reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Przepraszam za offtopica, tak mi jakoś uciekło o Zuzi.
Amalfi, leżenie na podłodze, krzyczenie z bólu, rwanie włosów z głowy niestety niczego nie zmienia :( Miałam tylko nadzieję, że się następnego dnia nie obudzę (spałam o dziwo, bo oczy zmęczone płaczem się same zamykały). Widać Bóg ma dla mnie jakieś zadanie na tym świecie, skoro ciągle żyję. Z czasem trzeba się podnieść i iść przed siebie, chociaż zupełnie inaczej już się patrzy na ten świat. Niektórzy mówią że najgorzej stracić dziecko urodzone. Nie wiem i nie chcę wiedzieć, nie chcę mieć porównania. Myślę, że każda strata jest czyjąś wielką tragedią, nieważne czy już się dziecko widziało czy nie.
Jutro Dzień Dziecka i pewnie wszystkie będziemy miały doła. I pozostanie nam się modlić, żeby za rok kupować zabawki także naszym kruszynkom.
Miłego wieczora kobietki i dobranoc

reklama
dzieki za slowa otuchy.
Anka współczuję bardzo ale tez mam nadzieję, że kiedys bedziemy wszystkie szczesliwie zafasolkowane. Zazwyczaj dola mam tylko po badaniach i wizytach u gina. Ide tam z mysla, ze wszystko jest na dobrej drodze, a wychodze z opuszczona glowa.
Teraz mam tylko nadzieje, ze w pt na USG na lewym jajniku bede miala dorodnego pechola.. bo na prawym jest no ale i tak nie przejdzie.
Blonka bralam dwie nospy i 3 ibupromy ale to nic nie daje. Ale do jutra powinno byc dobrze jak sie wchlonie i wypluka.
wiecie co to znaczy, ze mam "nitkowato cienki jajowod"? bo tak mam napisane na opisie zdjecia?
anka teraz jak cos urosnie to bede robila inseminacje. ale chyba ten cykl trzeba wziac na straty bo na prawym mam ladnego pechola, a na lewym droznym nie. dzis 7dc to moze sie cos jeszcze zmieni

Ostatnia edycja:
ankka02 to straszne co cię spotkało, niewyobrażalna tragedia. Na pewno Zuzia będzie się gdzieś tam cieszyć z rodzeństwa Uda się !!!
paula będe trzymać kciuki za pęcholka w lewym jajniku.

Jutro akurat Dzień Dziecka a ja rano testuje. Ciekawe co się okaże......

dentico daj znac jak zatestujesz.
wiecie czy po hsg bierze sie jakies czopki na bakterie, grzyby? bo przed zabiegiem musialam wziac, a dzisiaj sie zapomnialam zapytac czy mam brac

no wlasnie dzien dziecka ja myslalam zeby bete powtorzyc i zobaczyc czy przyrasta... akurat minie 2 dni od poprzedniej a bede 10 dni po owu :)

palu wiesz co wydaje mi sie ze nie bo to tylko potrzebne bylo zeby mozna bylo badanie na czystym terytorium zrobic ale moze zadzwon do gina i zapytaj? :) to ja trzymam kciukasy za kolejny cykl!!! :)

reklama
suzi moze jeszcze przyrosnie, skad wiesz?? A robilas jakies badania przeciwcial???

Tj cytat:U kobiet z nawracającymi poronieniami związanymi z antyfosfolipidowym zespołem odsetek żywych urodzeń z ciąż nie leczonych wynosi tylko 10%. Leczenie aspiryną i heparyną istotnie poprawia rokowanie. Badania randomizowane z grupą kontrolną wykazały, że odsetek żywych urodzeń u kobiet z poronieniami nawracającymi i zespołem antyfosfolipidowym po zastosowaniu samej aspiryny wynosił 40%, a po połączeniu niskich dawek aspiryny i heparyny 70%.

Nie sugeruje oczywiscie ze ty poronilas, tylko skoro ty tak myslisz to warto to sprawdzic, gdyby sie okazalo ze jednak nie wyszlo tym razem:-(
Ja sama nie wiem co o tym wszystki myśleć, bo jest to moja 3 strata ale: 1 ciąża obumarła w 13tc. 2ga: ciąża pozamaciczna. I teraz ciąża biochemiczna... więc 3 różne przypadki:-(
Przypuszczenia moje są takie bo nie raz miałam dziwną @ tzn.plamienie (nawet w przed ostatnim cyklu Wam o tym pisałam) i nagle ból brzuch i silna@...nigdy nie robiłam testów o terminie @ bo bałam się rozczarowania...ale teraz za Waszą namową zrobiłam i bardzo dobrze bo pewnie nawet bym nie wiedziała... teraz w okolicach @ będę robiła bete żeby sprawdzić czy ta sytuacja się powtarza. Bo wniosek jest taki że nie mamy problemu z zapłodnieniem tylko z utrzymaniem ciąży...

Oj Palu, nie może być wiecznie źle. A myślałaś o inseminacji?
Wiem jak to jest, jak wszystkie dookoła w ciąży. W zeszłym roku 32 moje koleżanki urodziły, z czego 16 z mojego rocznika i 14 z mojej klasy. Sąsiedzi szykują pokoik dziecięcy naprzeciwko naszej jadalni. A moja córeczka zmarła 2 dni po urodzeniu.... I jej pokoik ciągle pusty :-(
Ankka strasznie się upłakałam po Twoim poście jak małe dziecko...;( nawet nie umiem wyobrazić sobie co przeżyliście...:-( Piękne było to co napisałaś że trzeba się podnieść i wierzyć że będzie lepiej...:*:* Sercem jestem z Tobą:*
Ja wczoraj odstawiłam du/ka i @ mam normalny. No może nie tak obfity ale to na 100%. W przyszłym tyg zrobię jeszcze raz betę, czy zeszła do zera.
Dziś mam wizytę u innego gina ale nie wiem czy jest sens iść...chociaż porozmawiać z nim mogę... i ogólnie zastanawiamy się nad zmianą lekarza...ten co do niego chodzimy jest fajny ale może warto spróbować u kogoś innego...??? Co o tym sądzicie?

Do góry