reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Hej hardcore 27 mm to duzo jak na pekniecie,pecherzyk jest wtedy przestymulowany,nawet gdyby pekl komorka nie jest zdolna do zaplodnieniea.

Odpowiedni rozmiar na pekniecie to od 18-22 mm chociaz dziewczynom przy 25 pekaly. A dostajesz Pregnyl na peknieice? Moze warto?

reklama
Nie, lekarz nigdy nie poruszał tematu pregnylu. Powiedział, że pęcherzyk sam pęknie, ale jeśli nie zaszłam w tym cyklu w ciąże bardzo możliwe, że zmieni mi sposób leczenia.
Dziewczyny jak dałyście sobie radę z tym smutkiem po kolejnym straconym cyklu ?:(

muffinko - każda sobie daje rade inaczej... ja sobie np w ogóle niedawałam rady... każdy cyl tylko potęgował moje rozgoryczenie, jak pomyslę o tych wszystkich przepłakanych nocach to aż sie boję starać o drugą dzidzię...

wielu z nas pomaga po prostu wygadanie sie tu a forum... wiele znajduje spbie jakieś hobby - ja tak w końcy zrobiłam i bardzo mi to pomogło ale najbardziej pomogło zajęcie głowy czyms innym - planami wakacyjnymi, wyjazdem...

a ile cykli juz za Wami??

Od 3 lat się nie zabezpieczamy, a staramy się tak pełną parą od 8 miesięcy. Dopiero w tym cyklu udało mi się pierwszy raz wywalczyć owulacje. Lekko paraliżuje mnie strach, że mój lewy jajnik będzie tak samo bezużyteczny jak prawy i nigdy nie zajdę w ciążę :( na prawym jajniku mam liczne torbiele 8-9 mm przez PCOS. Nie działa na niego żadna stymulacja tylko lewy wygląda w miare i rosną na nim jakieś pęcherzyki. Bardzo liczyłam na ten cykl naprawdę myślałam, że w końcu się udało.

Zajmę się lepiej odchudzaniem bo przydałoby mi się zrzucić jakieś 20 kg.i byłoby super ;) może chociaż tym zajmę glowę.

hardcore szkoda ze lekarz nie dal ci pregnylu od razu. Ja ladnie reagowalam na stymulacje pecholki ladnie pekaly,az do tego poprzedniego cyklu. W tym cyklu od razu pregnyl.

hardcoremuffin no własnie po to tu na forum piszemy by radzić sobie własnie z nieudanymi cyklami, sama zobaczysz że nie tylko Ty masz problemy z PCO, brakiem owulacji itd. Zobaczysz też że udaje się po leczeniu ruszyć na przód, czego Tobie też życzę :) Gryzoń ma rację, najlepiej mieć jakiś dodatkowe zajęcie lub zainteresowanie. Uprawianie sportu na 100% pomoże w zajściu w ciąże i uzyskaniu wymarzonej figury :)

A ja dziś byłam na wizycie, no i lekarz kazał leżeć :/ mówi że moje problemy z nerkami wynikają z tego że za dużo chodzę więc od dziś przez większość dnia ma leżeć na boku. Na dodatek mam anemię, mimo brania preparatów z żelazem moje wyniki cały czas się pogarszają. Miałyście też tak pod koniec?

Agusiek - co lekarz to inna opinia, ostatnio mi lekarka mówiła że na problemy z nerkami w ciązy wcale siedzenie nie pomaga, powinno się ruszać - i bĄDŹ tu mądra :)) ale juz się dowiedziałam że w wielu przypadkach ciązy płód rozwija się na prawa nerkę dlatego powoduje kolki nerkowe....

Muffinko - ja też dostawałam pregnyl na pęknięcie bo bez tego torbiele mi sie robią

muffinko polecam odchudzanie - nie ekstremalne jakieś, ale spokojne bez przemęczania organizmu, samej mi się tak udało, schudłam 5 kg w cyklu w którym zaszłam w ciążę - nie wiem czy zadziałało zajęcie się czym innym, czy co
a staraliśmy się 13 miesięcy o drugie dziecko

reklama
No u mnie kolka była przez ucisk dziecka na nerkę, brrryyy na samą myśl. A co do leżenia to lekarz mi mówił że w upały obrzęki, wzrost cisnienia i problemy z nerkami to takie trio, na które pomaga leżenie. Ale masz racje co lekarz to inna opinia, w sumie nie ma złotego środka do tego komu wierzyć :)

Do góry