reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Błonka wszystkiego najlepszego, upragnionego dzidziusia oczywiście najbardziej życze
Agnieszka może beta coś wyjaśni.
maja16 może stres ci zmienia długość cykli.

A ja dziś byłam u ginka na usg. Po ciąży nie byłam. I niestety wyszło że mam mięśniaka i to sporego 4,5 cm. Niby ginka powiedziała że mimo to moge zajść w ciąże ale to będzie utrudnione. Nie dość że wcześniej nam się długo nie udawało to jeszcze ten mięśniak. Narazie mam zrobić kontrolne usg za 6 mcy. Acha pęcherzyk dominujący mam 18mm mniejszych sporo . Powiedziała nam że najlepszy czas na działanie to sobota, niedziela i poniedziałek. Endometrium mam 11,8. Troche się podłamałam tym mięśniakiem ale co zrobić , nie ma wyjścia , czekamy.

reklama

A ja dziś byłam u ginka na usg. Po ciąży nie byłam. I niestety wyszło że mam mięśniaka i to sporego 4,5 cm. Niby ginka powiedziała że mimo to moge zajść w ciąże ale to będzie utrudnione. Nie dość że wcześniej nam się długo nie udawało to jeszcze ten mięśniak. Narazie mam zrobić kontrolne usg za 6 mcy. Acha pęcherzyk dominujący mam 18mm mniejszych sporo . Powiedziała nam że najlepszy czas na działanie to sobota, niedziela i poniedziałek. Endometrium mam 11,8. Troche się podłamałam tym mięśniakiem ale co zrobić , nie ma wyjścia , czekamy.

Tulam mocno, ale jak lekarka powiedziała że można się starć to dobrze:tak: Nawet bardzo
Kiedy kolejna wizyta???

A ja siedze na L4 boo mam zapalenie mięśnia śród łopatkowego :-(boli jak diabli :wściekła/y: Dzwoniłam do mojego gina ale nie odbiera,pewnie jest w wszpitalu, bo chciałam zapytać o leki które mi przepisała p.dr. Bo np. na ulotce ketonalu 100 jest napisane że może utrudnić zajście w ciąże no i nie wiem czy mam go brać.???
Co sądzicie????
Buziaki

Suzi 1 ketonal to dość popularny srodek, nie powinien ci zaszkodzić . Ale zawsze możesz skonsultować z ginkiem
Wizyte mam za pół roku.

witajcie:-)

Dentico-kurcze no! zawsze cos sie przyplącze...mam nadzieje,ze mimo to uda sie zajśc i szczęśliwie donosić maluszka..

a endo masz piekne..podziel sie:-p:-p
ja największe po hormonach miałam 9mm:sorry2:po hormonach ...a teraz to nie wiem jakie mam bo ostatnio gin( u mnie w miejscowości) powiedział tylko ,ze "endo piękne":wściekła/y::wściekła/y:cholera nie chciał podac cyferek bo powiedział,ze ja za duzo wiem i pytał czy mam cos wspólnego z medycyną...On zaczynał zdanie a ja kończyłam...i tak kilka razy i widzi ,ze ja w temacie i sie lekko zdenerwował skąd ja tyle wiem..pewnie!!! najlepiej jakbyśmy ciemne masy były i by nam mydlili oczy ,ze to pewnie blokada psychiczna:wściekła/y:

sie wnerwiłam:sorry2:

Suzi- ten lek działa doraznie ,wiec skoro cierpisz to bierz go ..jak odstawisz to na pewno nie wpłynie na zajście w ciążę...utrudia zajście w czasie gdy go bierzesz i sie starasz a teraz pewnie nie masz siły na starania co??:blink:

ja odebrałam dziś wyniki rezerwy jajnikowe
lh i fsh..na szczęscie mam w normie:tak:

a poza tym mam 5d.c. i niedługo......do pracy rodacy:)))))

Dentico będzie dobrze zobaczysz:tak: I na dzidzię też się doczekamy:)
Mamciu właśnie mamy czas na staranka ;-)Dziś chyba mam 9/10dc no i staramy się od 6/7dnia. Dziś wpada dzień przytulanek...i dlatego nie wiem czy brać ten ketonal, tym bardziej że brałam clo i nie chce nic popsuć. Może lepiej wziąć ibuprom????
Odebraliśmy wyniki męża i wszystko jest ok tzn nie ma żdnych bakterii więc tyle fajnie!Pewnie w tym cyklu będziemy robić ten test na wrogość śluzu...w poniedziałek się dowiem co i jak:)

Suzi- to może lepiej wez ibuprom skoro sie staracie:) pewnie jak brałas Clo to trzeba :))

a moje wyniki jesdnak nie takie dobre;(
dzwonie do gina ale nie odbiera...szlag by to..

Byłam u lekarza pierwszego kontaktu dostałam skierowanie do ginekologa-endokrynologa. Ciekawe co mi powie. Bety jak na razie robić nie będę. Tak się zastanawiam czy z tą torbielą to w ogóle można przytulanki. U mojej koleżanki np. zakazał seksu.

Mamciu a skąd wiosek że jednak wyniki nie są ok????
Trzymam kciuki:*&&&&&&&
Agusiu ja się nie bardzo znam czy można czy też nie. a gin nic nie mówił?

reklama
Agusia- skoro gine nie powiedział,ze nie możecie sie starac to znaczy ,ze można...ja miałam torbiel 5cm na lewym jajniku,ale miałam laparo..

Suzi-juz pisałam do gina i odpisał,ze wyniki są oki ,więc juz o tym nie myślę bo zwariować idzie;/;/

Do góry