reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
https://www.babyboom.pl/forum/members/iza-malami-77334.htmliza.malami - tabletki załatwione! Wyślij mi na prywatną wiadomość adres. Jutro wykupię tabletki i wyślę. Dam Ci też znać ile kosztowały.

A ja po wizycie i .... pęcherzyk na bank był w prawym jajniku (odmieniło mi się, zawsze miałam w lewym). W lewym mógł być ale w 100% nie wiadomo. Ból jajników po owulacji taki mógł być - normalne - jak to powiedział gin - hormony potęgują owulację i ostatnie dolegliwości mogły być tym spowodowane. Najśmieszniejsze, że w tym cyklu po raz pierwszy nie czułam pęknięcia :) Teraz luteina i znowu 10 dni czekania. Ale nie liczę na bejbi. Fakt, że tym razem wszystko co dotyczy zajścia w ciąże to czysty spontan i brak podporządkowania się regułom. I na razie zaprzestaje hormonów - na pewno na 2 miesiące. Jak to sobie mówię - najważniejsze by urodzić w 2011 ;) a kiedy to już obojętne.

Buziaki kobietki :)
https://www.babyboom.pl/forum/members/iza-malami-77334.html

reklama
dziewczyny chciałam się poradzić... ostatnio miałam cykle 32 dniowe potem 33 a teraz niby 26 dni :-( wszystkie cykle z castagnusem obfite tylko teraz ten 26 dziwny. w środe dostałam plamienie płynne typu śluz z domieszką brązowych skrzepów tak jak na konću okresu... zanikło wieczorem. na drugi dzien prawie jak normalna miesiączka tylko trwająca moze z 6 godzin jedna zurzyta podpaska i potem do wieczora drobne plamki znowu brązowe. wieczór drugiego dnia zanik trzeciego dnia równiez nic. w sobotę lekkie brudy znowu takie brązowe nitki i lekkie skrzepy po poludniu nic a dzis rano kolejne plamienie brudu i znowu cisza... zrobilam quick vue druga kreska lekko rozowa ale tak troszke przesunieta od tej literki no ale byla... nawet dla pewnosci spytalam sie macoszki i mówi ze jedt ta druga ale trche widoczna i rozowa. w tamtym cyklu bralam wiesiołek na poprawe sluzu jeszcze. czy to moga byc efekty tych ziół?? bo boje sie ze to ten zespół pocylistycznycj jajników ale przeciez mialam normalne miesiaczki obfite ostatnio :-( jutro rano na bete jade tylko nie wiem czy to ma sens. moze miala ktoras z was cos takiego ?? nie bralam od 4 miesiecy zadnych tabsów typu duphaston luteina itp

towarzyszy mi ból podbrzusza lekki i kłócie jajników jak podczas miesiaczki powiększenie piersi i wrazliwosc. Owulacja najprawdopodobniej byla 13 -14 dc. po obserwacji śluzu tydzien po pojawil sie sluz z białymi grudkami ciągnący. pisze bo nie wiem czy to cos pomoze w interpretacji
no ja mam ten sam problem bo cykle około 28-33 dniowe i ostatnio po 28 dniach dostałam plamienia trwało jakies 5-6 dni i od tamtej pory cisza, jajniki miedzy czasie bolały okropnie i nie wiem czy była owu czy nie. Teraz mam chyba 58dc juz nie licze dokladnie, jajniki przestały boleć, test tydzień temu ujemny więc nie wiem co się dzieję. Wróciłam do picia ziól ale chyba znów je przerwie bo mam straszne mdłości od piątku, okropnie mi niedobrze i myśle że to może po ziołach no bo skoro ciąży nie ma?? Tak więc kochana nie pomoge ci bo sama mam meksyk ale może razem dojdziemy do jakiegoś wniosku :)

