wiecie co bete ide zrobic w poniedzialek bo dzis juz i tak bym nie miala chyba wynikow bo tu jest tylko przychodnia nie laboratorium... ale kupie sobie dzis zwykly test czuly i powtorze nie wiem czy testowac rano czy zrobic teraz? jeju ale mi sie nadzieja zrobila wielka teraz myslicie ze ten progesteron to cos znaczy? norma 1 trymestru sie zaczyna od 29 do 106 a ja mam juz 6o.. jeszcze 16 i wyjde z normy fazy lutealnej...
reklama
mama05
prrrryy szaaaalona :))
Błonka kup test ,ale sikaj jutro-najlepiej z porannego...powiem Ci ,ze też bym miała mega nadzieje-slicznie to wygląda ))
Witam kobietki
Jestem tu nowa i chciałabym się was poradzić. Poprzedni cykl miałam 50 dni, teraz też już mam 50 dzień i nic nie zapowiada @. W pn idę do gina i mam do was pytanie czego się mogę spodziewać? Czy da mi coś na wywołanie, czy każe jeszcze czekać?
Byłam już w ciąży i chcę bardzo znowu zaciążyć, ale tylko pół roku po porodzie miałam cykle książkowe 28 dni, a przez ostatnie pół roku po ponad 35, a te dwa ostatnie to same widzicie
Błonka - nie wiem jak się patrzy na progesteron, ale ja w ciąży zanim jeszcze zrobiłam test to miałam ciągle temperaturę 37,0. Trzymam mocno kciuki!
Jestem tu nowa i chciałabym się was poradzić. Poprzedni cykl miałam 50 dni, teraz też już mam 50 dzień i nic nie zapowiada @. W pn idę do gina i mam do was pytanie czego się mogę spodziewać? Czy da mi coś na wywołanie, czy każe jeszcze czekać?
Byłam już w ciąży i chcę bardzo znowu zaciążyć, ale tylko pół roku po porodzie miałam cykle książkowe 28 dni, a przez ostatnie pół roku po ponad 35, a te dwa ostatnie to same widzicie
Błonka - nie wiem jak się patrzy na progesteron, ale ja w ciąży zanim jeszcze zrobiłam test to miałam ciągle temperaturę 37,0. Trzymam mocno kciuki!
błonka Ty bez nas byś sobie poradziła ale z nami raźniej a mi z Wami;-). Gorączka mnie rozkłada na łopatki, kto to widział żeby chorować jak na dworze takie wysokie temperatury.
ankka witaj,ja tez miałam takie cykle, nawet dłużej sie ciągły dlatego dostałam progesteron w tabletkach żeby to uregulować ale może tobie ginka zrobi badania i znajdzie przyczynę, dobrze że idziesz do lekarza, na pewno cos poradzi, powodzenia
ankka witaj,ja tez miałam takie cykle, nawet dłużej sie ciągły dlatego dostałam progesteron w tabletkach żeby to uregulować ale może tobie ginka zrobi badania i znajdzie przyczynę, dobrze że idziesz do lekarza, na pewno cos poradzi, powodzenia
50 dni cyklu łoj długo.. ginka pewnie zrobi usg, jakies badania zleci by znalezc przyczyne.. i najpewniej dostaniesz na poczatek progesteron w postaci jakiejs luteiny badz duphastonu na wywolanie... i "uregulowanie" do normy czyli 28 dni powodzenia!
Dziewczyny czy sa tu jakies mamy? bo chcialam zapytac was o cos.. mam piersi dziwne okraglutkie ale miekkie takie delikatne jak galareta i troche bola tylko, nie sa twarde a chyba powinny...
