reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Dziewczyny, bo mnie wątpliwości dopadły... :( Na początku lipca straciłam bardzo wczesną ciążę... Lekarka dała mi teraz luteinę na to, aby się dzieciątko mogło zagnieździć, gdybym w tym cyklu zaszła w ciążę... Kazała mi ją zażywać między 16 a 25 dc, ale brać tylko 1 tabletkę dziennie. Czy to nie za mała dawka...? Tam na ulotce w większości przypadków zlecają brać po 2 dwa razy dziennie. I czy nie za krótko mam to brać? Wiem, że był pęcherzyk, a więc jest szansa na zapłodnienie... Nie chcę, żeby się powtórzyło to, co ostatnio. :( Nie mogę się do mojej gin dodzwonić, bo jest na urlopie... Czy nie powinnam sama zaryzykować i sobie zwiększyć dawki do 2 x dziennie po jednej? Albo przedłużyć czas stosowania...? :(

reklama
Wydaję mi się że powinaś zaufać lekarzowi i zrobić zgodnie z jego zaleceniami. Ale wybór należy do Ciebie. A jeśli chodzi o czas brania to lekarz zawsze mi przepisywał od16 do25dc. więc tutaj bym nic nie zmieniała.

kochane koleżanki bardzo dziękuję za trzymanie za mnie kciuków , ale możecie już popuścić zaciśnięte paluszki bo już przyszła wrednota ze 3 godziny temu
no cóż taki mój los

kochane koleżanki bardzo dziękuję za trzymanie za mnie kciuków , ale możecie już popuścić zaciśnięte paluszki bo już przyszła wrednota ze 3 godziny temu
no cóż taki mój los
cholera, zawsze @ robi na przekór, ja ma być to jej nie ma a jak na nią nie czekamy to się zjawia!!!!!!!!! Przykro mi bardzo ale mozesz znów zacząć starania. Ja mam dzisiaj dziwny ból jajnika i płodnawy śluz, czyżby owu?? Któreś już z kolei w moim 80 dniowym cyklu :))))

no cóż taki mój los
Tak mi przykro liczyłam że chociaż Tobie się udało:no::no::no:
Mam nadzieję że w sierpniu jednak każda z nas będzie mogła pochwalić się II kreseczkami na testach:happy::happy::happy:

no widzicie u mnie i u m pomimo dobrych wyników dupa blada ciąża sama i z pomocą ginka nie chce przyjść
w sierpniu mam przerwę od wspomagaczy bo ginek ma urlop więc nic nie będzie wiecie zycie
skoro z lekami nie ma to już bez wspomagaczy nie będzie:(

no widzicie u mnie i u m pomimo dobrych wyników dupa blada ciąża sama i z pomocą ginka nie chce przyjść
w sierpniu mam przerwę od wspomagaczy bo ginek ma urlop więc nic nie będzie wiecie zycie
skoro z lekami nie ma to już bez wspomagaczy nie będzie:(
i tu się mylisz moja droga, właśnie czasem odpoczynek od lekarza i wspomagaczy jest strzałem w dziesiątkę :)

Hej dziewczyny robiłam test wyszły 2 krechy jeszcze w najbliższym czasie ide to potwierdzić u doktora trzymajcie kciuki a ja trzymam za was ;))))))))) &&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
żeby nie zapeszyć ... chyba jestem w ciąży z czego się bardzo cieszę :-) w 30 dc. zrobilam test najtanszy i są dwie widoczne kreski ta druga rózowa jeszcze nie czerwona :-) w sobote powtarzam test a po niedzieli jesli bedzie to samo do lekarza... jednak chyba castagnus po czesci pomógl wlasnie 10 dni temu skonczylam brac byl to moj 3 cykl z tymi ziołami a drugi z wiesiołkiem tylko ze teraz nie ybralam calego opakowania a polowe. no i chyba to ze ogólnie zrezygnowalismy z dziecka tzn. kochalismy sie kiedy mielismy ochote. M wrócil z wyjazdu sluzbowego i dwa tygodnie byl celibat widocznie wtedy mialam okolice owulki :-) moze brak seksu od @ do owulki pomaga. Trzymam za was dziewczyny kciuki :-) i moze rzeczywiscie nalezy na kilka miesiecy dac spokoj z faszerowaniem sie hormonów itp... i zaczac tak jak bozia dala. Nawet nie wiecie jak strasznie sie ciesze. Przesylam fluidki dla starajacych sie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry