reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
A mam jeszcze jedno pytanie czy to nieszkodzi że zaczełam to brac 9 a nie 5 dnia czy bedzie tak samo skuteczne ?

mam jeszcze jedno pytanko czy ten lek jest bezpieczny bo naczytałam sie tych skutków ubocznych i zaczynam sie bac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mam jeszcze jedno pytanko czy ten lek jest bezpieczny bo naczytałam sie tych skutków ubocznych i zaczynam sie bac
mi jeszcze póki co nie pomogło ale jak dostane@ to zaczne brać znowu, dobrze jest przy CLO monitorować cykle bo po tym leku czasami zdarzają sie torbiele ale nie muszą. Jeśli przegapilaś 5dc to nie wiem czy teraz pomoże bo chodzi o to żeby je wziąć w odpowiedniej porze kiedy jajniki właśnie są gotowe do tego żeby je pobudzić a teraz nie wiem czy nie jest troszke za pózno, może spytaj lekarza albo po prostu zostaw ten cykl, takie jest moje zdanie ale nie musisz mnie słuchać:tak: Jak brałam CLo to nie odczułam żadnych skutków ubocznych a brałam je już przez 3 cykle pod rząd. Trzymaj się i życzę powodzenia;-)

witam sie nino popieram idź na żywioł
ale mnie dzisiaj muliło masakra jakaś ale mam nadzieję że przejdzie
lopop masz mdłości? To super bo to chyba dobry znak:)

Cześć Dziewczyny ja to zaczełam brać CLO od 9 dc ale ja miałam prawie że 50 dniowe cykle więc to chyba powinno pomóc no zobaczymy staramy się z mężem od stycznia i nic ;( pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie

Cześć Dziewczyny ja to zaczełam brać CLO od 9 dc ale ja miałam prawie że 50 dniowe cykle więc to chyba powinno pomóc no zobaczymy staramy się z mężem od stycznia i nic ;( pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie
Witaj MariWi :-)
Ale masz cykl monitorowany?
Masz też przepisaną luteinę?
W ogóle miałaś zdiagnozowaną przyczynę tak długich cykli?

witam sie nino popieram idź na żywioł
ale mnie dzisiaj muliło masakra jakaś ale mam nadzieję że przejdzie
lopop, a w pierwszej turze brania też miałaś taki objaw?
Nie mogę się doczekać Twojego testowania.

Witam dziewczyny mam takie pytanko dostałam od doktora Clostilbegit ale doktor mi kazał brac od 5 dnia cyklu ale ja sobie przegapiłam i biore od 9 mam wziąsc 5 tabletek i po tych 5 tabletkach ponoć ma byc owulacja tak to podobo pomaga zajść w ciążę ale czy pomaga niech któraś napisze czy udało sie wam zajść po nich i po ilu cyklach pozdrawiam i proszę o odpowiedź

witam :)
z tego co przeczytałam w tym i poniższych postach wywnioskowałam jedno, że lekarz kazał brać od 5 dnia. Nie wiem czy zażywanie CLO od 9 ma jakiś sens. Dlaczego? Ja miałam cykle 34 dniowe a jednak nakazem lekarza musiałam zacząć leczenie właśnie od 5 dnia. Wcześniej owulację miałam nawet w 22 dniu! Teraz już drugi cykl biorę CLO. Wczoraj ostatnia dawka i czekanie na owulację.
Musisz skontaktować się z lekarzem i koniecznie to monitorować - a na pewno przy 1 razie.

a ja nie pojechałam. Jedziemy w poniedziałek. I znowu wychodzi, że ten cykl ma być cały na wariata - bo w poniedziałek miałam iść zmonitorować pęcherzyk a zostaje mi wsłuchanie się w organizm i co będzie to będzie. Pójdę w środę za pewne po owu. :) Normalnie nieokiełznany ten cykl. Robię wszystko inaczej i chyba mi z tym lżej :)
Jajniki dają znać. Oczywiście z mocnym przytupem. I o dziwo boli prawy. Zawsze walczył lewy.

lopop kiedy testujesz?

myśa jak u Ciebie?