Dziewczyny czy sa tu jakies mamy? bo chcialam zapytac was o cos.. mam piersi dziwne okraglutkie ale miekkie takie delikatne jak galareta i troche bola tylko, nie sa twarde a chyba powinny...
a i wiecie co zrobilam ten test rano dzisiaj... czyli dokladnie tydzien po owu i nic nie wyszlo dalej widac tylko biale miejsce tam gdzie pasek powinien sie zabarwic, widac ten pasek ale jest bialy i tak jakby tylko od spodu bylo go widac test nie byl czuly 10 tylko ten 25 bo innych nie mają u nas..
kupilam test 10 ml zrobie jutro rano, ale pewnie nie wyjdzie a w poniedzialek dla pewnosci zrobie bete, ale chyba jednak nie mam fasolki ale jak by .. byla by mila niespodzianka. Dzis temp juz 37 i 6 ale popoludniowa tez wiec nie wiarygodna.. jutro rano zmierze.
mama05
prrrryy szaaaalona :))
Błonka- (.)(.) wcale nie muszą być twarde...nie muszą nawet boleć bo to sprawa indywidualna ,także spoko...
co do testu to widocznie najlepiej poczekać do terminu @ z tym testowaniem ...
tydzień po owu to następuje zagnieżdzenie i dop.wtedy wytwarza sie hormon bHcg
także czekaj jeszcze cierpliwie -ja testuje w piątek za tydzień więc możemy razem sikać ))
Myśa- cześc kochana
co do testu to widocznie najlepiej poczekać do terminu @ z tym testowaniem ...
tydzień po owu to następuje zagnieżdzenie i dop.wtedy wytwarza sie hormon bHcg
także czekaj jeszcze cierpliwie -ja testuje w piątek za tydzień więc możemy razem sikać ))
Myśa- cześc kochana
reklama
Błonka kobieto tydzień po owulacji to dopiero sie zagnieżdza fasolka a ty juz masz typowe objawy ciąży!!! nie wyjdzie ci pozytywny test ciążowy tak szybko!!!sorki że ci to pisze ale jak tak czytam to co piszesz to aż się boję że jutro napiszesz ze już wyprawkę kupiłaś !!!!
wiem że bardzo chcesz zeby wkońcu sie udało ale nie możesz tak bardzo sie na tym skupiać i doszukiwac sie wszelkich objawów bo jak sie okaże że jednak sie nie udało to dopiero będziesz miała depresję!!! znajdz sobie jakieś hobby ,weź faceta idz na spacerek zajmij sie czymś innym i zapomnij troche o tym że sie staracie bo to właśnie najczęstsza przyczyna nie mogących zafasolkować!!! 3mam mocno za Ciebie kciuki żeby się udało i żeby to była prawda że jest tam w Tobie fasolka ale nie nakręcaj sie aż tak mocno dopóki tego nie potwierdzi lekarz , a pisze ci to bo tez tak robiłam że 2dni po owulce juz się doszukiwałam wszelkich objawów ale to naprawdę do niczego dobrego nie prowadzi!!! pozdrawiam Cię i mocno zaciskam &&&&&&&&&&&
Mama za Ciebie również mocno 3mam &&&&&&&&&&&&&
ankka witam cię serdecznie w naszym gronie
wiem że bardzo chcesz zeby wkońcu sie udało ale nie możesz tak bardzo sie na tym skupiać i doszukiwac sie wszelkich objawów bo jak sie okaże że jednak sie nie udało to dopiero będziesz miała depresję!!! znajdz sobie jakieś hobby ,weź faceta idz na spacerek zajmij sie czymś innym i zapomnij troche o tym że sie staracie bo to właśnie najczęstsza przyczyna nie mogących zafasolkować!!! 3mam mocno za Ciebie kciuki żeby się udało i żeby to była prawda że jest tam w Tobie fasolka ale nie nakręcaj sie aż tak mocno dopóki tego nie potwierdzi lekarz , a pisze ci to bo tez tak robiłam że 2dni po owulce juz się doszukiwałam wszelkich objawów ale to naprawdę do niczego dobrego nie prowadzi!!! pozdrawiam Cię i mocno zaciskam &&&&&&&&&&&
Mama za Ciebie również mocno 3mam &&&&&&&&&&&&&
ankka witam cię serdecznie w naszym gronie
Podziel się: