reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Z tymi dziećmi, to różnie bywa...Ja też planowałam na początku, jak chce żeby moje dziecko się zachowywało, co chce żeby robiło, a czego nie...Ale życie czasami bywa brutalne i weryfikuje nasze plany w 100%
Mój był grzeczny i ułożony mniej więcej do drugiego roku życia. Wszystko zaczęło się komplikować kiedy jako 2,5 letnie dziecko trafił do szpitala po drgawkach gorączkowych. Po odzyskaniu przytomności wpadł w histerię, że on tam nie chce być, on nikogo nie lubi, on nie chce tego czy tamtego. Nie było mowy o wyjściu. Męczył się tam ponad 2 tygodnie, ale żeby mu to jakoś uprzyjemnić zaczęłam pozwalać mu na bardzo dużo...I nie ukrywam, że ciężka jest praca, żeby wrócił na dobry tor. Bo zrobił się złośliwy, uparty, itp...

Także plany planami, a życie sobie....

reklama
czesc !
dziękuję bardzo wszystkim za miłe słowo ;) no na gotowe, domek po remoncie, gdzie pomimo ze ma 10 lat było niedawno wszystko remontowane, jak się urządzę zorbię jakieś fotki na pewno wkleje!

Co do kredytu w Polsce, ja brałam dwa razy i to tak, masakra z dokumentami, najgorszy był kredyt jak mieszkałam już tutaj, to ciągle im czegoś brakowało, a to podpisu, a to pieczątki a to to i tamto, ciągle dokumenty były po czasie, cos nie tak, bo ten wazny miesiąc ten dwa jak ten wzielam nowy to przeterminował sie ten...i tak w kółko macieju - nie straszę, ale to trwa, u mnie ponad pół roku to trwało....

A zaskoczona jestem, ze to kupujący płaci pośrednikowi ! tutaj jest tak, że zależy co chcesz, jezeli posrednik ma ci zrobic ogłoszenie, do tego dokumenty itp, to płacisz duzo jemu za sprzedaż, ale tak jak my, ze od znajomych, bez ogłoszenia, to to sprzedający pokrywa koszta meglera (no to własnie jest pośrednik, tylko tutaj to jest inaczej, bo oni też robią za notariuszy, dokumenty itp, a przewaznie kazdy bank ma swoje biuro nieruchmosci to to bardzo szybko informacje płyną) czyli 1% wartości nieruchomości.
Może dlatego jest szybciej, bo tu wszystko jest w tzw. systemie, kazda informacja, czy masz karty zadłuzenia inne kredyty, pani w banku sobie wklepie twój pesel i wszystko ma jak na dłoni :D więc dwie godziny starczyły.
Zycze powodzenia w drodze bankowej.

A z naszych spraw;)
Byłam dziś u ginekologa, ginekolog-hinduska :D hahaha ale bez kropki, jakaś chyba znorweżona, aczkolwiek bardzo miła, rzeczowa, pierwszy raz u gina byłam tutaj i mialam obawy co do podejścia itp, ale miłe zaskoczenie-oczywiście pani całą moją historię znała już wcześniej, bo lekarz rodzinny zawsze kieruje do specjalistów i on zapisuje pacjenta przy tym udostępnia dokumentację (wiecie - słynny system :p) wiec pani zanim weszłam to wszystko wiedziała z notatki mojego rodzinnego - a spodobało mi się to, ze od razu spytała czy maz się badał, a w Polsce niestety, nikt sie mnie nie pytał, sama zadecydowałam ze on się przebada...pani sprawdziła, endo ok, plipa nie ma, jajniki ok, kazała 3 miesiące próbować, jak nie będzie to do niej znowu 0 qw końcu mam ginekologa tutaj ;D
dziś 20dc za dwa-trzy tygodnie będziemy robić pierwsze podejście po zabiegu i przy dostinexie (wiecie - prolaktyna:p)

Emenems-To super ,ze w końcu coś się ruszyło ..Czekam na suwaczek ciążowy :))
Jej dziewczyny jak tak was czytam to normalnie się wkurzam..Dziecko to nie zwierze do tresury ! Można , oczywiście można wprowadzać jakąś dyscyplinę ,no ale kurczę bez przesady mówimy o małych dzieciach , które mają prawo od czasu do czasu mieć złe humory i to okazywać ...Jak moja Nadia czasem robi jakieś afery to o przemilczę i jest ok . nie trzeba "sprowadzać dziecka na odpowiedni tor" Z resztą łatwo mówić ,że "wychowa się dziecko na idealne, niepłaczące i niehisteryzujące" a ciężko to wykonać tak jak mówiła Kruszka i Agitatka-można zakładać dużo , ja też zakładałam np ."moje dziecko nie będzie spało z nam w łóżku " no nie spało do czasu aż się pewniej nocy zrobiło fioletowe i nie oddychało - od tamtego czasu nie istnieje u nas coś takiego jak łóżeczko. Plany planami a życie życiem...

