reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Witajcie, dawno mnie tutaj u was nie było,ale widzę,że moja imienniczka Agatka 29 poszukuje ginekologa....

Ja W Poznaniu moge polecić dwóch którzy pracują na ul. Polnej. Prof Witold Kędzia oraz Pani doktor Małgorzata Szczepańska. Pierwszy pomógł mi utrzymać ciążę, a z drugą teraz walczę o kolejną ciążę...Moim zdaniem są godni polecenia!i sprawdzeni.

bardzo ci słoneczko dziękuję :)

reklama
ja brałam 4 lata i ciągle źle się czułam bule głowy nudności itd

Agatko, dzięki za info ... do tego mam jeszcze jakąś zgage! Koszmar ...

Dziewczyny z tymi objawami ciążowymi to myślę, że są wiarygodne od 6-7 tyg ciąży. Wcześniej chyba raczej nie jest to mozliwe. Ja jak byłam w ciąży to objawy pojawiły sie właśnie koło 7 tygodnia i faktycznie były odczuwalne i bardzo wyrażne. Wymioty, ciągłe latanie na siusiu, mdłości, wszystko mi śmierdziało ;) nawet śniło mi się stare śmierdzące jedzenie! ;)

I temperaturze tez już nie wierzę:wściekła/y: pamiętam, że przy pierwszej ciąży - niestety straconej - miałam 37,5 więc, drugim razem też wzięłam to za pewnik i okazało się że nie jestem. Wiec moim daniem lepiej poczekać i zrobić test w następnym dniu po dacie spodziewanej miesiączki. Polecam testy strumieniowe bo są bardzo czułe.

Agatko, dzięki za info ... do tego mam jeszcze jakąś zgage! Koszmar ...

Dziewczyny z tymi objawami ciążowymi to myślę, że są wiarygodne od 6-7 tyg ciąży. Wcześniej chyba raczej nie jest to mozliwe. Ja jak byłam w ciąży to objawy pojawiły sie właśnie koło 7 tygodnia i faktycznie były odczuwalne i bardzo wyrażne. Wymioty, ciągłe latanie na siusiu, mdłości, wszystko mi śmierdziało ;) nawet śniło mi się stare śmierdzące jedzenie! ;)

I temperaturze tez już nie wierzę:wściekła/y: pamiętam, że przy pierwszej ciąży - niestety straconej - miałam 37,5 więc, drugim razem też wzięłam to za pewnik i okazało się że nie jestem. Wiec moim daniem lepiej poczekać i zrobić test w następnym dniu po dacie spodziewanej miesiączki. Polecam testy strumieniowe bo są bardzo czułe.

ja też miałam taką temp w pierwszej ciąży (straconej w 4 m-cu) a objawy miałam od 7 tyg. kurcze jak to jest że raz się uda zajść a potem już nie idzie.

ja też miałam taką temp w pierwszej ciąży (straconej w 4 m-cu) a objawy miałam od 7 tyg. kurcze jak to jest że raz się uda zajść a potem już nie idzie.

Ja myślę, że to tez kwestia psychiki jakoś tak przy pierwszej ciąży poszło nam od razu za pierwszym "zamachem" a teraz już 7 cykl, i do tego jakieś plamienia - stąd ten duphaston.

Mi ciąża obumarła. dowiedziałam się w 12 tygodniu.
A mówią, że jak są objawy to jest silna ciąża ... jak widać reguły nie ma :-(

Ja myślę, że to tez kwestia psychiki jakoś tak przy pierwszej ciąży poszło nam od razu za pierwszym "zamachem" a teraz już 7 cykl, i do tego jakieś plamienia - stąd ten duphaston.

Mi ciąża obumarła. dowiedziałam się w 12 tygodniu.
A mówią, że jak są objawy to jest silna ciąża ... jak widać reguły nie ma :-(

mi też ciąża obumarła i kazali mi ją urodzić bo miałam skurcze dopiero jak dostałam 42 stopnie gorączki to mnie uśpili i wyczyścili i może ja się zablokowałam już naprawdę nic nie wiem

mi też ciąża obumarła i kazali mi ją urodzić bo miałam skurcze dopiero jak dostałam 42 stopnie gorączki to mnie uśpili i wyczyścili i może ja się zablokowałam już naprawdę nic nie wiem

Strasznie mi przykro koszmarna sprawa ... ja miałam wywoływane poronienie i tez zabieg. Ale nie ma co wracać do tematu. Trzeba patrzyć w przyszłość i nie obracać się za siebie.

Witam wszystkich,może mi pomożecie bo już sama nie wiem. Troche poszperałam po internecie i wyczytałam, ze jak luteinę się bierze przed dniami plodnymi to nie da sie wtedy zajsc w ciaze? Ja wlasnie biore od 18 dnia cyklu i zauwazylam, ze sluz przejzysty ciagnacy mam dopiero tak w 22 dc czyli jak juz biore luteine, ogolnie zawsze mialam dlugie cykle i chyba za szybko biore luteine. Bede szla do lekarza w tym m-cu powiem mu to, ale najpierw chcialam sie Was poradzic, zeby miec pewnosc? Faktycznie za szybko ja biore staramy sie juz tak z 8 miesiecy.

Magda a miałaś monitoring robiony? Np. kiedy owu była i do jakich rozmiarów pęcherzyk dorósł i kiedy pękł??? Ja też biorę Duphaston od 14 dnia cyklu a owu miałam 16 i mimo to pęcherzyk pękł... ale ja biorę troszkę inny lek... nie wiem czym on się różni od Luteiny ale u mnie wszystko jest ok. Radzę ci monitoring zrobić to wtedy będziesz wiedzieć co i jak...... a Clostybegyt bierzesz od 5 dnia cyklu do 10? Czy tylko samą Luteinę?

reklama
dzastina długo bierzesz duphaston? i Dlaczego jesli można wiedzieć?,
ja tez biorę zew zględu na plamienia w trakcie cyklu ale od 16 dc... czy tez się tak koszmarnie po nim czujesz? Mnie wczoraj bolała głowa, cały dzień było mi niedobrze i jakąś zgage miałam. to był już jakię 9 dzień brania - mam brać przez 10 dni.

Do góry