reklama
suzi1
Kocham Cię synuś
Oj kochana ja zielonego pojecia nie mam wiec nie pomogeLaski... zrobilam badania i mam lekko za duzo progesteron - 30 (a norma do 27) w tej fazie cyklu. Czy ktoras z Was wie co to oznacza?
mama05
prrrryy szaaaalona :))
Pok- wyższy progesteron w II fazie cyklu oznacza,ze owu była na pewno...
mama05
Pok- bo może sie fasolla wije
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
mama05
Pok-kurka ....myslałam ze może jadnak -takie coś znalazłam na wątku o badaniach dla starających się :
Nie ma takiego stężenia progesteronu, które wskazywałoby na ciążę przed terminem miesiączki.
Progesteron wzrasta stopniowo w ciąży. Średnio w terminie miesiączki osiąga stężenie 20 ng/ml wzrastając do 40 ng/ml w końcu pierwszego trymestru. Wyższy progesteron zazwyczaj wiąże się z większym bezpieczeństwem ciąży, ale nie ma takich stężeń na podstawie których można by wyrokować co do jej dalszego przebiegu.
Nie ma takiego stężenia progesteronu, które wskazywałoby na ciążę przed terminem miesiączki.
Progesteron wzrasta stopniowo w ciąży. Średnio w terminie miesiączki osiąga stężenie 20 ng/ml wzrastając do 40 ng/ml w końcu pierwszego trymestru. Wyższy progesteron zazwyczaj wiąże się z większym bezpieczeństwem ciąży, ale nie ma takich stężeń na podstawie których można by wyrokować co do jej dalszego przebiegu.
mama05
Pok- kurka też nic nie znalazłam...;/
przydałaby sie konsultacja z ginem..
przydałaby sie konsultacja z ginem..
reklama
Witajcie! Jestem tu nowa i mam strasznie dużo pytań. Na początek może powiem jak to u mnie wyglada. Zaczęłam 2 cykl starań. Pierwszy był na Duphastonie od 16 dc. Teraz szykuje się powtórka. Chciałam się dowiedzieć, czy u Was również była na "wspomagaczach" podwyższona tempka ciała? U mnie praktycznie przez 10 dni 37 stopni i jest to dość irytujące, bo ciągle jest mi zimno! Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ;-)
Podziel się: