reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Aneczek mężowi napewno ciężko... Mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy:-) mi mama szyje pościel do łożeczka:-) bo te w sklepach gotowe to drogie i tandeta taka:-/ sztuczne jak nie wiem:-/

Kruszka no mogę sprzedać ale chyba tego nie będę robić bo mam nadzieję że jeszcze się przyda:-D:-D

Gryzoń powodzenia w staraniach!! Trzymamy kciuki:-) my się nie znamy więc witaj!:-)

Ikasia ale Ci zazdroszczę że to już!:-) rany też już bym chciała jechać na porodówke... Czekam na zdjęc!

U nas całą noc wiało i dalej wieje... No i śnieg sypie... Znów źle spalam... Co już się robi rutyną:-(

reklama
Aneczek śliczny brzusio :) z zakupami nie czekaj na ostatni moment, jak mąż nie bedzie chciał to zapytaj się czy jest w stanie wszystko sam kupić bo np. może zdarzyć się tak że będziesz musiała leżeć pod koniec ciąży. JA prałam wszystko w loveli, a koleżanka z dzieckiem alergicznym w płatkach mydlanych, żadnych zmiękczaczy itp.

Ikasia jakie tam wieści u Ciebie? Ja mam też synka z 13-tego :)

Kruszka &&&&&&&

Asicka już ostatnia prosta, odpoczywaj teraz bo jak pojawi się maleństwo z wolnym czasem może być krucho :)

U nas ząbkowanie i kolejny skok rozwojowy. Chodzę jak zombi. Dziś w nocy nawet nie pamiętam jak małego karmiłam i nosiłam, mąż mi tylko powiedział że usneliśmy razem więc małego odniósł do łóżeczka. Co noc 4-5 pobudek i o piątej nad ranem wyspane moje dziecko jest w dzień spi 3 razy po 15 minut, normalnie ekspres tylko ja mam coraz mniej sił i cierpliwości. Pozdrawiam serdecznie

ojjjj wiem cos o tym...moje dziecko od urodzenia do prawie roku tak spali...w dzien po 15 min a w nocy pobudka co 1,5 godz...ehhh ale za to teraz sie polepszyl

Gryzonku u nas z Adaskiem bylo to samo wysypka o byle co i zgadnij co jak tyle jadl, po roczku znacznie sie poprawilo(a moze to ze duzo rzeczy nie chce nam jesc) :) ale zauwazylam ze np je kaszke mleczno ryzowa (a tez jest na pepti ze skaza biakowa)podaje mu 2miarki na noc do mleka bo ryzowa go w strukturze obrzydzala i je np tdzien pozniej lekka wysypka i juz mi nie tknie za miesiac znowu probuje i jest ok je i tak w kolko ,co do ksztuszenia mielismy podobnie , ale u nas problemem byl i jest za wlugie wedzidelko pod jezyczkiem(mielismy podciac do roczku) ale jest calkiem ok juz je kawalki na poczatku nie gryzl tylko lykal a teraz juz super kanapki wcina i wsio:) podpytajcie lekarza o te krztuszenia

a Adasko ma ospe!!!!makabra

Krusia jak sie czujesz??

Witam Was po pracowitym weekendzie spędzonym glównie w sklepach remontowo-budowlanych ;(

Maju chetnie na spokojnie jeszcze raz poczytam o tej kapilei i myśla o sobie i mym kochanym Franku.[
Co do kombinezonu, to rzeczywiscie trzeba uważac z emolientami. Dlatego zaklada sie go jakies 15 min po smarowaniu. Ale tak jak pisałam strata kasy i nigdy wiecej go nie kupimy.

