reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Motylku Duphaston biorę bo z nie wiadomo jakich przyczyn nie mogę zajść w ciąże tzn... niby policytyczność jajników ale byłam na monitoringu i miałam normalnie owulację... Też się źle czuje po tym leku a zgaga to mnie wykończa... Ja go biorę od 14 dc do 25dc i w niedzielę wzięłam ostatnią tabletkę a mimo to jeszcze mnie piecze... Głowa mnie też bolała i do tego miałam rano mdłości.... zupełnie jakbym w ciąży była :-):-):-):-):-):-) ale nie martw się z czasem te dolegliwości ustają. Mi mdłości i ból glowy przeszedł a zgaga została:-) a mierzysz sobie temperaturkę? Jesteś już po owu ???

reklama
Tak już jestem po owu w 26 dc. Ale objawy to raczej nie ciąża bo pojawiają mi się małe plamienia. ale i tak mniejsze jak przed braniem duphastonu.
Mierzyłam temperaturę ale przestałam bo się zdenerwowałam tym, że miałam wysoką 37,5 - więc byłam pewna, że jestem w ciąży a się okazało że nie więc się na termometr obraziłam ;)

Motylku to jedziemy na tym samym wózku ja jestem w 27-28 dc i czekam na @. Co prawda robiłam wczoraj betkę i wynik 0.100 czyli ciązy brak ale jakoś mi się wierzyć nie chcę... brzuch mnie boli owszem, ale przy pierwszej ciązy też bolał a @ nie przyszła... a test sikany mi pokazał 2 kreski po 2 tygodniach od spóźniającej się @. Dlatego dopóki @ nie przyjdzie mam jeszcze nadzieję...

A te plamienia to ja też miałam, tzn tak... gdy zaszłam z synem w ciążę, w dniu @ zaplamiłam tak na brązowo, później te plamienia się powtarzaly i wiedzialam że coś jest nie tak... i miom iż testy wychodziły na nie to ciąża była:-) Takze nie przekreślaj wszystkiego bo może się udało... tempkę sobie mierzę caly czas mam 37.1 mierzę bo czekam aż spadnie żeby wiedzieć czy @ przyjdzie... teraz też mnie brzuch pobolewa i mam uczucie takiej mokrości.... dziwne nigdy tak nie miałam... A Duphaston biorę pierwszy cykl...

Hej Dziewczyny:)
Dziękuje że trzymałyście za mnie kciuki, chyba to pomogło:-)
Lekarz powiedział że mam zachodzić w ciąże i że jest wszystko wporządku, endometrioza nie rozpanoszyła się za bardzo, wszystko co złe usunięte i pozostały mi tylko staranka:-) Czuje sie tak nie za bardzo, brzuch mnie rwie ale co się nie zrobi aby doczekać się fasolki:-) Więc kochane musimy walczyć i nie poddawać się aby wkońcu przyszło do nas te wyczekiwane szczęście:tak:
Za tydzień w środe ide do kontroli i na sciągnięcie szwów i wtedy się dowiem co dalej aby zwiększyć szanse na fasolke:-) Tyle wiem że przy mojej chorobie najważniejsze są pierwsze trzy misiące po zabiegu aby zajść w ciąże. Pozdrawiam:-)

Motylku to jedziemy na tym samym wózku ja jestem w 27-28 dc i czekam na @. Co prawda robiłam wczoraj betkę i wynik 0.100 czyli ciązy brak ale jakoś mi się wierzyć nie chcę... brzuch mnie boli owszem, ale przy pierwszej ciązy też bolał a @ nie przyszła... a test sikany mi pokazał 2 kreski po 2 tygodniach od spóźniającej się @. Dlatego dopóki @ nie przyjdzie mam jeszcze nadzieję...

A te plamienia to ja też miałam, tzn tak... gdy zaszłam z synem w ciążę, w dniu @ zaplamiłam tak na brązowo, później te plamienia się powtarzaly i wiedzialam że coś jest nie tak... i miom iż testy wychodziły na nie to ciąża była:-) Takze nie przekreślaj wszystkiego bo może się udało... tempkę sobie mierzę caly czas mam 37.1 mierzę bo czekam aż spadnie żeby wiedzieć czy @ przyjdzie... teraz też mnie brzuch pobolewa i mam uczucie takiej mokrości.... dziwne nigdy tak nie miałam... A Duphaston biorę pierwszy cykl...

