reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
hej dziewczyny... mam taki problem... biore clo 3 cykl... pierwszy bralam 1 tabletke dziennie... ale nie zadzialal... drugi cykl bralam juz 2 tabletki dziennie i owulacje mialam 13 dnia cyklu... kilka dni przed moglam czuc bol jajnikow i 13 dc mialam na tescie owulacyjnym 2 kreski (+monitoring)... teraz mam trzeci cykl z clo... 2 tabletki dziennie... jest 13 dc i nic... nie bola mnie jajniki jak poprzednio, testy owulacyjne negatywne... co jest nie tak?? bardzo prosze o odp...

gie-oska no to tzrymam kciuki by już wszystko było OK.
margotka@migotka a może luteina lub duphaston by pomogły?
monika3760ja brałam w sumie z przerwami rok clo a do tego bromergon metformax
sandrahaha ale jeśli miałaś owu w 13dc w [poprzednim cyklu to nie znaczy że w tym ma być tak samo.Możesz mieć owu do 16dc.

WITAM WSZYSTKIE KOBIETKI
owulacje dostalam dzieki clo
biore 2cykl i owu w 13dniu cyklu
bylam teraz u gina powiedzial ze owulacja byla jest jakis cien na jajniku
kazal zrobic mi test ciazowy 30kwietnia jesli nic mam brac clo 2*dziennie
teraz biore duphaston 2*dziennie
zobaczymy co z tego wyniknie zastanawia mnie ten cien na jajniku taki maly punkcik...moze to jakas torbiel sie robi?

Witajcie!
Od wczoraj biorę Bromergon. Mam za wysoki poziom prolaktyny i nie mogę zajść w ciążę :no:. Ciekawa jestem czy brałyście ten lek i jak na Was działał. Czy może są już jakieś efekty? :-) Jak się czułyście po tym leku? Mnie strasznie chce się spać...
I może kilka słów o sobie :-)
Mam 34 lata. W sierpniu 2006 roku urodziłam synka i zaszłam w ciążę bez żadnych problemów. Za pierwszym podejściem. Teraz niestety nie jest tak łatwo :confused2:
Pozdrawiam
madźka

Madźka ja mam 32 lata, tez mam za wysoki poziom prl. Dostalam od gina bromek ale caly czas jeszcze go nie zazywam - moze za duzo naczytalam sie o skutkach ubocznych, a nie moge sobie pozwolic np. na nie wsiadanie za kolko....
Tez mam problem z zaciazeniem - tylko u mnie chodzi o pierwsze dziecko :-(

Witaj Eschenbach!
Ja też się naczytałam o skutkach ubocznych i miałam wielkiego stracha!
Wczoraj wieczorem wzięłam pół tabletki i żyję :)
Jestem troszkę śpiąca ale nic poza tym.
Podobno trzeba zaczynać od małych dawek i organizm się stopniowo przyzwyczai. A co do prowadzenia samochodu to czytałam na jakimś forum o dziewczynach, które bez problemów jeżdzą i nie odczuwają żadnych dolegliwości. Zapewne trzeba trochę czasu żeby się przyzwyczaić do bromka...
Może spróbuj od 1/4 tabletki na noc z jedzeniem. Najlepiej zapytak gina.
Pozdrawiam

Madźka ginek wlasnie kazal brac 1/4 tab na noc przez tydzien... gdybym zle to tolerowala to mam przyjsc po jakis drozszy zamiennik...
Jak w tym cyklu sie nie uda to od nastepnego zaczynam brac bromek i tyle....

reklama
Eschenbach,
ja zaczęłam od 1/2 tabletki. Mam brać przez 3 dni a potem już całą aż do pojawienia się 2 kresek.
Prolaktynę na czczo mam 7,8 a po tabletce po godzinie 178.
A Ty?

Do góry