Agusiek niedawno mailowałam z matką troszke starszego alergika, ktora stawala na głowie i byla chyba u wszystkich lekarzy i "magików". Postanowiłam odpuścić. jje maile mnie przerazały, co chwilę wynajdowano cos nowego u tego chłopca. Do kilku rad sie zastosowałam np pozbylam sie z domu fikusów, bo wydzielaja jakis olejek na który ten chłopczyk był uczulony. Postanowiłam, ze i u mnie ich nie będzie. Niebawem pewnie bedziemy mieli koljen testy. jesli do wakacji nie bedzie poprawy to pomyslimy o zmianach. Ale dziekuje Ci bardzo, bo gdzies z tyłu głowy będzie mi to dzwonic. :)

Gryzoń
witaj :) Dopytywałyśmy tu o Ciebie. Ja mam Cie na fb, ale sa dziewczyny, które zupelnie nie wiedzialy co u Ciebie slychac ;)
A jak z Berlinem? Nieaktualne?
Trzymam kciuki za powiekszanie rodziny. Fajnie sie tu zaczyna robić, poprzednie staraczki wracają :)

Paulla na szczęście wszytsko dobrze :-D Juz sie balam, ze milczysz gdyż stalo się coś strasznego. A tak poza tym jak sie czujesz? Mówiliście w świeta rodzinie?

Ikasia Ty dziś będziesz tuliła maleństwo :) Trzymajcie się ciepło &&&&&&&&&&&&&&

Aneczek ja szyłam pościel Frankowi do łóżeczka, to akurat bylo proste, ale jak szyłam matę i kilka zabawek to te wstawanie siadanie oj juz było cięzko. Tzn mam na mysli to, ze przy pościeli nie musialam sie tak przemieszczać. Powodzenia :)

Dziewczyny dziekuje Wam, że jesteście ze mną. Jesli jesteście wierzące to mam prośbe o "zdrowaśkę" w naszej intencji.
Wczoraj po seksiku plamiłam. Za wczesnie na usg czy cokolwiek. Nie wiem co o tym myśleć.

Ikasia, dziś jest Wasz wielki dzień :-D. Powodzenia. Z niecierpliwością czekam na wieści.

Gryzoń, większość dziewczyn poleca właśnie Lovele. Ale ja w swojej głupocie i braku asertywności dałam się wkręcić sprzedawczyni i kupiłam jakiegoś niemieckiego Persila sensitive gel. Nawet nie wiem kiedy i jak mi go wcisnęła. Już prawie nabijała też na kasę jakiś szampon i spray do czyszczenia piekarnika :szok:. Persila zawsze wykorzystam choćby do naszych ciuchów, więc nie ma problemu, ale jestem na siebie zła, że tak się dałam jej załatwić.

Maja, Adaś jest mały, to szybko przejdzie ospę. Dużo zdrówka.

Kruszka, po przytulaniu może się tak zdarzyć, ale lepiej w takim razie póki co się wstrzymajcie. Jeżeli to było jednorazowe właśnie "po", to mam nadzieję, że to jednak z szyjki. Powodzenia.

I może dodam coś od siebie w sprawie alergii i kłopotów skórnych Waszych pociech. Może porównanie nie jest zbyt trafne, ale ja mam koszmarnie wrażliwą cerę. Dwa lata temu miałam depresję związaną z ciągłym pogarszaniem się stanu mojej skóry na twarzy. W skrócie powiem, że była to MASAKRA!!! Wtedy koleżanka poradziła mi pewną panią dermatolog. Kobieta zaleciała po prostu zmianę kosmetyków do twarzy na serię Cetaphil i zero kontaktu twarzy z wodą. Wierzcie lub nie, ale po dwóch tygodniach całe badziewie dosłownie zniknęło z twarzy!!! Nie mam idealnej cery, ale te kilka krostek w miesiącu jest do zniesienia. Wiem, że Cetaphil ma też kosmetyki dla dzieci, ale szczegółów nie znam. Myślę, że sekretem tych kosmetyków jest ich skład, który nie ma zupełnie parabenów, a ta seria, którą ja używam nie ma żadnych środków komedogennych.

No to się rozpisałam :-). Lecę na zakupy. Miłego dnia!!!

