Kurcze..wlasnie doczytalam w wynikach ze mam podejrzenie pcos i ze mam torbiel na lewyn jajniku 1.1cm :--
-
-( no wyc mi sie chce ze masakra... juz wiem dlaczego sie nie udaje... :-
-
-
-(
![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kurcze..wlasnie doczytalam w wynikach ze mam podejrzenie pcos i ze mam torbiel na lewyn jajniku 1.1cm :--
-
-( no wyc mi sie chce ze masakra... juz wiem dlaczego sie nie udaje... :-
-
-
-(
Kurcze..Co do torbieli to jak narazie maleństwo więc tym się nie martw-a co to za torbiel? jakiej treści? gorzej pcos:-( ale to też nie wyrok, znam dziewczyny które zaszły z tą chorobą w ciąże. Byłaś z tym u lekarza? jest to potwierdzone?
Witajten torbiel to mi zauwazono 27 listopada 2008. gin pozniej widzial i powiedzial ze wszystko jest oki przepisal clo
i tak do wrzesnia... masakra
Witaj
A co z tym pcos? zdiagnozowane przez lekarza? Wiesz kiedy masz dni płodne? Bo ja przedwczoraj dowiedziałam się że mam wcześniej d.p niż myślałami może dlatego tak to długo trwa. Jak dlugo już bierzesz clo? pozdrawiam
:-)laleczko ale mam nadzieje ze nie zawieszasz również forum na dwa miesiące?Tak sobie myśle że za niedługo mam urlop i może urok wakacji cosik na mnie zadziała:-) Klaudyna a Ty wyruszasz gdzies na urlopik?
sandrahaha pisze:jak dlugo bralas clo?? bo mi lekarz powiedzial ze nawet jak teraz bym odstawila to i tak przez kilka miesiecy bede miec go w organizmie i ze bedzie on dzialal... moze nie tak mocno jak przy braniu go ale bedzie dzialal... ja nadal biore clo.... az do wrzesnia.... chociaz rece mi juz opadaja... :--(
Hej
Ja też na 1 karcie z usg miałam napisane "podejrzenie PCOS" a okazało się że nie mam policystycznych jajników. Lekarze tak piszą jak widzą niepęknięte pęcherzyki i wtedy trzeba zrobić badania hormonów. Wtedy dopiero można wystawić diagnozę czy pco jest czy nie ma. Nie przejmuj się więc że Ci tak napisalia małe torbiele się z reguły wchłaniają dlatego się je zostawia i tylko kontroluje...
A co do brania CLO to powinien być robiony monitoring żeby sprawdzić czy pomaga Ci ten lek bo jeżeli nie to po co go braćtrzeba wtedy zmienić na mocniejszy..
Sandrahaha musisz troszke przystopować bo się wykończysz psychicznie, laleczko trzeba się wziąść w garść i nastawić troszke bardziej pozytywniemam podejrzenie pcos... wykazalo badanie dopochwowe ktore mialam w listopadzie... wyniki poszly do gina ktora przepisala mi clo i ona powiedziala ze ,,nic zlego nie widzi w wynikach'':-
confused:
porazka... teraz jestem na 6 cyklu z clo... niby mam owylacje ale nie mialam sprawdzanego czy pecherzyki pekaja... tak wiec nie kniecznie musi byc wszystko ok.... ja juz praktycznie stracilam nadzieje...
![]()
Sandrahaha musisz troszke przystopować bo się wykończysz psychicznie, laleczko trzeba się wziąść w garść i nastawić troszke bardziej pozytywnie
Ja teraz pytałam sie mojego G. jak byłam czy napewno pękają mi pęcherzyki powiedział że tak bo nie mam żadnych przerośniętych p. mam cysty ale endometrialne kóre na szczęście stoją w miejscu. Więc jak monitorujesz cykl co miesiąc i nie pojawiają ci się nowe to chyba jest ok.Trzymam kciuki za Ciebie :-):-):-)