reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Motylku dziś 30 dc... zawsze miałam cykle 28 dniowe i to tak kalendarzowe... zawsze dostawałam @ 27 dc wieczorem albo w nocy... a teraz cisza.. nic.. spokój, żadnych bóli nic co mogło by ją zwiastować.... Ale mam straszne zawroty głowy i wczoraj mnie zgaga paliła a dzis od rana mdli i boli żołądek... Nie wiem czy to zatrucie, czy co??? Ale nic takiego nie jadłam czym mogłam się struć... dziwne.

Ja nigdy nie mierzyłam sobie tempki to pierwszy raz i nie wiem czego mogę się spodziewać? Skoro @ nie ma to czemu ona spadła? Wiesz czego najbardziej się boję??? Że ten
Duphaston mi wszystko rozrególuję!!! Tego się boję...

reklama
Motylku dziś 30 dc... zawsze miałam cykle 28 dniowe i to tak kalendarzowe... zawsze dostawałam @ 27 dc wieczorem albo w nocy... a teraz cisza.. nic.. spokój, żadnych bóli nic co mogło by ją zwiastować.... Ale mam straszne zawroty głowy i wczoraj mnie zgaga paliła a dzis od rana mdli i boli żołądek... Nie wiem czy to zatrucie, czy co??? Ale nic takiego nie jadłam czym mogłam się struć... dziwne.

Ja nigdy nie mierzyłam sobie tempki to pierwszy raz i nie wiem czego mogę się spodziewać? Skoro @ nie ma to czemu ona spadła? Wiesz czego najbardziej się boję??? Że ten

No to faktycznie dziwna sprawa ... ja jak byłam w ciąży to też nie miałam objawów @ może spróbuj zrobić test ciążowy strumieniowy (jest bardzo czuły) a w którym dc robiłaś sobie teściora?

Dzastinko poczekaj jeszcze @ może się nawet 11 dni spóźnić bez powodu tak jak u mnie było lekarz mi mówił że to nic takiego w środę jadę do niego bo chce mnie zobaczyć być może u ,mnie jajeczko nie pęka :(
a co do dupastonu to ja różnie reagowałam miałam podwyższoną temp a to że ci spadła to chyba nie jest 100% że brak ciąży ponieważ my jesteśmy sztucznie stymulowane i organizm może różne rzeczy wyprawiać a psychika jeszcze więcej wiem coś na ten temat uwierz mi po 6 latach starań powinaś uzbroić się w cierpliwość wiem że to bardzo trudne ale nakręcanie się jest jeszcze gorsze wiem coś o tym ja żyję ostatnio od @ do @ i co m-c zawód także bądz dobrej myśli poczekaj jeszcze pare dni i zrób teścik mocno trzymam kciuki

Dzastinko poczekaj jeszcze @ może się nawet 11 dni spóźnić bez powodu tak jak u mnie było lekarz mi mówił że to nic takiego w środę jadę do niego bo chce mnie zobaczyć być może u ,mnie jajeczko nie pęka :(
a co do dupastonu to ja różnie reagowałam miałam podwyższoną temp a to że ci spadła to chyba nie jest 100% że brak ciąży ponieważ my jesteśmy sztucznie stymulowane i organizm może różne rzeczy wyprawiać a psychika jeszcze więcej wiem coś na ten temat uwierz mi po 6 latach starań powinaś uzbroić się w cierpliwość wiem że to bardzo trudne ale nakręcanie się jest jeszcze gorsze wiem coś o tym ja żyję ostatnio od @ do @ i co m-c zawód także bądz dobrej myśli poczekaj jeszcze pare dni i zrób teścik mocno trzymam kciuki
[/QUOTE]

Tak ja tez polecam nie spinać się ... ja zawsze robiłam test przed @ ale stwierdziłam, że szkoda kasy niby to 15 zł ale to bez sensu

Agatko zycie od @ do @ też potrafi wykończyć psychcznie ja tez tak żyłam i przy każdej@ miałam łzy w oczach teraz to olewam wróciłam do normalnego życia co będzie to będzie oczywiście jeśli jest potrzeba trzeba się leczyć pilnować owulki ale to nie najważniejsze w życiu! przez takie postępowanie można rozwalić związek i jeszcze wpędzić się w paranoje ...

bardzo trzeba uważać szczególnie na forach bo jak się zbiorą nieodpowiednie kobitki to tak potrafią się wkręcić że nie ma co ...

Chyba wczoraj czytałam na tym forum, tylko nie wiem w którym wątku jak 2-3 dziewczyny namawiały z uporem maniaka inna dziewczynę aby zrobiła test bo na pewno jest w ciaźy bo jej się spóźnia okres i coś tam jeszcze ble ble ble .... Ta co miala testować bardzo się nakręciła - chyba uwierzyła że jest w ciąży ... zrobiła test oczywiście wyszedł negatywny i była załamana tamte jeszcze coś pogderały i zmieniły temat.
Trzeba spokojnie do tego podejść jesteśmy ludźmi a nie maszynami to nie matematyka i oulka + bzykanko jak widać nie daje ciąży ...

No jeszcze rano miałam 36,4, ale zawsze 18dc wzrasta, więc mam nadzieję, ze jutro podskoczy ;-)
A Ty kochana musisz do zdjęcia szwów "odpoczywać" od przytulanek? Bo dziś 11dc, zdążysz do owu?

No hej Laleczko:-)
Daj znać jak tempka podskoczy to będe trzymamc kciuki za Twoje jajeczko i szybkość żałnierzyków aby się w końcu spotkały;-)
A co do mojego przytulania to mąż już taki wyposzczony...:-D
Więc jak tylko się się lepiej poczuje to napewno zaczne działać przed środą:tak: aby nie stracić tego cyklu a jak pójde do lekarza to mi powie czy jestem jeszcze przed owu czy już po więc mam nadzieje że nic straconego:-)
No i mam nadzieje że po tej laparo nic mi się nie poprzestawia!!!
Bo na dzień dzisiejszy czuje się dużo lepiej ale jeszcze boli. A tak wogóle to dzisiaj pierwszy raz od 2-tygodni wyszłam na krótki spacer koło bloku, odrazu lepiej. Jeszcze dzisiaj taka piękna pogoda:tak: Buzka:*

W 26 dc robiłam betkę i mi wyszła 0.100 ale mój ginek na mnie nawrzeszczał że za wcześnie bo ja owu miałam 15-16 dc więc to było 10 dni!!! Zrobię rano testa jak @ nie dostane;-)

W 26 dc robiłam betkę i mi wyszła 0.100 ale mój ginek na mnie nawrzeszczał że za wcześnie bo ja owu miałam 15-16 dc więc to było 10 dni!!! Zrobię rano testa jak @ nie dostane;-)

Ja tez jestem zdania, że przed datą spodziewanej @ nie ma co sprawdzać. Już gdzieś pisałam, że jak byłam w ciąży to robiłam test w 26 dc i wyszedł negatywny w dzień do po spodziewanej@ robiłam drugi (strumieniowy) i wyszedł ... trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać te 14 po owulce :)

reklama

A właśnie mam pytanie, czy ta beta to jest bezpłatna czy trzeba robić prywatnie? Ile ewentualnie kosztuje takie badanie i jak długo trzeba czekać na wynik?

Do góry