reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Maja amen!!

A powiedz jak się Adi miewa? Mieliście mu robic badanka, tylko nie pamietam czy po roczku czy po dwóch? Z emkiem na pewno ok skoro powiększacie rodzinkę :-)

kwiatuszek czy to Twoje rękodzieła?

reklama
Kruszka, Ty wiesz co ;-). &&&&&&&&&&&

Asicka, forum jest dla wszystkich. Poza tym na wątku zostało już niewiele staraczek. Prawie każda już ma maleństwo. Za to niektóre Dziewczyny, jak widać, zabrały się na nowo do pracy ;-). I jaka skarbnica wiedzy na wątku :-). Ja sama ciągle się o coś pytam.

Buszowałam dziś po lumpeksach w poszukiwaniu jakiejś kurtki dla siebie, bo w tą którą mam pomału się nie mieszczę. Niestety nic na siebie nie znalazłam. Ale kupiłam za to dwie kolejne pary pajaców, kilka sztuk śliniaków i dwie pary skarpetek :tak:. Szukam też półśpiochów, ale ciężko jest je dostać. Widziałam przez wystawę, że mają w jednym lupmku, ale było zamknięte. Jutro zaatakuję :-).

Aneczek śliczny brzusio :) z zakupami nie czekaj na ostatni moment, jak mąż nie bedzie chciał to zapytaj się czy jest w stanie wszystko sam kupić bo np. może zdarzyć się tak że będziesz musiała leżeć pod koniec ciąży. JA prałam wszystko w loveli, a koleżanka z dzieckiem alergicznym w płatkach mydlanych, żadnych zmiękczaczy itp.

Ikasia jakie tam wieści u Ciebie? Ja mam też synka z 13-tego :)

Kruszka &&&&&&&

Asicka już ostatnia prosta, odpoczywaj teraz bo jak pojawi się maleństwo z wolnym czasem może być krucho :)

U nas ząbkowanie i kolejny skok rozwojowy. Chodzę jak zombi. Dziś w nocy nawet nie pamiętam jak małego karmiłam i nosiłam, mąż mi tylko powiedział że usneliśmy razem więc małego odniósł do łóżeczka. Co noc 4-5 pobudek i o piątej nad ranem wyspane moje dziecko jest w dzień spi 3 razy po 15 minut, normalnie ekspres tylko ja mam coraz mniej sił i cierpliwości. Pozdrawiam serdecznie

Krusia u nas z alergia calkiem spoko nadal jestesmy na bebilon pepti ale jemy wszystko ( najlepiej 7dni w tyg zupe ogorkowa) wlasnie dziewczyny orientujecie sie czy moze jesc jej tyle??oczywiscie nie 7dni w tyg tyko 3-4??mam problem bo nic innego procz zupy ogorkowej nie chce jesc!!!!naprawde!!
teraz mi go troszke zsypalo znowu nie wiem czemu ale po masci zchodzi pieknie , wiec nie robimy juz testow na alergie ,musielibysmy sie wybrac do neurologa ale teraz ciezko bo nie wybieramy sie do pl ,nie moglismy znalezc okulisty ktory zechce przebadac Adaska (oczoplas) azali jechac dowrocka do kiniki ale tam trzeba skierowanie ktorego niechcieli nam pediatrzy wystawic bo nie mamy ubezpieczenia!!! prywatnie nie da rady!!! tu nawet nie zaryzykuje i nie wybiore sie do irlandzkiego,wiec szukamy dalej. wedzidelko mielismy podciac przed roczkiem ale tego nie zrobilismy i chyba nie zrobimy w najblizszym czasie bo zabkuje i nie chcem dokladac kolejnego bolu!niewiem czy dobrze robie ale nie wyobrazam sobie jak oni moga mojemu dziecku ktore nie potrafi 10sek usiedziec podcinac wedzidelko na zywca!!!!!! w maju lecimy do pl to sprawdzimy co i jak:) z asymetrii nie mamy sladu troche z nozkami mamy ale jest naprawde super!!! no i odezwalo sie azs ale to zima i pewno dlatego choc pewno nie tak mocno jak u Was!!! myslalam Krusia o tej bieliznie na azs dla Adaska widzialas??czego uZywacie??U nas problem ze skora skonczyl sie wiesz kiedy?!jak odstawilam emolium oilan oilatum i te wszzystkie drogie plyny i balsamy i kupilam najtansza ziajke do skory azs jakies plyn nawilajacy czy jakos tak i od tamtej pory jest duzo lepiej wlasnie sie zastanawiam czy nie nakombinowalam sama bo zmienilam na 2kapania plym bo ziajki nie moglam dostac w zadnym sklepie