hmm... dla mnie taki cykl 26-28 to normalny wlasnie bo po odstawieniu tabletek hormonalnych mialam takie tylko ze nie moglam zajsc wtedy w ciąze dostalam duphaston i byly tez w miare normalne a teraz po castagnusie byly te dłuzsze 32. Troszke szkoda mi czasu na testy i nerwy dlatefo jutro jade na badanie krwi. Plamienie juz mi sie konczy chyba bo jak narazie tylko kropelki brudu podczas siusiania. Myśa ile jeszcze do powrotu do Polski? Ja na Twoim miejscu moze bym zaryzykowala i te plamienia uznala za okres i policzyc który teraz by byl dzien. Ja jak cos te plamienia bede uwazala za okres o ile badanie wyjdzie negatywne

hmm... dla mnie taki cykl 26-28 to normalny wlasnie bo po odstawieniu tabletek hormonalnych mialam takie tylko ze nie moglam zajsc wtedy w ciąze dostalam duphaston i byly tez w miare normalne a teraz po castagnusie byly te dłuzsze 32. Troszke szkoda mi czasu na testy i nerwy dlatefo jutro jade na badanie krwi. Plamienie juz mi sie konczy chyba bo jak narazie tylko kropelki brudu podczas siusiania. Myśa ile jeszcze do powrotu do Polski? Ja na Twoim miejscu moze bym zaryzykowala i te plamienia uznala za okres i policzyc który teraz by byl dzien. Ja jak cos te plamienia bede uwazala za okres o ile badanie wyjdzie negatywne
Mi gin kazał (co prawda przy luteinie) liczyć plamienie jak @.

jesli mam plamienia liczyć jako @ to dzisiaj mam 35dc, hmmmm, to teraz już mam mętlik bo skoro tydzień temu test nie wyszedł a mdłości mam to może wtedy było za wcześnie na test i należało by go powtórzyć jutro???Ale żadnych objawów innych nie mam

jesli mam plamienia liczyć jako @ to dzisiaj mam 35dc, hmmmm, to teraz już mam mętlik bo skoro tydzień temu test nie wyszedł a mdłości mam to może wtedy było za wcześnie na test i należało by go powtórzyć jutro???Ale żadnych objawów innych nie mam

zrób jeszcze jeden test - mi przy pierwszej ciąży test wyszedł dopiero po 12 dniach od owulacji! A wcześniej nic.

cholera i znów te nerwy, mdłości mam od piątku ale może coś mi zaszkodziło:confused: Rany już wydałam tyle kasy na testy że głowa boli no ale co zrobić:szok: pewnie zaczekam do środy dla pewności i zrobie jak mdłości nie miną

Hej dziewczynki!!!
Ja odpoczywałam cały weekend :) opalałam sie i w ogóle luzzz:-D
NiNIO adres wysłany:) i jeszcze raz bardzo dziekuje!!!!

MYSA myśle ze powinnas zrobic sobie betę, bo testy nie zawsze wychodzą dobrze moja siostra robiła dla zabawy test w 3 miesiącu ciąży gdzie serduszko dzidzi juz biło jak oszalałe a tes wyszedł NEGATYWNY he he ale miałysmy ubaw!!

pozdrawiam was serdecznie i trzymam&&&&&

reklama
Hej dziewczynki!!!
Ja odpoczywałam cały weekend :) opalałam sie i w ogóle luzzz:-D
NiNIO adres wysłany:) i jeszcze raz bardzo dziekuje!!!!

MYSA myśle ze powinnas zrobic sobie betę, bo testy nie zawsze wychodzą dobrze moja siostra robiła dla zabawy test w 3 miesiącu ciąży gdzie serduszko dzidzi juz biło jak oszalałe a tes wyszedł NEGATYWNY he he ale miałysmy ubaw!!

pozdrawiam was serdecznie i trzymam&&&&&
wolała bym bete ale musze na nia czekać około dwóch tygodni!!! Niestety takie procedury w UK

Do góry