Ja przy pierwszej ciąży (straconej niestety) miałam wysoką temperaturę - 37,5 już tak od 25dc, żadnych objawów @ i nawet mnie piersi nie bolały... jak to zwykle bolą przed@ Pierwszy test robiłam w 26dc nie wyszedł - ale to był płytkowy ten mniej czuły, w 29dc zrobiłam strumieniowy i wyszedł - mimo, że druga krecha była słabiutka.

a z tą temp. to nie zawsze jest tak, że spada ... ja właśnie tak się wkręciłam jakieś 4 miesiące temu temperatura wysoka i nie spadała a małpiszon i tak przeszedł :wściekła/y:

U mnie niestety uczucie mokrości - jakie mam obecnie - wskazuje na przybycie @

Ale jak to się mówi nadzieja umiera ostatnia ...

motylku ja też mam uczucie mokrości... to na @??? Bo nigdy wcześniej tak nie miałam;-);-);-);-) koleżanki z innego forum mi powiedziały że jak śluz jest biały to ciąża na bank... ja mam śluz biało-bezbarwny i tempkę 37,1 cały czas... a wieczorem 37,4 codziennie.... tkwi we mnie nadzieję że jednak betę zrobiłam za wcześnie,..... a @ nie przyjdzie. tak jak mówisz, nadzieja umiera ostatnia:-) odzywaj się czasami, fajnie jest pogadać z kimś i wymienić się doświadczeniami;-)

witam :-):-)

dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki :-). wiem jak to jest czekac na dwie kreseczki . z moim mezem staralismy sie troszke w koncu postanowilismy , ze zrobimy badania w Polsce . czekalismy na wyniki jak na zbawienie ( ale wyniki okazaly sie dobre ) po rozmowie z moim lekarzem przepisal mi duphaston z racji ze juz wczesniej stracilam malenstwo i udalo sie po jednym niecalym opakowaniu jestemy w ciazy i czekamy na nasze malemstwo :-):-)

Hej Dziewczyny:)
Dziękuje że trzymałyście za mnie kciuki, chyba to pomogło:-)
Lekarz powiedział że mam zachodzić w ciąże i że jest wszystko wporządku, endometrioza nie rozpanoszyła się za bardzo, wszystko co złe usunięte i pozostały mi tylko staranka:-) Czuje sie tak nie za bardzo, brzuch mnie rwie ale co się nie zrobi aby doczekać się fasolki:-) Więc kochane musimy walczyć i nie poddawać się aby wkońcu przyszło do nas te wyczekiwane szczęście:tak:
Za tydzień w środe ide do kontroli i na sciągnięcie szwów i wtedy się dowiem co dalej aby zwiększyć szanse na fasolke:-) Tyle wiem że przy mojej chorobie najważniejsze są pierwsze trzy misiące po zabiegu aby zajść w ciąże. Pozdrawiam:-)

Kochaniutka świetnie, ze wszystko oki !! :-):-):-):-) Jak to dobrze, ze masz to już za sobą! To co?, czekamy na ściągniecie szwów i staranka na całego?? :-)

madziakowalik dzięki za miłe słowa, trzymaj mocno, żeby w końcu któraś z nas zafasolkowała ;-)

Dzastina222, motylek08 czekamy na pozytywny teścik!

magdax
ja też brałam luteinę od 16dc, a okazało się że owu mam dopiero 18dc. Moja obecna gin powiedziała, ze to nie ma wpływu jeżeli badania hormonalne wyszły oki, a z drugiej stronki to podobno bez sensu brałam luteinę przez ponad rok skoro prędzej hormonów nie miałam badanych :no: ach.... co gin to inna teoria :-D

ewka2412 no i jak badania? jak monitoring?

Miłego dnia!!!:-)

reklama
Madziakowalik - gatulacje! super, że się udało życzę spokojnej ciąży! Który to tydzień?

Dzastina ja zmierzyłam temp. rano .. 36,7 więc niska ... tylko dziwne, bo skoro biorę duphaston czyli progesteron to powinna chyba być wyższa ... chociaż to sztuczne wspomaganie więc może organizm inaczej reaguje. Życzę Ci dwóch kresek! :)

Ja mam jeszcze 2 opkowania leków. Jak przez ten czas się nie uda to robię drożność, monitoring i przeciwciała. jak dostanę @ to mój M idzie na badania "żołnierzyków" ;)

Do góry