reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Agitatko Kubusie to chłopaki o silnym charakterze :) jeszcze w brzuszku pokazuje że nie da się podporządkować :) ja rodziłam 2 dni przed terminem, akcja rozkręciła się godzinę po tym jak mąż oznajmił mi że znajoma urodziła. Spytałam się czy wywiera na mnie presję i się śmiałam a za godzinę zaczeły się bóle :)

Kami konto dla dzieci to super sprawa, ja nie zakładałam osobno ale mam w db bank konto oszczędnościowe na które odkładam ile moge.

Błonka serdeczne gratulację :) spokojnej i nudnej ciąży życzę :)

Aneczek jak tam u Ciebie? Mąż oswoił się już z myslą że to będzie córcia? Zabierz go na usg, zobaczysz jak zareaguje jak zobaczy taką małą istotkę :)

A my już po drugim szczepieniu, znów lekarz odmówił mi skierowania na usg bioderek. Juz raz byliśmy prywatnie, ale szkoda mi kasy na coś co powinno być refundowane. 130 zł mogłabym wydać na zupełnie coś innego :/ brryyy aż nie chce mi się pisać jacy Ci lekarze są bezczelni.
Kacper usilnie stara się przewracać na boki, już nie mogę go zostawić samego nawet w wózku. Szok jak z dnia na dzień zdobywa nowe umiejętności. Uciekam bo już krzyczy.
Pozdrawiam serdecznie :)

reklama
Cześć Dziewczyny :-)

Agitatka, jeżeli dobrze liczę, to Kubuś będzie spod znaku skorpiona. To naprawdę uparte i silne charaktery i mają swoje zdanie. Wiem coś o tym, bo mój A to skorpion i jakbym mu coś kazała, to skutek jest odwrotny :-D. Muszę brać go sposobem, hihi. Także musisz albo się uzbroić w cierpliwość i poczekać aż sam zdecyduje, że to ten moment, albo znaleźć sposób. Trzymam kciuki, żeby jednak był tym wyjątkowym skorpionem potwierdzającym regułę ;-).

Agusiek, mąż już zupełnie się oswoił z myślą, że to córcia. Wręcz się upiera, że przecież jemu to było zupełnie obojętne. Jest naprawdę słodki jak przykłada ucho do brzucha i stara się coś tam wyczuć albo usłyszeć :-D. A z lekarzami i skierowaniami, to zupełnie Cię rozumiem. U nas jest to samo. Żeby dostać gdziekolwiek skierowanie, to graniczy z cudem lub naprawdę dobrym humorem lekarza. Szkoda słów. Jak się staraliśmy o ciążę, to wszystkie badania robiłam zawsze prywatnie, mimo, że przecież do gina chodziłam na nfz. Na szczęście już dawno podziękowałam tamtemu ginowi i mam zupełnie innego. Ą co się dzieje Malutkiemu z bioderkami, że chcesz go prześwietlać? Zdrówka dla Was w każdym razie.

Kamii, jeżeli chodzi o konta oszczędnościowe dla dzieci, to faktycznie w PKO coś mają. Jest też taka reklama w tv "Prudential". Też chyba coś dla dzieci oferują. No i sto lat dla Malutkiej :-) i udanej imprezy urodzinowej. Daj całuska od cioci wirtualnej z tej okazji :tak:.

Fioletowa, gratuluję drugiego ząbka i życzę dalszych sukcesów :-).

Susel, mam nadzieję, że u Ciebie przesyłka też okaże się szczęśliwa :-). Powodzenia!!!

Ikasia, nie szalej z zakupami za bardzo ;-). I kto to mówi. Sama nie znając jeszcze płci, zaczęłam kompletować wyprawkę :-D.

A ja miałam wstawić zdjęcie brzuszka, ale nie umiem się uporać z telefonem. Mam nokię dotykową i musiałabym jakąś aplikację zainstalować na kompie, żeby zgrać zdjęcia, a nasz aparat pożyczyliśmy rodzicom. Muszę w końcu go odzyskać i wtedy obiecuję sesję zdjęciową :tak:.