pani_cinkowa jak samopoczucie? :)

pozdrawiam

Witam:)
Ja brałam clo od 2 do 5 dnia cyklu ale może dlatego że ja mam 30 dniowe cykle.... no a tak w ogóle to wlasnie dzis mam 31 dc a @ brak:)) mam delikatne napięcie w podbrzuszu ale nie jest tak jak zawsze muli i muli, ale testu nie robie diabelnie boje sie rozczarować. Moja przyjaciółka tez w pierwszych tygodniach ciąży miała straszne bóle jak na @ a jednak jej nie dostała MAM NADZIEJE ze ja tez:)
Pozdrawiam i trzymajcie kciuki:) pa

a ja nie pojechałam. Jedziemy w poniedziałek. I znowu wychodzi, że ten cykl ma być cały na wariata - bo w poniedziałek miałam iść zmonitorować pęcherzyk a zostaje mi wsłuchanie się w organizm i co będzie to będzie. Pójdę w środę za pewne po owu. :) Normalnie nieokiełznany ten cykl. Robię wszystko inaczej i chyba mi z tym lżej :)
Jajniki dają znać. Oczywiście z mocnym przytupem. I o dziwo boli prawy. Zawsze walczył lewy.

lopop kiedy testujesz?

myśa jak u Ciebie?

pani_cinkowa jak samopoczucie? :)

pozdrawiam
ja właśnie zakupiłam dwupak testów i sobie oglądam ulotke, czytam instrukcje i zastanawiam sie czy jutro zrobić czy jeszcze zaczekać, bo może spózniona @ się jednak zjawi, żadnych objawów nie mam na dzidzie. Hehe na wariata mówisz???? Ale przynajmniej nie myslisz o tym tak bardzo a o to chodzi aby nie spinać się i nie stresować, będzie dobrze, zobaczysz:)

no mi właśnie jajnik najbardziej doskwierał.. mniej więcej od owulacji do paru dni po zagnieżdzeniu (wydaje mi się, że czułam kiedy miało ono miejsce). zgaga zawsze może się zdażyć, wrażliwość piersi standard przed @, ale nie w polowie cyklu. Ale bol jajnika przeważył szalę, bo nigdy nie czułam swoich jajników:-)
może warto spróbować i zrobić test. wiem, że boisz sie rozczarowań, też mam już sporo nieudanych testów za sobą, ale może tym razem będzie sukces. Poza tym ja bym wolała wiedzieć, bo stan zawieszenia bardzo mnie męczył
chyba masz racje,jesli znów nic z tego no to trudno ale przynajmniej będę wiedzieć, dzięki:-)

witam się ale mam dzisiaj mega duże zawroty głowy normalnie w pionie nie mogę za dużo ustać przy chodzeniu
muszę sobie zmierzyć ciśnienie
lopop to kiedy betę robisz, w poniedziałek??Ja już sie nie moge doczekac twojego wyniku!

Witam:)
Ja brałam clo od 2 do 5 dnia cyklu ale może dlatego że ja mam 30 dniowe cykle.... no a tak w ogóle to wlasnie dzis mam 31 dc a @ brak:)) mam delikatne napięcie w podbrzuszu ale nie jest tak jak zawsze muli i muli, ale testu nie robie diabelnie boje sie rozczarować. Moja przyjaciółka tez w pierwszych tygodniach ciąży miała straszne bóle jak na @ a jednak jej nie dostała MAM NADZIEJE ze ja tez:)
Pozdrawiam i trzymajcie kciuki:) pa
zaczekaj jeszcze moze do poniedziałku i idz na betę ,ja bym nie wytrzymała, dlatego juz dużo pieniędzy wydałam na testy:) Trzymam kciuki

reklama
Myśa, iza.malami testujcie:-)

ninio generalnie nie czuję się źle, ale w posiewie z szyjki wyszły mi bakterie e-coli:-( gin była bardzo zdziwiona, bo jeszcze raz mnie zbadala i stwierdziła, że ona nie widzi żadnego stanu zapalnego. Zatem jeszcze raz zrobiła mi posiew i teraz czekam 10 dni na wyniki. mam nadzieję, że to była pomyłka lub jakimś cudownym sposobem pozbyłam sie tych bakterii, bo jestem załamana na myśl że w pierwszym trymestrze będę musiała brać antybiotyk. Poza tym łapię jeszcze schizy, że mi na pęcherz przechodzi, a wtedy już w ogóle nie ma żartów i bez antybiotyku się nie obejdzie:-(

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry