reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Ewulkam to mnie tak ostatnio też @ wyprzedziła w sobotę miałam zrobić teścik a w czwartek @się zjawiła i w mega szoku byłam bo lutkę brałam i niegdy wcześniej nie zdarzyło mi się żeby dostac @ w trakcie brania lutki
Bo to taka wredna i podstępna @ jest!!!! Ja dostałam właściwie w 4 dni po zakończeniu opakowania Duphiego. A następnego dnia miałam testować :dry: A byłby taki piękniutki prezencik na święta! Jeszcze w tym tygodniu idę do gin żeby zobaczyć, czy może jakiś pęcherzyk rośnie. Właściwie to by była już połowa sukcesu :tak:

reklama
mama to tak jak u mnie moj M juz wczoraj wieczorem nie mial sily hihi
blagal mnie o pare dni odpoczynku bo nie pociagnie dalej :-) biedak moj
a termin testowania mam na 10 maj wiec znow razem kochana testujemy i ciesze sie z tego bardzo

Witajcie! Jestem tu nowa i mam strasznie dużo pytań. Na początek może powiem jak to u mnie wyglada. Zaczęłam 2 cykl starań. Pierwszy był na Duphastonie od 16 dc. Teraz szykuje się powtórka. Chciałam się dowiedzieć, czy u Was również była na "wspomagaczach" podwyższona tempka ciała? U mnie praktycznie przez 10 dni 37 stopni :confused2: i jest to dość irytujące, bo ciągle jest mi zimno! Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ;-)

to normalne. w II fazie cyklu wzrasta progesteron, wiec wzrasta temperatura. A duphaston wzmaga wytwarzanie progesteronu, wiec voila :)

poczku a ta beta co to znaczy negatywna? poniżej 1? bo ten progesteron to ładny;) mój gin mi mówił ze jeżeli jest 16-17 to znaczy ze owu była, ale tak jak ci dziewczyny na weterankach pisały jest wydzielany pulsacyjnie więc tak mogłaś trafić. Który to dzień cyklu?

beta negatywna = mniejsza niz 1.
Dzieki za info! lece na weteranki!

ehhh a ja właśnie z qmpelka przeglądnełam całe allegro w poszukiwaniu ubranek z Disneya:-p bo już wiadomo na 50% :) że chyba chłopczyk i tak sobie wymysliła że wszystko musi być z Disneya . powiem Wam więcej jak była w 12tc to widziała u dzidzi coś między nogami , ale lekarz jej powiedział że to pępowina ale się z niej usmiałam ,ledwo maluszka widać a ona już myślała że ma takiego peniska wielkiego:crazy:no szalona poprostu
a kiedy my kochane staraczki sobie będziemy gromadzić wyprawki??? ehhh trzymam za Was mocno&&&&&&&&&&&&&

mama, beatka-oni najpierw narzekaja, że za mało bzykanka, a potem nie dają nam rady:)
dziewczyny doświadczone w luteinie- co wy myślicie o jej podnoszeniu tempki?
u mnie jak mam objawy owu to przy luteinie tempka skacze a jak nie to nie. aha i mimo brania i tak spada przed @- jak to własnie dzisiaj uczyniła..a przeciez caly czas brałam a mimo to sama sobie spadła w 8 dniu brania lutki, jak zwykle-obojetnie w ktorym dniu cyklu zaczne ja brac :/ no cóż- kolejny cykl do doopy, trzeba sie zebrac w sobie i zapisac na hsg:(

mama, beatka-oni najpierw narzekaja, że za mało bzykanka, a potem nie dają nam rady:)
dziewczyny doświadczone w luteinie- co wy myślicie o jej podnoszeniu tempki?
u mnie jak mam objawy owu to przy luteinie tempka skacze a jak nie to nie. aha i mimo brania i tak spada przed @- jak to własnie dzisiaj uczyniła..a przeciez caly czas brałam a mimo to sama sobie spadła w 8 dniu brania lutki, jak zwykle-obojetnie w ktorym dniu cyklu zaczne ja brac :/ no cóż- kolejny cykl do doopy, trzeba sie zebrac w sobie i zapisac na hsg:(

luteina podwyzsza temperature, bo po owulacji podnosi sie progesteron, dodatkowo lutka jest progesteronem, wiec temp moze byc wyzsza niz zwykle. Jesli nie ma owulacji, to temp nie skacze, bo nie ma podwyzszonego progesteronu.
Jak bralam progesteron tez mi sama @ przychodzila. To tez normalne - bierzesz dalej ale Twoj naturalny progesteron spada, wiec @ przychodzi. Mi gin mowil, ze sama przyjdzie.

Oczywiscie najlepiej jesli skonsultujesz z lekarzem.

Witajcie babeczki:)

mama to tak jak u mnie moj M juz wczoraj wieczorem nie mial sily hihi
blagal mnie o pare dni odpoczynku bo nie pociagnie dalej :-) biedak moj
a termin testowania mam na 10 maj wiec znow razem kochana testujemy i ciesze sie z tego bardzo

Beatka- no to my znów razem bedziemy sie zmagać z testami....mam nadzieje,ze tym razem bedziemy sie wspólnie cieszyć...
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Ciebie i ...za siebie :))

Den- cześc i masz racje-najpierw narzekają chłopy i ...pozniej narzekają:))))))))
mam nadzieje,ze u mnie owu juz była...tyle mi zostało-nadzieja....
a co do @ to tak jak Pok napisała z tym progesteronem...
wspólczuje,ze kolejny cykl do bani:( tulę i podaje czekoladkę na lepszy humorek..

dzieki pok- no w sumie na to wychodzi- bez lutki sie podniosła o 2 kreski a póżniej z lutką o 5-6 kresek.. kurcze to wychodzi na to, że mam za krótką fazę lutealną bo tylko 9 dni podwyższonej tempki:/
mama :* sama się własnie pocieszyłam wielkim kawałem mazurka i paschy- no cóż widocznie nie pisane mi dziecko na razie- i tak dobrze, że owu była:/

reklama
Do góry