reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
błonka sądzę że beta by cos wykazała. Ja robiłam kiedys bete 10 dni po inseminacji i wynik był powyżej 10, niestety @ przyszła z 2dniowym opóźnieniem,była to ciąża biochemiczna. skarbie wiem że to trudne ale niestety te starania są dla nas trudne, ciągle oczekiwanie i ciągła nadzieja. Przykro mi że wynik jest jaki jest, jestem z Tobą.
suzi teraz przed Tobą totalne lenistwo, żadnych gwałtownych ruchów, jak masz wstać to tylko do toalety i zapomnij o gorących prysznicach, musi być dobrze:tak:

reklama
no tylko u mnie sie okazuje bylo 8 dni jednak nie 10 ale odpuszczam, zmeczylam sie troche ;p bedzie to bedzie a jak nie to jeszcze poczekamy... najwyzej miesiaczka nie przyjdzie.

Suzi mam pytanko ten teścik nie zmienił Ci kolorku?tzn o tą drugą kreseczkę mi chodzi bo jak robiłam ostatnie teściki to miałam niewidoczna tą kreseczkę druga ale tak po pół godzinki była już ta druga i tak się zastanawiałam czy wszystkie teściki tak mają?? bo ja robiłam z różnych firm

Maju, ale testów nie należy odczytywać po upływie 5 minut, to jest takie maksimum, potem wynik jest niewiarygodny :-(

dziewczyny moja przyjaciolka wyslala mi takie cos :

Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml).
Jednak ze względu na możliwość wystąpienia „mikroporonienia”, dopiero wynik > 5 mIU/ml (dla niektórych kobiet > 25 mIU/ml) oznacza ciążę.

a ja mam <1.20 wiec jak mam na to patrzec? ze co, ze moze byc ciaza ale moze dojsc do mikroporonienia? głupie ;/ no 8 dni w sumie po owu ta beta byla robiona.. nie wazne :)

ankka ja wiem właśnie że po 5minutach teścik do kosza ale tak pytam właśnie czy wszystkie teściki po godzince robia sie z II kreseczkami
Błonka ja pół roku temu robiłam betę o miałam 2 i to nie była ciąża więc myślę że u Ciebie podobnie może być albo poprostu za wcześniej na betę!!! poczekaj do terminu @ długo się już staracie?? pisałaś ale ja już nie pamiętam

Ostatnia edycja:
2 lata sie staramy, w czerwcu juz bedzie 2 lata z malym haczykiem :( mam nadzieje ze jednak beta urosnie jeszcze. powtorze w piatek dla swietego spokoju akurat bede miala termin @... 8 dni po owu faktycznie moglo nic nie wyjsc...

Błonka oby beta urosła, powtórz i zobacz co i jak. Trzymam kciuki.
SUzi ustały plamienia? Bierz Dupfaston i odpoczywaj ile się da.
maja16 u mnie za pierwszą ciążą miałam bledziutką kreske na teście i ona taka bledziutka jest przez półtora roku ( trzymam test na pamiątke) a jak robiłam wcześniej i były puste to nawet po kilku godzinach u mnie nie było kreski drugiej, rozkręcałam je później na części pierwsze czy aby choć cienia nie ma. :)

A u mnie jakoś dziwnie. Tzn na niedziele miałam termin okresu. Brzuch mnie boli standardowo ale jeszcze nie mam. Nie mam testu w domku aby zrobić i bety też narazie nie mam możliwości. Czuje jakbym miała okres, dość mocno mnie brzuch boli . Dziwne , nie pamiętam jak było poprzednio. Mam nadzieje że to nie ten wielki mięśniak co mi ostatnio wykryli poprzestawia mi teraz cykle. No nic, zobaczymy. Jeszcze w cytologi wyszedł mi jakiś stan zapalny lekki i musze po globulki podejść do ginki.

Witam sie.
Dziś byłam na becie i wynik będzie ok14. Dziś rano poleciło mi dość dużo takiej mazi brazowej z małą domieszką krwi...
Teraz tylko pozostaje mi czekać na wynik bety.

reklama
Do góry