reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
hej dziewczyny... mam taki problem... biore clo 3 cykl... pierwszy bralam 1 tabletke dziennie... ale nie zadzialal... drugi cykl bralam juz 2 tabletki dziennie i owulacje mialam 13 dnia cyklu... kilka dni przed moglam czuc bol jajnikow i 13 dc mialam na tescie owulacyjnym 2 kreski (+monitoring)... teraz mam trzeci cykl z clo... 2 tabletki dziennie... jest 13 dc i nic... nie bola mnie jajniki jak poprzednio, testy owulacyjne negatywne... co jest nie tak?? bardzo prosze o odp...

gie-oska no to tzrymam kciuki by już wszystko było OK.
margotka@migotka a może luteina lub duphaston by pomogły?
monika3760ja brałam w sumie z przerwami rok clo a do tego bromergon metformax
sandrahaha ale jeśli miałaś owu w 13dc w [poprzednim cyklu to nie znaczy że w tym ma być tak samo.Możesz mieć owu do 16dc.

WITAM WSZYSTKIE KOBIETKI
owulacje dostalam dzieki clo
biore 2cykl i owu w 13dniu cyklu
bylam teraz u gina powiedzial ze owulacja byla jest jakis cien na jajniku
kazal zrobic mi test ciazowy 30kwietnia jesli nic mam brac clo 2*dziennie
teraz biore duphaston 2*dziennie
zobaczymy co z tego wyniknie zastanawia mnie ten cien na jajniku taki maly punkcik...moze to jakas torbiel sie robi?

Witajcie!
Od wczoraj biorę Bromergon. Mam za wysoki poziom prolaktyny i nie mogę zajść w ciążę :no:. Ciekawa jestem czy brałyście ten lek i jak na Was działał. Czy może są już jakieś efekty? :-) Jak się czułyście po tym leku? Mnie strasznie chce się spać...
I może kilka słów o sobie :-)
Mam 34 lata. W sierpniu 2006 roku urodziłam synka i zaszłam w ciążę bez żadnych problemów. Za pierwszym podejściem. Teraz niestety nie jest tak łatwo :confused2:
Pozdrawiam
madźka

Madźka ja mam 32 lata, tez mam za wysoki poziom prl. Dostalam od gina bromek ale caly czas jeszcze go nie zazywam - moze za duzo naczytalam sie o skutkach ubocznych, a nie moge sobie pozwolic np. na nie wsiadanie za kolko....
Tez mam problem z zaciazeniem - tylko u mnie chodzi o pierwsze dziecko :-(

Witaj Eschenbach!
Ja też się naczytałam o skutkach ubocznych i miałam wielkiego stracha!
Wczoraj wieczorem wzięłam pół tabletki i żyję :)
Jestem troszkę śpiąca ale nic poza tym.
Podobno trzeba zaczynać od małych dawek i organizm się stopniowo przyzwyczai. A co do prowadzenia samochodu to czytałam na jakimś forum o dziewczynach, które bez problemów jeżdzą i nie odczuwają żadnych dolegliwości. Zapewne trzeba trochę czasu żeby się przyzwyczaić do bromka...
Może spróbuj od 1/4 tabletki na noc z jedzeniem. Najlepiej zapytak gina.
Pozdrawiam

Madźka ginek wlasnie kazal brac 1/4 tab na noc przez tydzien... gdybym zle to tolerowala to mam przyjsc po jakis drozszy zamiennik...
Jak w tym cyklu sie nie uda to od nastepnego zaczynam brac bromek i tyle....

reklama
Eschenbach,
ja zaczęłam od 1/2 tabletki. Mam brać przez 3 dni a potem już całą aż do pojawienia się 2 kresek.
Prolaktynę na czczo mam 7,8 a po tabletce po godzinie 178.
A Ty?

Do góry