Aneczek na pewno się wstrzymamy :) Czytałam też, że po tych zastrzykach można krwawić. No nic wieczorem skontaktuje się z ginką.
A co do Cetaphilu to owszem znam, chwilę atosowalismy. Ale jest dla Franka za delikatny. On potrzebyuje naprawde silnego nawilzenia :)
Moze mi tez zrobisz zakupy? :)

witam się już w wyspy!!
Ciężko z czasem odkąd wróciliśmy do Anglii, Kuba praktycznie z rąk nie schodzi, śpi po 15 minut, ale tylko na rękach, odkładam wrzask, do wózka też jeszcze się nie przyzwyczaił. Kąpiel, jak wcześniej lubi teraz wręcz przeciwnie...Ah...Jak tylko uda mi się go utulić, jakimś cudem, na szybko szykuję obiad, trochę uda mi się rozpakować...A dziś kolejna dostawa z Polski, idą dwa pełne kartony :no:
Filip poszedł do szkoły i jestem mile zaskoczona, podoba mu się z chęcią chodzi :-) Bariera językowa jest, ale myślę, że szybko nadrobi :tak: W końcu zdolny chłopczyk z niego!!!

Kruszka wielkie gratulacje, trzymam kciuki bardzo mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

agusiek oj mój jeszcze nie ząbkuje, ale śpi podobnie odkąd wróciliśmy do UK

aneczek szykuj szykuj już czas najwyższy później robi się coraz ciężej i nie ma się ochoty chodzi po sklepach. Ja zmieniłam proszek na Biały Jeleń, Lovela go uczulała, po zmianie proszku zniknęły wysypki

gryzoń witaj po dłuższej nieobecności, powodzenia w starankach
Pauula gratulacje, teraz już będzie tylko dobrze :tak:

asica oj skąd ja to znam, jeszcze nie tak dawno narzekałam w końcówce, powiem ci jak to dobrze schylić się i móc zawiązać sobie buty ;-)

Babeczki to nie możliwe, zaczęłam plamić na różowo, czyżby okres mnie dopadał, ale tak wcześniej przy karmieniu piersią :szok:

Pozdrawiam całą resztę, będę się odzywała w miarę możliwości

Kruszka, powiedzieliśmy w Święta, ale tylko najbliższym. Potem po Świętach poszłam do lekarza, i kolejne 2 tygodnie czekania na zarodek. Choć teraz wiem, że już jest dobrze, to na razie nikomu się nie chwalimy. Na razie niech wie tylko najbliższa rodzina. Wszyscy bardzo się cieszą, bo już tyle czekają na nasze dziecko :)
Dziś zadzwoniła do mnie kierowniczka z pracy, i mi powiedziała, że kierownik regionalny się przyczepił, że jestem na zwolnieniu lekarskim od początku ciąży... Nie wiem, co mam robić, bo się strasznie zdenerwowałam, zarzucił mi, że skoro chodzę do lekarza prywatnie, to pewnie zwolnienie sobie kupiłam... Brak mi słów po prostu. Czy faceci są takimi bezmózgami? Pracuję już tyle czasu, bez dnia zwolnienia, bez dnia urlopu na żądanie, a teraz zarzuca mi takie rzeczy. A najśmieszniejsze jest to, że ja nawet lekarza nie poprosiłam o zwolnienie - sam mi kazał leżeć w domu i nic nie robić.

reklama
pauuuulla24 ja też na początku nie mówiłam tylko rodzicom i rodzeństwu... Resztę dopiero gdzieś w 4-5 miesiącu się przyznałam...:)

Agitatka oj jak ten czas leci:) niedługo ja będę miała zmieniony suwaczek:) chciałabym żeby maleństwo chciało się pojawić troszkę wcześniej:) chociaż tydz:) Ty urodziłaś w terminie mniej więcej??:)

U mnie bez zmian... Bezsenność i coraz mocniejszy ból pleców:/ za dwa dni mam wizytę... niech ją zmierzy bo chcę wiedzieć jaka już duża jest:)

Do góry