reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Aneczek ja wielu ciuszków nie założyłam, bo raz, że dużo ich było, dwa, że miałam jakieś ulubione i przeważnie te ubierałam :-p Testować będę gdzieś w przyszłym tygodniu jak @ dalej nie przyjdzie, bo sądziłam, że był cykl bezowulacyjny, a tak chyba mi coś wygląda, że owulka była baaaardzo opóźniona dopiero tydzień temu.
Kruszka nam też często pampki bokiem przeciekały, jeszcze to podwójne pieluchowanie przez 6 tygodni i tak co chwila pralka szła. Ja bym nie zaczynała tej metody, jakby Marta w nocy kupki robiła, bo faktycznie potem do niego nie zaglądniesz i się odparzy. Chociaż jak mu coś będzie przeszkadzać, to i tak będzie wołać ciągle, więc raczej zareagujesz, ale ja faktycznie bym poczekała. U nas w miarę regularnie jest - zwykle po kąpieli :confused2: I często jak rano wstanie. Jak to wcale kupki nie ma za dnia, jak to są dwie. A powiem Ci jeszcze, że ja myślałam, że to złe spanie jest z ząbkowania, a wyszły nam kolejne dwa ząbki parę dni temu i spanie niezakłócone. Tzn. zdarzyło się młodej jęknąć przez sen, ale zaraz był spokój

reklama
Ania, Kruszka, mnie najpierw czeka segregowanie tego wszystkiego, bo nawet nie ogarnęłam czego ile mam. Na pewno jest mnóstwo pajacyków i body, ale w różnych rozmiarach, więc nawet sama nie wiem ile mam tego na początek. Ale myślę, że 8 worków, to w zupełności wystarczy :tak:. A jeżeli chodzi o spanie dzieci, to widzę, że to nie takie proste. Podejrzewam, że najgorsze jest w tym wszystkim nie tyle, że dziecko nie chce, tylko, że my matki jesteśmy przewrażliwione każdym piśnięciem :sorry:. I chcemy, żeby nasze maleństwa były zawsze szczęśliwe, uśmiechnięte i nigdy im nie było źle. Ale z tego co pisze Ania, to Marta dopiero teraz jest wyspana i chyba bardziej zadowolona :-). Mi też za jakiś czas przyjdzie się z tym zmierzyć i już się doczekać nie mogę :-D.

Kwiatuszek, miło Cię widzieć :tak:. Zaglądaj jak tylko masz ochotę. Najważniejsze, że jesteście w tym razem. Tak jest zawsze troszkę łatwiej. A jeżeli się potraficie wspierać, to na pewno szybko się uda. Musi się udać!

Błonka to powodzenia :-)
Aneczek u nas kiedyś nie było problemów, wiadomo noworodek się budzi na jedzenie i trzeba przetrzymać. Jak Marta miała 8 tygodni to ładnie noce przesypiała. I nagle przestała, te pobudki co godzinę to była makabra, byłam bardziej wykończona niż jak była noworodkiem. Myślałam, że to zęby, więc zaciskałam swoje i mówiłam przetrzymam. Ale po 5 miesiącach już miałam tak dość, że spróbowaliśmy nauczyć ją samej zasypiać w łóżeczku i teraz cała rodzina wyspana. W dzień też już się udaje, choć o 2 h spania jak kiedyś przy cycku to można zapomnieć, no ale zawsze coś ;-) I każde dziecko inne, może Twoje będzie całkowicie bezproblemowe i od początku będzie ładnie spało, czego wszystkim mamom życzę :-)

A co u Pachnącej, Maji, Myśi, Emenems?

Hehe a ja dzisiaj pierwszy raz kąpię od 21 września :-p M. ma zmianę na 15, a wcześniej takie, że na kąpanie był w domu i jeszcze 3 tygodnie urlopu. Ciekawe czy sobie poradzę, bo ta mała łobuziara ciągle wstaje w wanience, jak się czegoś złapie to nie puści.

Ostatnia edycja:
Błonka zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Koniecznie daj nam znać :-)

Aniu u nas nie da sie wykapać Franka samemu. On tak sie drapie, ze jedna osoba musi trzymac rączki druga "obrabiać".

Kruszka oj jaki on biedny :-( A jak z ubieraniem? Bo to u nas mega wyzwanie pampka zmienić i poubierać. Jak w Harrym Potterze była płacząca Marta, tak my mamy wierzgającą Martę. Nie dość, że nogami chce biec w miejscu, tak kopie, że mam pełno siniaków, to jeszcze jak to jej się znudzi to zaraz myk na brzuszek i na czworaka :-p Moja teściowa mówi na nią wiewióra, a pediatra wrzeciono :-p

Ostatnia edycja:
Błonka, powodzenia. Dawaj znać po!

Kruszka, biedny ten Wasz Franek. Co to za paskudztwo musiało się mu przyplątać. A kosmetyki do skóry atopowej nie pomagają?

Ania, to Wasza Marta jest jak mój chrześniak kiedyś. Pamiętam jak przy zmianie pieluchy była walka. Na wszystkie strony wierzgał i się prężył. Chyba dzięki temu bardzo szybko nauczył się siadać na toaletę. Praktycznie ominął etap nocnika i od razu na nakładce na wc się załatwiał.

reklama
juz jestem :) 2 cm radosci :) wszystko ok, wychodzi mi z usg 8t2d, musze suwaczek poprawic :) dostalam antybiotyk bo cos w cytologi nie bardzo wyszlo ale to prawdopodobnie z nadzerki... pytalam czy moge sie troche poruszac ale cwiczenia mam zabronione.. i tak wystarczajaco sie przy zosi naskacze :p dostalam w koncu karte ciazy i dostalam fotke :D

Do góry