reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Niektórzy lekarze powtarzają, że najlepszym lekarstwem jest wyciągnięcie głowy z macicy. Łatwo powiedzieć, nie myśleć o tym, kiedy tak bardzo się pragnie dziecka.
Suzi, Ciebie przytulam, chociaż mam nadzieję, że to tylko błąd laboratorium i beta jest wyższa. Oj jakbym chciała żeby tak było.
Błonka - poczekaj ze 2-3 dni i powtórz betę, jak rośnie to wszystko wiadomo. Co dwa dni powinien być poziom 2 razy wyższy. Czyli jak wczoraj miałaś 1,20 to jutro powinno być 2,4, w piątek 4,8 (o ile jeszcze umiem liczyć :p)

reklama
ankka dzieki :) no to przynajmniej jutro bede wiedziec na 100 % czy rosnie czy nie.. jezeli nie to juz mam z glowy myslenie.. a do kliniki pojade.. zobacze co i jak.. trzymajcie kciuki zeby ten lekarz nie okazal sie jakims baranem ;/

hey! Dzisiaj mam 7dc i mialam rano robiona droznosc jajowodow. Nic mnie zabieg nie bolal ale od ponad godz tak mnie boli brzuch i zoladek, ze zaraz padne:(( ale tak mi pielegniraka powiedziala, ze kontrast bedzie sie wchlanial.
Okazalo sie, ze mam tylko lewy jajnik drozny:(( a przez prawy nie przeszedl kontrast..
dosc, ze mam pco to jeszcze jeden jajnik i chyba wytwarzam p\c na mojego armie;/
jestem zalamana.. usg mi jeszcze robil to na prawym rosnie ladny pechol juz ma 10mm, a na lewy jest pelno malych...:((
w pt mam kolejna wizyte ..
nie wiem co mam zrobic ;( mam coraz mniejsza nadzieje..
gin mowil, ze najpozniej w 3cyklu jego pacjentki zaciazaja, a dzisiaj po tym hsg nie mial juz dobrej miny i jeszcze mi nic nie powiedzial.. tylko tyle, ze pomimo, ze mam jeden drozny to nie oznacza, ze zaciaze bo jeszcze cos moze byc nie tak

palu oj skarbie, ale wiesz "dzambodzety" ( nie wiem jak to sie pisze) lataja na jednym sliniku :D a reszta bedzie ok :) nie moze byc wszystko zle :)

dobrze wiesz, ze to nie takie łatwe myslec pozytywnie. I jeszcze pelno kolezanek w ciazy albo juz urodziny.. I denerwujace pytania i od nich i od tesciowej i rodziny. "a Wy kiedy ?":((

no wiem niestety, ale jak mam czarne mysli to dziewczyny od razu mowia mi ze nie wolno sie zalamywac bo to ostatnia mozliwosc... trzeba miec nadzieje.. ja ja mam do konca mimo bety, bo to mi daje sile zeby wstawac rano.. a jak bedzie okres.. trudno nowy cykl nowe szanse.. jak sie zalamie to juz bedzie koniec.. :(

reklama
suzi moze jeszcze przyrosnie, skad wiesz?? A robilas jakies badania przeciwcial???

Tj cytat:U kobiet z nawracającymi poronieniami związanymi z antyfosfolipidowym zespołem odsetek żywych urodzeń z ciąż nie leczonych wynosi tylko 10%. Leczenie aspiryną i heparyną istotnie poprawia rokowanie. Badania randomizowane z grupą kontrolną wykazały, że odsetek żywych urodzeń u kobiet z poronieniami nawracającymi i zespołem antyfosfolipidowym po zastosowaniu samej aspiryny wynosił 40%, a po połączeniu niskich dawek aspiryny i heparyny 70%.

Nie sugeruje oczywiscie ze ty poronilas, tylko skoro ty tak myslisz to warto to sprawdzic, gdyby sie okazalo ze jednak nie wyszlo tym razem:-(

Ostatnia edycja:
Do góry