aneczek1 ja kupiłam na necie od jakiejś kobietki płaszczyk :D jest super bo mieści się spokojnie brzuch:D on jest z H&M dałam za niego 70zł z przesyłką :) jest jak nowy bo ona jeden sezon w nim chodziła:) miałam szczęście z nim:D https://www.google.pl/search?q=płas...Oo0wWU1IDADA&ved=0CDUQ9QEwAg&biw=1680&bih=948

agusiek_11 no tylko z tym odpoczywaniem to też ciężko...:/ bo ani to leżeć ani to spać... usiedzieć w jednej pozycji długo tez nie nasiedzę i tak się męcze i męcze...

Asicka, fajny płaszczyk.

Agusiek, właśnie odpisałam Dziewczynie, która założyła wątek "druga ciąża, a niemowlę w domu". Napisałam, że powinna dać radę, ale jak czytam jakie masz przeboje, to chyba skasuję posta, żeby nie było na mnie :-D.

Kruszka, myślę o Was itd.

Maja, dużo zdrówka dla Adasia.

U nas nic ciekawego. Chociaż widzę postęp w urządzaniu wyprawki. Wczoraj nawet usłyszałam w końcu pytanie: "to kiedy jedziemy po łóżeczko?" Także jest szansa, że do marca zdążymy :-D. Myślę, żeby zaraz na początku tygodnia pojechać, bo później czekają nas cięższe czasy. Teściowa jedzie na zabieg na serce, z bratem A też nie za wesoło (przypomnę, że ma raka i kolejny nawrót choroby, więc co kilka dni jeździ na chemię). Ogólnie nie jest za wesoło, ale staramy się myśleć pozytywnie. Widzę jak mąż to przeżywa, a udaje, że jest dobrze. Żal mi go strasznie, a przecież i tak nie ma odpowiednich słów pocieszenia w takich przypadkach. Eh, życie jak to się mówi...

Dziękuję Aneczek :*

Rzeczywiście cięzko ma ten Twoj mężuś, trzymam kciuki za pomyślność w sprawach rodzinnych &&&&&&&&&&&&&

Asicka fajny fajny ten płaszczyk. Myslę, że tez go możesz kiedys sprzedać.

Maju Franek ma cięzki azs, używamy kombinezonku z dermasilk, ale on nic nie pomaga, nic. Mamy juz nawet drugi zestaw, bo w lecie lepiej mu sie w tym śpi, jeśli w ogóle śpi. Powiem Ci, że gdyby mój ksiaze jadł przez pół roku ogórkowa to bym Go po stopkach całowała. On obecnie nie tknie żadnej zupki. Jedynie co to czasami, ale to naprawde rzadko marchwkę lub marchew z ziemniaczkami, ale musza być kupne ze słoiczka. A najlepiej jak mu daje poł na pł z owocami. A był taki czas że jadł ładnie, tzn przy pomicy smoczka, raz łyzka raz smoczek ale jadł wszytskie zupki. A teraz w ogóle.
Teraz czekam na najnowszy produkt adermy ma być super podobno.

Agusiek u nas też chyba druga dwójka nadciaga bo noce tragiczne. Az mój mąz sie o mnie martwił, głównie o moja psyche.

Byłam dzis u mojej ginki. Dostałam lutke pod język, bo dowcipną źle znoszę i zastrzyki w brzuch z clexane. Ma to bronić zarodek przed przeciwciałami moimi. Strasznie droga ale czego sie nie robi by miec dziecko.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Krusia rozmawialam kiedys z alergologiem ze ten kombinezon nie wiele daje bo nie mozna emolientow za bardzo uzywac bo robi sie tlusty jest cos lepszego niz ten derm... jak znajde ta karte to wam podesle :* tuulkam!!!bidulek malusi!!
mega kciukasy za kolejne malenstwo&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry