reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
MACKU- antybioty "zabija"zle bakterie i dobre niestety i moja rada-jesli mozesz to wstrzymaj sie z lekiem do zakonczenia dni plodnych skoro dzialacie...widze,ze nietylko u mnie cykl szaleje...pozdrawiam Cie!

reklama
maćku dziękuję;).plamienia już się skończyły i mam nadzieję,że będzie ok;)
mama ;*.tu mnie jeszcze nie było;)

cześc dziewczyny. A ja piszę w imieniu Myśi, bo jest na urlopie i neta nie ma;-) Zrobiła badania i hormony jej wyszły dziwne. W każdym razie jeden ginek proponuje uregulowanie cyklu bromkiem i luteiną.
Prolaktyna jej wyszła 32 a norma jest do 25. no i Myśa ma pytanie czy decydować się na ten bromek, czy jej nie zaszkodzi. Czy taka zwyżka prolaktyny jest aż tak niepokojąca, że warto...
Czekamy na info:-):-)

cześc dziewczyny. A ja piszę w imieniu Myśi, bo jest na urlopie i neta nie ma;-) Zrobiła badania i hormony jej wyszły dziwne. W każdym razie jeden ginek proponuje uregulowanie cyklu bromkiem i luteiną.
Prolaktyna jej wyszła 32 a norma jest do 25. no i Myśa ma pytanie czy decydować się na ten bromek, czy jej nie zaszkodzi. Czy taka zwyżka prolaktyny jest aż tak niepokojąca, że warto...
witaj kerna:)
kochana to właśnie podwyższona prl powoduje że nie można zajść więc niech reguluje ja tak uważam bo pewnie samo nie wyjdzie z organizmu:)
a jak ty się czujesz

KERNA- witaj,ja rowniez uwazam jak LOPOP ze powinna brac bromergon i regulowac bo to wiadomo,ze kilka cykli potrzeba-jak ma wyniki niech dziala z leczeniem:tak:pozdrow Ja!!!

LOPOP- hejka!!!ja mam wyniki OKI -morfologia git a prolaktyna 8,1;-):-Ddzis mam 10 d.c. wiec jeszcze troche zanim sie okaze czy dzialamy dalej;-)

MACKU- antybioty "zabija"zle bakterie i dobre niestety i moja rada-jesli mozesz to wstrzymaj sie z lekiem do zakonczenia dni plodnych skoro dzialacie...widze,ze nietylko u mnie cykl szaleje...pozdrawiam Cie!
No teraz to nie przerwe, bo jestem w samym srodku leczenia. Najwyzej cykl bedzie stracony. Bo tak poza tym to zaczelam brac homony tarczycowe, wiec moze przez ten miesiac sie ladnie wszystko ureguluje:tak:

maćku dziękuję;).plamienia już się skończyły i mam nadzieję,że będzie ok;)
A w ktorym momencie cyklu mialas te lamienia?

No ja bym zaryzykowala branie bromka. Bo wyska prolaktyna moze blokowac owulacje, a z tego co pamietam to u Mysi byly jakby liczne podejscia do owulki i nic z tego...
Mi endokrynolog kazala zaczac od 1/4 tab przez 4 dni, potem 0,5 przez 4 dni, a teraz po calej. I koniecznie na noc, zeby przespac objawy;-)

Witam dziewczynki!!! Ja to o bromku z wami nie pogadam bo tylko mój K brał bromek bo miał za wysoka prolaktynę i to hamowało , no i mu pomogła, dobrze że cycki mu nie zaczęły rosnąć hehehhe
No a ja w pracuni, ciągnie mi sie troche ten dzień no ale cóz trza to trza, wiecie napisała bym wam o tej naprotechnologii swoje zdanie( bo dla mnie to jest Religijna sekta i nic wiecej) ale nikomu nie chce sie narażać bo każdy może miec swoje zdanie na temat in vitro a ja jestem w 100% ZA, no a to napro..... to jedna wielka bzdura..... na necie co innego pisza i w telewizji co innego mowili tylko mi cisnienie podniesli:))
pozdrawiam was kochane!

reklama
Witam dziewczynki!!! Ja to o bromku z wami nie pogadam bo tylko mój K brał bromek bo miał za wysoka prolaktynę i to hamowało , no i mu pomogła, dobrze że cycki mu nie zaczęły rosnąć hehehhe
No a ja w pracuni, ciągnie mi sie troche ten dzień no ale cóz trza to trza, wiecie napisała bym wam o tej naprotechnologii swoje zdanie( bo dla mnie to jest Religijna sekta i nic wiecej) ale nikomu nie chce sie narażać bo każdy może miec swoje zdanie na temat in vitro a ja jestem w 100% ZA, no a to napro..... to jedna wielka bzdura..... na necie co innego pisza i w telewizji co innego mowili tylko mi cisnienie podniesli:))
pozdrawiam was kochane!
A co hamuje prolaktyna u facetow?

Ja tez kiedys widzialam program o naprotechnologii, ale ze wzgledu na kanal na jakim byl nadawany nie wzbudzil mojego zaufania;-) Poza tym o ile dobrze pamietam ma ona sens w przypadku, gdy "wina" lezy po stronie kobiety. A co jesli to facet ma problem?

Do góry