reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
to ja trochę bardziej optymistycznie niż dziewczyny przede mną :tak:
zaciążyłam w pierwszym cyklu brania CLO :tak: nie monitorowałam pęcherzyka (akurat były święto i weekend), ale posiłkowałam się testami owu

powodzenia! :tak:

reklama
A ja mało optymistycznie i z przestrogą.
Nie wolno brać clo bez monitoringu- trzeba widzieć jak pęcherzyk- ewentualnie pęcherzyki rosną i przede wszystki czy pękają i nie przekształcają sie w torbiele.
PO za tym nie wiem w jakim jesteś wieku ale warto zbadać w 2dc FSH z krwi i dopiero po wyniku zdecydować czy wolno stymulować
Po trzecie co powoduje ścieńczenie endometrium śluzówki macicy i wielu ekspertow uważa,ze dobrze jest go brać od 2-6 dc.
Po czwarte można go brać do 6 cykli i jeśli efektu brak przejść na gonadotropiny.

A w ogóle to jeśli lekarz zleca Ci clo bez monitoringu to może warto go zmienić

Lila witaj

Ja CLO brałam 3 cykle (w trzecim-ostatnim ... dawka 2x1) zaciążyłam :tak: zawsze miałam monitoring !!!
Cykle miałam zawsze co 31dni i od 18dc byłam na duphastonie 2x1.
W ciążę zaszłam po 19 miesiącach starań o długo wyczekiwaną ciążę :-).
Życzę powodzenia :tak:

Dziekuje Wam dziewczyny za odpowiedzi, czyli roznie to bywa, niestety:wściekła/y:

Madziujka napisalam na priv;-)
Kajunia i blizniaki jeszcze, super!!:tak::-)
Leyna, dajesz mi nadzieje...
Anusieńka - ja wlasnie mam brac CLO na poczatku cyklu przez 4 dni tylko, wlasnie czytalam gdzies, ze trzeba monitorowac, ten moj gin ma rozne odpaly, ale jak mialam problemy i to powazne po poronieniu to uratowal mi zycie i zatrzymal te krwotoki w koncu. Ja mam 25 lat, a co to jest FSH??? No wlansie on bez zadnych badan wczesniej w zasadzie:confused: Najlepiej by bylo gdybym teraz zaszla i nie musiala tego brac:cool2: ale nawet nie wiem czy mialam teraz owu, bo sie nie znam do konca na tych wykresach, Madziujka licze na pomoc w tej kwestii;-)
Sreberko - ja Tobie rowniez:tak:Dzieki!

Aaa i mialam pytac, czy jak nie ma owu to tempka tez rosnie w gore w drugiej fazie cyklu??

To ja też się dopisze - Clo biorę od tego cyklu ale z monitoringiem. Brałam od 2 do 6 dnia cyklu i pęcherzyk pękł w 9 dc. jestem bez duphastonu bo źle się po nim czułam. Teraz czekam na wyniki. Staram się z przerwami od 3 lat ( w tym czasie miałam 5 poronień)ale nadal patrzę optymistycznie bo inaczej chyba bym kota dostała :laugh2:
Co do tempki to nie mam pojęcia, bo ja jestem sklerotyczka i nie mam samozaparcia do prowadzenia wykresu. A co do lekarza to może lepiej się skonsultować z innym.

Trzymam za Ciebie kciuki Lila :tak:

a mam pytanie...
czy do CLO oprócz Duphastonu brałyście jeszcze jakąś kombinację leków?

ja dostałam taką: Clostilbegyt, Bromergon i Dexamethason

Acha i jeszcze mialam Wam napsiac, ze ja juz chyba u wszystkich ginow w miescie bylam i ten jest najlepszy:confused: Jest jeszcze jeden, ale przyjmuje prywatnie, duzo kasy bierze :/

Shiraaine - a jakie sa przyczyny poronien?? Przytulam do serducha i trzymam kciuki!!
Leyna, ja mam tylko duphaston i wlasnie CLO (Clostilbegyt)

Lece z synkiem na plac zabaw.

reklama
Do góry