zostanie mama. Trochę się denerwuję ale staram się o tym nie myśleć. A w sobotę idziemy na koncert Paula McCartneya więc będzie miała trening przed weselem :)
Wczoraj za to postanowiłam przetestować mm (do tej pory karmiłam tylko piersią i mam zamiar przy tym pozostać jeszcze 3 mies ale kupiłam mm na wszelki wypadek). Młoda spała od 22.30 do 7 :) potem cyc i spanie do 11.30 :)

a jutro szczepienia buuuuuu :((((((

84 misia tak jest szansa na ciaze blizniacza, bo jak sama wiesz po wspomagaczu produkujemy wiecej jajeczek co nie swiadczy o tym tez z e wszytskie sie zaplodnia,ale szansa jest. Ja mialam najwiecej 5 pecherzykow. Ale niestety nie udalo sie.

Ale nie powiem bo chcialabym blizniaki. tak z prespektywy tych staran im bardzije o tym mysle tym bardziej chcialabym blizniaki. Jeden porod i dwojka od razu i spokoj na cale zycie. Ale zobaczymy

Królowa pochodzę z podlasia - 40 km od Białegostoku, ale nie wiem czy się orientujesz...Ale fajnie, na koncert też bym się z chęcią wybrała. To babcie czeka nocka z wnuczką ;-) Byle spokojna

Ale piękna pogoda :-):-) Cały dzień przesiedziałam w balkonie w otoczeniu kwiatów :-D

reklama
Hej ! Jestem nowa na waszym temacie. Potrzebuję się komuś wygadać :(
Od 6 miesięcy biorę duphaston mam cykle 32 dniowe. Od 3 miesięcy biorę Clo najpierw pól tabletki od 2 do 6 dnia cyklu obecnie lekarz kazał mi brać 2 tabletki dziennie w tych samych dniach. Byłam w tym miesiącu na monitoringu cyklu. 18 dnia cyklu miałam pęcherzyk 22 mm. wspólżyłam z Mężem tego samego dnia i w niedziele. Myślę, że pechęrzyk wtedy jeszcze nie pękł :( 27 dnia cyklu poszłam na usg jeden pęcherzyk mi pękł w między czasie wyrósł mi następny 20 mm., ale lekarz powiedział, że on się na pewno wchłonie. Zrobiłam dzisiaj test niestety wyszedł negatywnie przepłakałam pól ranka :( Czytałam gdzieś, że przy Clo pęcherzyki rosną większe nawet 27 mm.i może też był taki duży i pękł nieco później, a wtedy właśnie nie współżylismy. Nie wiem sama już nie wiem co mam zrobić zeby było jak najlepiej.

Do góry