reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
dziewczyny, a czy po kuracji bromkiem, kiedy prolaktyna jest juz ok, trzeba go jeszcze brac na podtrzymanie efektu??

reklama
hej dziewuszki, wpadam tutaj do was czasami i jak zwykle u mnie bez zmian, jedyne co mnie martwi to ta moja tempka, nie mam nawet spadku na @miałam 36,8 a dzis w drugi dzień mam 37,00 no jakas masakra, przeciez powinien byc spadek prawda??? zawsze miałam sliczna tempke a teraz od 3 miechów jakas masakra normalnie jedna prosta krecha w granicach od 36,8 do 37,2 , zadnego spadku widocznego hmmm no szok :(:-(
Hej mamusia :-) trzymam kciukasy ;) zreszta za wszystkie trzymam , musi nam sie kiedys udac ...

No baaaa
Musi się udać!
A ja już sama teraz nie wiem co robić, bo dzisiaj miałam jakieś taki dziwny brązowy ciągnący śluz. Nigdy czegoś takiego nie miałam, a wątpię żebym coś złapała bo nigdzie się nie ruszam. A to już 51 dzień cyklu, myślałam że może mi się @ zaczyna, ale to było rano i do tej pory tylko dwie takiego samego koloru plamki :(
Więc się zastanawiam czy w pn iść do tego gina, czy najpierw zbadać hormony LH i FSH i ewentualnie jeszcze TSH i dopiero za tydzień iść już z wynikami. No ale jeżeli to u mnie to nie @ to chyba badanie hormonów nie ma sensu :(
Co robić? Miała tak któraś z was?

No baaaa
Musi się udać!
A ja już sama teraz nie wiem co robić, bo dzisiaj miałam jakieś taki dziwny brązowy ciągnący śluz. Nigdy czegoś takiego nie miałam, a wątpię żebym coś złapała bo nigdzie się nie ruszam. A to już 51 dzień cyklu, myślałam że może mi się @ zaczyna, ale to było rano i do tej pory tylko dwie takiego samego koloru plamki :(
Więc się zastanawiam czy w pn iść do tego gina, czy najpierw zbadać hormony LH i FSH i ewentualnie jeszcze TSH i dopiero za tydzień iść już z wynikami. No ale jeżeli to u mnie to nie @ to chyba badanie hormonów nie ma sensu :(
Co robić? Miała tak któraś z was?

myślę, że powinnaś iśc do lekarza, jeśli nie jesteś w ciąży da ci luteinę na wywołanie, a potem każe zbadać hormony i pewnie da coś na uregulowanie cyklu

oby jakos sie udalo..a ten ENCORTON co mi przepisal to to sa sterydy takze jeszcze bardziej przytyje;/ masakra!! we wt musze sie go zapytac co z tym zrobic. Zawsze przy wzroscie 168kg wazylam 50-53kg, a teraz 64;/ i jak wpisalam w googlach ENCORTON CIĄŻA to ten lek jest, zeby zmniejszyc liczbe przeciwcial bo zabijała nasionko mojego;/ hmm..a gin sie dziwi, ze przy takiej armi ti juz 10 razy powinnam byc w ciazy.
prosic go o jakies znieczulenie przed hsg? czy apap i nosa wystarczy?
anka a jak masz takie dlugie cykle to tyjesz? musisz isc do gina on Ci zleci pewnie jakies badania i da tablety

Palu jako tako waga mi stoi w miejscu teraz. Nie chciałabym tabletek anty na wyregulowanie, bo jak 9 lat temu brałam to w 1 miesiąc przybrałam 15 kg! Fakt że miałam niedowagę i wreszcie zaczęłam ważyć normalnie, ale teraz już nie chcę przytyć, bo chociaż BMI mam w normie to jednak widmo przytycia znowu tyle mnie przeraża. Wiadomo, czego się nie zrobi dla dziecka, ale znajoma mówiła że jeden lekarz jej właśnie anty przepisał i tego nie chciała, więc poszła do innego gina i powiedziała że chce jak najszybciej być w ciąży, to dostała Duphaston i za 2 miesiące była w ciąży z bliźniakami

Palu jako tako waga mi stoi w miejscu teraz. Nie chciałabym tabletek anty na wyregulowanie, bo jak 9 lat temu brałam to w 1 miesiąc przybrałam 15 kg! Fakt że miałam niedowagę i wreszcie zaczęłam ważyć normalnie, ale teraz już nie chcę przytyć, bo chociaż BMI mam w normie to jednak widmo przytycia znowu tyle mnie przeraża. Wiadomo, czego się nie zrobi dla dziecka, ale znajoma mówiła że jeden lekarz jej właśnie anty przepisał i tego nie chciała, więc poszła do innego gina i powiedziała że chce jak najszybciej być w ciąży, to dostała Duphaston i za 2 miesiące była w ciąży z bliźniakami
duphaston nie jest lekiem na "zajście" w ciążę, tylko na jej ewentualne podtrzymanie, to syntetyczny progesteron więc przy okazji reguluje długoć cyklu

Wiem że nie, ale jednak pomogło. A też miała takie długie cykle i przez rok starań nic nie wychodziło. A tu od razu bliźniaki. Ja brałam duphaston w ciąży

reklama
witajcie dziewczynki, ja też zapodałam sobie dupka żeby @ w odpowiednim momencie. Nie wiem co się dzieję ale jestem zalana mlecznym gęstym śluzem, chyba antybiotyk tak na mnie działa. Dzisiaj byłam na pogotowiu bo tak mnie strzykło w plecach że nie mogłam się ruszyć, dostałam dwa zastrzyki w dupsko i juz jest lepiej, mam nadzieję że w tym cyklu się nie uda bo za dużo tych leków biore i jeszcze dzisiaj podwójne pik. Trzymam za was kochane &&&&&&&& za te ktore testują w krótce,błonka idziesz jutro na bete??
mama co u Ciebie??
mmm kosztowne to in vitro okropnie i zamiast państwo zadbac o przyszłe matki żeby szybko zachodziły to trzeba to odkładać w czasie żeby kase zbierać a czas jest cenny. My jak się nie doczekamy do mojej 30tki to myślimy o adopcji ale zobaczymy co nam los przyniesie

Do góry