reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
mam pytanie czy dlugosc mierzenia tem ma wplyw na wynik-bo mam dzis zasnelam z term i mierzylam chyba z 20 min i wyszlo mi 36.6 a mam 8 d.c. czyli owulka byla czy zafalszowany wynik??wczoraj mialam 36,1

nigdy tak nie mialam-pomocy [FONT=&quot]
a015.gif
[/FONT]

reklama
mam pytanie czy dlugosc mierzenia tem ma wplyw na wynik-bo mam dzis zasnelam z term i mierzylam chyba z 20 min i wyszlo mi 36.6 a mam 8 d.c. czyli owulka byla czy zafalszowany wynik??wczoraj mialam 36,1

a015.gif
[/FONT]

Cześc dziewczynki, przykro mi ja nie pomogę bo nigdy nie mierzyłam temperaturki ale wydaje mi sie ze długośc nie powinna miec znaczenia :)

a015.gif
[/FONT]
Mama mi się też tak z 2 razy zdarzyło ale u mnie nie miało to znaczenia bo pokazało temp. zbliżoną do tej dzień wcześniej. Wydaję mi się że to że dłużej się trzyma to niema znaczenia ważne aby nie było za krótko:-):-):-):-)

długość mierzenia nie ma wiekszego znaczenia im dluzej tym lepiej ale o tej samej porze ... i jednym tym samym termometrem. co do samej temperatury pamietam jak ostatnio mi sam moj ginek tlumaczyl ze jak do polowy cyklu utrzymuje sie temperatura w granicach do 37 bądz róznica w dniach do 3-4 punktów stopni to jest to okres przed owulacji ale jesli temperatura podniesie sie powyzej tych kilku punktów i utrzyma sie tak przynajmniej przez kilka dni to znaczy ze polowa cyklu za nami i owulka. jak mi rysowal to od@ malala temp a po polowie do @ wzrastala. sam powiedzial ze ciezko trafic w owulacje gdyz czasami jej nie ma wogole no i zeby stosowac mierzenie tempki to potrzebne są okolo 3 cykle zeby zdefiniowac jaka nasza temperatura to wlasnie owulacja :-) bo jeden miesiac stosujac temperature to ciezko:-) pozdrawiam i owocnej pracy mama:-p

Witam dziewuszki!!!
mama ja mam dostac @ tak 17 sierpnia oby nie!!!!

ale namieszałyście kobietki z tymi temperaturami....że ho ho ja wam powiem ja mierze juz teraz 4 cykl i już przy 2 cyklu porównując do pierwszego, obserwując sluz i wszelkie odczucia wiedziałam juz o co kaman:) ale to faktycznie zajmuje troche czasu zeby tak naprawde poznac swoj organizm i dowiedziec sie jak tak na prawde dziala. Każda kobieta jest inna i ma inny cykl, inna tempke podstawowa, dla jednych 36,6 to podstawa, a dla innych 36,3 jest podstawa dlatego kazda kobieta indywidualnie musi interpretowac swoj cykl, hmmmm no ale sie rozpisałam....
Dziewczeta czy słyszałyście może o czymś takim jak NAPROTECHNOLOGIA???
dzis mialam okazje w telewizji posłuchać na ten temat ale to dla mnie cos niesamowitego i nieprawdopodobnego, jakoś mnie nie przekonuje.....

KATICZ,IZA- ja juz mierze dlllllllllllllllllllllugo temp.i moja podstawowa to 36,2 i dzis zmierzylam(o tej samej porze bo nastawaim budzi i tym samym term) i wcz.36,6 a dzis 36,7...tak wiec dziwnie ,ale w 8 d.c. byla owulacja-a my wczoraj odzialaismy....4 razy i bedziemy jszcze dzialac i moze byz lekow sie uda...

milego dnia ja lece do sasiadki na kawke:tak:
IZA- nie slyszalam o tej napro.....:-D:-Dnie wiem o co chodzi!:sorry:

reklama
KATICZ,IZA- ja juz mierze dlllllllllllllllllllllugo temp.i moja podstawowa to 36,2 i dzis zmierzylam(o tej samej porze bo nastawaim budzi i tym samym term) i wcz.36,6 a dzis 36,7...tak wiec dziwnie ,ale w 8 d.c. byla owulacja-a my wczoraj odzialaismy....4 razy i bedziemy jszcze dzialac i moze byz lekow sie uda...
Hej!
No u mnie tez owulka chyba w tym cyklu oszalala... I w zwiazku z tym mam pytanko - czy ktoras leczyla kiedys infekcje biorac dowcipnie antybiotyk? Czy moze miec on wplyw na sluz (oprocz pozostalosci lekarstwa, oczywiscie)? Bo ja mam dzisiaj zajebioszczo plodny (rozciagliwy glucik), a dzis dopiero 9dc. A owulke mam zwykle 13-15 dc...

witam!kobietki,czy któraś miała plamienia w czasie brania bromergonu???
Ja biore bromka i nigdy nic takiego nie wystapilo. Tylko raz w okolicach owulki malam bardzo delikatne kwawienie, ale to pewnie przez pekniety pecherzyk...

Do góry