reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Asicka I bardzo dobrze robis z z tmyi ubnrankami...mi wszyscy mowiliz e za wczesznie, a gdbym teraz miala sie za to zabrac to bym chyba zwariowala...

A I nie wiem czy pisałam, ale 13 stycznia mam termin CC...wiec za tydzien w poniedziałke najpozniej będę miała Synka przy sobie juz:):) chyba ze zdecyduje sie wyjsc wczesniej, na co nie ukrywam pociuchutku licze, bo juz mi strasznieeee ciężko....od czasu do czasu mam bole jak na okres...ale ktg wykazuje skurcze 40-60%...wiec cierpliwie czekam.,..

reklama
Hej hej witajcie w Nowym Roku:-)
U nas mnóstwo zajęć. Ledwo wróciliśmy ze świat a tu już przygotowania do sylwestra. M musiał trochę w przerwie popracować,ale na szczescie nie dużo. Franek źle zniósł pobyt u babci.Nie dość że mu ząbek wyszedł w wigilię,to jeszcze albo coś Go uczulilo tam albo za bardzo pokombinowalam z masciami.Mam nadzieje,że to jednak Ja i nie jest uczulony no na kota. Resztę wolnego czasu pochłania nam mieszkanie i tak jeszcze przez kilka miesięcy.
Asicka i tak moim zdaniem późno to szykowalas.Ja w 8 mies miałam wszystko gotowe,bo bałam się,że później będzie już mi ciężko.I rzeczywiście,kiedy miałam jeszcze jakieś pościele do poprasowania to ledwo wytrzymałam przy desce.

Aneczek jak samopoczucie? W sylwestra wyskoczyła Ci 30 tygidniowa. Mnie od tego momentu czas zapitalal:-)

Agitatka czyli jutro fruu. Na szczęście tu dalej będziesz zaglądać.:-) Zdrówka dla chłopaków:-)

Ikasia powodzenia. Oby Tymek sam zdecydował o wyjściu &&&&&&

Ależ się rozleniwiłam przez te wszystkie święta :szok:. Popadłam w jakieś totalne lenistwo. Poza tym mam małego doła w związku z brakiem czegokolwiek, oprócz ubranek, dla dzidzi. Mój A ciągle powtarza, że jeszcze jest czas, że nie ma co się spieszyć, że ja mam się tym nie martwić, a ja ciągle się boję, że z niczym nie zdążymy. Chciałam wszystko załatwić jeszcze w starym roku, a tu zaczął się nowy, a ja nadal słyszę, że jeszcze jest czas :confused2:.

Ikasia, mocno trzymam za Was kciuki. Oby Tymek był grzeczny i sam zechciał wyjść :-).

Asicka, główka mojej niuni na ostatnim usg miała 7cm :-). Ja też zamierzam niedługo poprać ubranka. A w czym pierzesz? Masz jakiś specjalny płyn do płukania?

Kruszka, dziękuję, fizycznie czuję się świetnie. Choć czasem mała tak dziwnie się przekręci, że uciska na jakiś narząd po prawej stronie nad pępkiem. Nie mam pojęcia co tam mam, ale potrafi boleć cały dzień. Poza tym bardzo dobrze. A psychicznie już pisałam wyżej. A u Was widzę naprawdę intensywnie :-). Ale jaka frajda będzie jak już urządzicie się na nowym mieszkaniu :tak:.

A tu mały striptiz ;-) brzuszek30t 6d.jpg

Załączniki

• brzuszek30t 6d.jpg
    brzuszek30t 6d.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 63
Aneczek słodki kochany brzusio :) Kurcze juz nawet za bardzo nie pamietam jak to jest...
A co mieszkania to jeszcze sie nie rozkręciliśmy, jeszcze wszytsko przed nami... ale jest ok :)

Kwiatek
a co na urlopie bedziesz działać?

Kruszka, dziękuję :-). A może Ty polecisz jakiś dobry środek do prania ubranek jako specjalistka od alergii. Myślałam o czymś w stylu Biały Jeleń lub Dzidziuś, bo to chyba ten sam producent. W czym Ty pierzesz ubranka Frania? Płuczesz w płynie czy tylko w wodzie?

Aneczek do czasu wystąpienia alergii używałam Loveli. Do tej pory kiedy czuje jej zapach przypomina mi się wspaniały czas przygotowań :-D . Obecnie używam poniższych kul.
- Ekokule® System Piorący - 600 prań - ecoboom
Nie widzę różnicy w wyglądzie skóry ale poki nie będzie miał normalnej skórki będę używać kul. Przy kolejnym dziecku będę raczej dalej stosować Lovele. Wszystkie znajome matki używają właśnie tego płynu. Podobno dobre są też orzechy piorace.
Plucze od poczatku w samej wodzie.Obecnie nawet podwójne płukanie. Potem prasowanie dla pozbycia się wszelkiego ustrojstwa.

Powodzenia:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ikasia,czekamy na wieści:* aż Ci zazdroszczę:* ja się juz nie mogę doczekać mojego porodu...

Aneczek1 ale masz piękny brzusio:)

Ja prałam w loveli a płyn miałam też chyba bobini do płukania i do prania drugi i niektóre ubranka prałam w płynie właśnie a te co w proszku to płukałam...
Rany już się tak męczę, że myśle tylko o tym żeby urodzić:/ ehh nie lubie 9 miesiąca... :/

Tak Asicka 9 miesiąc jest bardzo ciężki. Kiedyś Kamii o tym pisała,a ja nie rozumiałam. Bo jak niby 7,8 mies jest ok a nagle w 9 jest ciężko? Tak jest, więc wiem co czujesz :-)

Dlatego Aneczek nie patrz na M i szykuj wyprawkę,bo później jest bardzo ciężko a chłopy tego nie rozumieją.B-)

reklama
SAM_0292.jpgMEGA BUZIACZKI DLA TYCH ECIOĆ CO NAS PAMIĘTAJĄ!!!:)))))))))))
powrocilam:) i do bb i do staranek:)

Załączniki

• SAM_0292.jpg
    SAM_0292.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 53
Do góry