reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
No i dziś z rana dostałam @.... :crazy: no i znowu trzeba czekać i po się starać hihi. Ja powiem szczerze nigdy nie miezyłam temp.... ale może zaczne... brzuch mnie bardzo boli i siedze zdechła w pracy... a wszytscy coś chcą;-(((
miłego dnia życzę! :-)

No przykro mi! ale jak teraz wszystkie zafasolkujemy to razem założymy nowy wspólny wątek na forum ;-)
A co do temperatury to ja zaczęłam w zeszłym cyklu. Trochę mi się nie chce, szczególnie w weekend o 5.45, ale da się przyzwyczaić. Jest chociaż pewność kiedy była owu, no i jak pod koniec cyklu jak spada to wiadomo, ze nie ma na co liczyć i nie trzeba testu kupować :-D

Asienka:) ja jutro do lekarza :hmm: cieszę się, ze to już jutro, ale denerwuję się co mi powie. Poza tym do prywatnego dzwonie i idę, a tu takie terminy ... no zobaczymy.
A Ty w jakim nastroju przed środą?

Czesc kochane u mnie modem sie zepsul i musze czekac dwa tygodnie na nowy:-(.A tempke mierze lykam wiesiolek i kwasy omega 3,6,9 a juz za pare dni zaczne robic testy owu ale i tak nie mamm nadzieji.
Zycze wam powodzenia w starankach i bede czasami tu zagladac i wam dopingowac:biggrin2:
Kochana, jak to nie masz nadziei??? Tylko tyle nam pozostaje, mieć nadzieję, ze wreszcie sie uda! Więc rób testy, przytulanko, nogi do góry i fasolkujemy!! nie ma wyjścia :-D
BUZIAKI!

reklama
Czesc Dziewczyny!
Ja dziś wzięłam ostatnią dawkę duphastonu, i za dwa dni zobaczymy, ale coś mam przeczucie, że i tym razem nic z tego:-( głowa mi pęka i temperatura mi podskoczyła do 37, 5:shocked2:nie wiem czy to dobrze...
dziś w pracy jak na złość wszystkie baby pytają "a ty kiedy?"nie znoszę tego pytania:eek:
Zyziak
trzymaj się!napewno którego pięknego dnia nam wszystkim uda się zafasolkować:tak::tak::tak:

Czesc Dziewczyny!
Ja dziś wzięłam ostatnią dawkę duphastonu, i za dwa dni zobaczymy, ale coś mam przeczucie, że i tym razem nic z tego:-( głowa mi pęka i temperatura mi podskoczyła do 37, 5:shocked2:nie wiem czy to dobrze...
dziś w pracy jak na złość wszystkie baby pytają "a ty kiedy?"nie znoszę tego pytania:eek:
Zyziak
trzymaj się!napewno którego pięknego dnia nam wszystkim uda się zafasolkować:tak::tak::tak:

Witaj!
No jak nie spada temperaturka to dobrze :-)
Oj znamy to dobrze jak wszyscy na około to samo pytanie, zawsze miałam jakąś wymówkę... a teraz jakoś wszystkie się skończyły :-D

Hej Kobitki, jeszcze tu tego nie wstawiałam, a nie wiem czy zaglądacie na inne wątki ;-)

Znalazłam fajny wątek do poczytania o CASTAGNUSIE, baaardzo mnie podbudował... Biorę go teraz drugi cykl i widzę poprawę. Przede wszystkim wydłużył mi cykl bo przy duphastonie to miałam cykle 24-25 dni a to chyba mało troszkę i nie czułam owulki :sorry2: Teraz jajniki dają o sobie znać, korci mnie żeby iść do gina na podgląd ale mi troszkę szkoda kaski :sorry2: śluz mam niezły, zawsze sucho a teraz już na bieliźnie nawet znać jak się "moczę" heheh...
Wiem, że może się łudzę, ale w coś wierzyć trzeba :tak:
Daję link jakby ktoś był zainteresowany. Przeczytałam wszystkie 11 stron aby prześledzić losy kobitek biorących castagnusa.
Pozdrawiam :-D

Zobacz temat - Castagnus a plamienia, problemy z płodnością i hormonami

Hej Klaudyna:)
Powiem Ci że ja od piątku mam tak głowe zajęta w pracy, wolne mam dopiero w środe:-( Dzisiaj miałam iść do szkoły ale nie dotarłam bo wczoraj byłam na imprezie z pracy:-) do domu wróciłam o 2 a o 6 wstawałam już do pracy, masakra jestem zajechana:-)
Cos mi się wydaje ze stresowac się będe dopiero w środe przed lekarzem bo jutro znowu do pracy i do szkoły więc nie mam czasu myślec o moich problemach.Nawet się ciesze że moja głowa jest "zakręcona"
A Ty kochana jak wrócisz od lekarza to pisz co tam bo też jestem ciekawa co tam u Ciebie????? A ja trzymam kciuki za to aby wszystko było dobrze;-):-) buzka:)