Mojej zmywarce się odwidziało i działa :)) Także chociaż coś ...
U nas przygotowanie do wyjazdu ..My z dziewczynami na 10dni ..No al;e Emka trzeba spakować w zasadzie całego..mamy 3 X bagaż podręczny 10kg-każdy no i 2x 15kg. mam nadzieje ze się zmieścimy ..najbardziej boję się powrotu jak ja sama sie zabiorę z wózkiem dwójką dzieci i tyloma bagażami ...A no i moje nieszczęsne prawo jazdy ..Ostatnio oblałam po godzinie jazdy!! Przed samym skrętem do WORDU :wściekła/y: I to perfidnie specjalnie mnie oblał , bo nie miałam wyjścia zrobić nic innego ,a on uznał to jako błąd! kłóciłam się z nim ,ale on powiedział tylko "Ma pani się czas bawić w odwołania to nich Pani spróbuje może przejdzie" Rozumiecie to ?:szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mavika wiem, że spodziewasz się Andrzejka i jak o tym napisałaś to pierwsze co mi przyszlo do głowy to to co kiedys znalazlam: "Andrzej to nie imię, to styl zycia" :-D Wybacz, ale mam brata i szwagra Andrzejów i to do niech tak pasuje, no i jeszcze mój szef :) Czesto jak sie dziwimy z meżem dla czego jeden albo drugi postapil, tak czy siak to od razu patrzymy na siebie i mówimy "Andrzej" :) Nie każdy taki jest, ale oni potwierdzają to stwierdzenie i nie ma co od nich oczekiwac, że cos dokończą, będą na czas, przemyślą zanim zrobią itp :-)
A i jeszcze nasz fotograf ślubny miał na imie Andrzej tez sie sprawdziło, ale jeszcze wtedy nie wiedzielismy, że po Andrzejach mozna sie tego spodziewac.
Życze Ci by Twój Andrzej był .... no nie wiem jaki... Taki jak sobie życzysz? Najważniejsze to chyba by był szczęśliwy, prawda? :-)

Aniu ja juz nie wiem co ma Franek :-( Byłam z nim u dermatologa znowu i taka silna maść pomogła, ale widze, że cos zaczyna wychodzić, mimo, że smaruje Go przy każdej zmianie pieluszki. Wiesz ja z robionych maści mam papke cynkową, ale zauwazyłam, że ona wysusza frankowi skorkę. Teraz nam zapisała maśc cholesterolowa z papka cynkową. To co miałam oddzilenie mma teraz razem, ale jeszcze Go tym nie smarowalam. Na rzie uzywam A-Dermy i Dexerylu i samej maści cholesterolowej.

Popisałabym jeszcze ale musze sie szykowac do kolezanki, poki Frań śpi. Nie sądziłam, ze mi tak wczesnie zasnie i nie jestem gotowa i pewnie będzie mi wył w samochodzie. Całe szczescie, ze S wczoraj mi wózek juz spakował.

Buziam Was :*

Kamii ale ja tu nie piszę o żadnej tresurze. Mam świadomość, że będzie miał swoje unikale cechy charakteru, których nie zamierzam zabijać. Wiem też, że nie ze wszystkim będzie łatwo, ale to co mam się pogodzić z tym że moje dziecko wpada w histerię jak nie przerwę natychmiast rozmowy gdy ono chce i olać gości, rozmówców, bo dziecko chce powiedzieć, że właśnie znalazło żabę? Ja mówię o dawaniu włazić sobie na głowę! Trzeba znaleźć ten złoty środek i mam nadzieję, że mi się to uda. Na pewno pomoże mi moja mama, która potafiła mnie tak wychować, żeby nawet niecałkiem dobre zapędy stłamsić w zarodku.

Kruszka, patrz. Ja to chyba całe życie trafiam na wyjątki od reguły. Zarówno jeśli chodzi o Arków jak i o Andrzejów. Znam osobiście kilku i każdy jest człowiekiem wesołym, megazaradnym, czasem nawet cwanym i potrafi sobie poradzić w życiu.

reklama
Do góry