Czesc Dziewczyny!
Zyziak

No hej Melani
To dobrze że temperaturka się utrzymuje tak wysoko:tak:mam nadzieje że juz Ci nie spadnie:-)
Ja tez nienawidze tego pytania ale teraz mówie wprost że mam problemy i to ich zamyka, juz się nie pytają:-) Ale to pytanie dalej boli jak ktoś je zada....
pozdrawiam

Melani :-) trzymam kciuki żeby w Twoim brzuszku był już mały szkrab :-)

Oh jak ja nie cieprie tego pytania!!! Wśród znajomych już nikt nie pyta... ale jak ktoś z rodziny dawno Nas nie widział to zadają te pytanie! Teraz mówie"a nie pomyślała ciocia że może mamy problemy i nam przykrość sprawiasz...." mine ma wtedy nieziemska .... hihi i już wiecej nie pyta...

Co do temp. to chyba zaczne. Macie może dziewczyny jakaś ciekawą stronę do poczytania o tym... bo ja nie wi temacie :szok:

Pozdrawiam gorąco i miłego dnia

Hej Klaudyna:)
Powiem Ci że ja od piątku mam tak głowe zajęta w pracy, wolne mam dopiero w środe:-( Dzisiaj miałam iść do szkoły ale nie dotarłam bo wczoraj byłam na imprezie z pracy:-) do domu wróciłam o 2 a o 6 wstawałam już do pracy, masakra jestem zajechana:-)
Cos mi się wydaje ze stresowac się będe dopiero w środe przed lekarzem bo jutro znowu do pracy i do szkoły więc nie mam czasu myślec o moich problemach.Nawet się ciesze że moja głowa jest "zakręcona"
A Ty kochana jak wrócisz od lekarza to pisz co tam bo też jestem ciekawa co tam u Ciebie????? A ja trzymam kciuki za to aby wszystko było dobrze;-):-) buzka:)

Kochana, ja już po wizycie ... 4 kobiety w zaawansowanej ciąży były ze mną w poczekalni... (mówiłam, ze mnie prześladują :-D). No i w sumie nie wiem czy jest dobrze czy źle. Fazę lutealną podobno mam oki, cykle jak są 21 dniowe to jest źle, więc moje 24 - 28 są oki. Dostałam bromergon, bo troszeczkę wysoka prolaktyna, no i skierowanie na badanie krwi na przeciwciała przeciw plemnikowe i przeciwciała antyko....IgGi IgM (nie umiem doczytać :wściekła/y:). Poza tym skierowanie do poradni genetycznej w Ligocie na badania krwi - coś w stylu genetycznych uwarunkowań do niepłodności czy coś takiego ;-). Robiłaś może takie badania?
Oczywiście chciała mnie wysłać na laparoskopię, ale bronie się prze tym rękami i nogami :-D ... może nie będzie trzeba ...
No, więc nic dalej nie wiem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A Ty kochana pisz co Ci jutro powie Gin. ;-)

Melani :-) trzymam kciuki żeby w Twoim brzuszku był już mały szkrab :-)

Oh jak ja nie cieprie tego pytania!!! Wśród znajomych już nikt nie pyta... ale jak ktoś z rodziny dawno Nas nie widział to zadają te pytanie! Teraz mówie"a nie pomyślała ciocia że może mamy problemy i nam przykrość sprawiasz...." mine ma wtedy nieziemska .... hihi i już wiecej nie pyta...

Co do temp. to chyba zaczne. Macie może dziewczyny jakaś ciekawą stronę do poczytania o tym... bo ja nie wi temacie :szok:

Pozdrawiam gorąco i miłego dnia

zyziak82 polecam Ci stronkę 28dni, trochę info no i przede wszystkim wykresik do robienia. Dziś Gin mi powiedziała, ze temperaturę najlepiej mierzyć w ustach i od 1 dnia cyklu, więc w czasie @ też.

Melani co u Ciebie?

reklama
Hej Laski!
Jak narazie tempka mi nie spadła, ale brzuch boli jak na @ :no:teścik w razie co leży zwarty u gotowy:tak:
Jutro może zobaczymy co będzie:tak:
Pozdrówka i całuski dla was :-D

Do góry