Agitatka aneczek ma racje co do skorpionow bo sama nim jestem wiec... powodzenia! ;-)
aneczek dzieki kochana! i to ja caly czas czekam na zdjecia brzuszka ale bez pospiechu, jeszcze poczekam ;-) nie chce Twojej fasolki stresowac ;-)

Susel mój Franek to skorpion:tak: Kiedyś przyjaźniłam się z dziewczyną Skorpionem, oj cięzko było... Dlatego pisze w czasie przeszlym. Na dodatek zrzadzeniem losu rodzilysmy w tym samym dniu, w tym samym szpitalu:-D

Agusiek nam skierowanie na usg bioderek wystawił ortopeda.

Fioletowa
u Was juz zęby a Frankowi wyszły dopiero jak skonczyl 10 miesięcy :szok:

Kwiatek &&&&&&&&&&&&&&&&&& obyście jeszcze mieli szansę:happy2:

Blonka dzis Franek miał debiut w nowym foteliku, bardzo mu sie podobało :happy: Niepotrzebnie sie stresowałam. Do tej pory jeżdzil ze mna z przodu bo nie mam poduszki dla pasażera i martwiłam się, że sam z tylu będzie płakal, ale na szczęście byl bardzo zafascynowany widokami za oknem:tak:

Kurcze moje dziecko nie dość, że pól nocy nie spi tylko płacze i budzi po godzinie jak pojdzie spać to jescze doszły problemy z usypianiem, których nie było. Dziś juz na powaznie zastanawiamlam sie czy nie przełożyc staranek na kilka miesięcy póki Francio sie uspokoi. A no i wczoraj złozyłam wniosek o urlop wychowawczy także "bezrobocie" się kłania :baffled:

A jutro idziemy do naszego nowego mieszkania. Troche pomierzyc i porobic zdjęcia, by przygotowac sie do wykończenia. Nawet dzis babeczka zadzwoniła do slubnego czy nie zechcialby jutro zrobić wstepnego odbioru :szok:. Na szczęscie odmówił, bo ja nawet nie jetsem przygotowana na to. W sensie wiem, że w listopadzie czeka nas odbiór, ale ciagle w głowie kołacze myśl, ze to jeszcze kilka miesiecy. A jednak nie...

Kwiatuszek, mocno trzymam kciuki za Wasze mrozaczki i dalszy postęp działań.

Kruszka, ale Wam fajnie z tym nowym mieszkaniem :tak:. Ja uwielbiam urządzać mieszkania, remonty itp. Też nam się marzy większe mieszkanie, ale póki co sprowadza się to do rozmów typu: "przydałoby się większe mieszkanie". Ano przydałoby się, ale zobaczymy jak to będzie. A Franek ma już wszystkie ząbki? Może nie chce spać, bo właśnie mu wyrastają jakieś kolejne? A co do staranek, to po Błonce widać, że najlepsze są staranka nieświadome :-D.

Miłej nocki!!!

Kruszka pewnie zęby.. nasza ma już 16 i ida cały czas nowe i to te trzonowe szerokie ajjjj nieraz juz aplikowalam czopki bo się nie dalo inaczej....
co do fotelika bomba :D my z emkiem jezdzimy z przodu a Zosia samodzielnie z tylu w foteliku :p i jej sie to podoba, nas widzi i jest git :)
Kruszka ja tam wole wyjsc na raz z pieluch.. potem sie przyzwyczaisz do przespanych nocy i znow bedzie klops :p

Kruszka ja tam wole wyjsc na raz z pieluch.. potem sie przyzwyczaisz do przespanych nocy i znow bedzie klops :p

Błonka
podzielam Twoja opinię. Dlatego juz raz próbowalismy. Ale kiedy przychodzi noc wszytsko się zmienia. Obserwowałam dziąsła i poki co nic sie nie dzieje, wiec nie wiem czy to zębiska.

Aneczek
my teraz mieszkamy tak jak Wy - 2 pokoje. Mały zabrał nam sypialnię :). I kiedyś powiedzieliśmy sobie, ze poszukamy czegos wiekszego jak będziemy mieli więcej dzieci bo póki co sie mieścimy. Ale ostatnio jakos tak dziwnie, bo po ciechy trzeba chodzić do Franka i np dzis rano eMek Go obudził niechcący. Ale tak po prostu, mam dosyc tez kuchni w pokoju. No taka podjeliśmy decyzję i dlugo zastanawialiśmy się, czy zrobilismy dobrze. Najpierw ja marudziłam, że tyle pieniędzy,a Mąz był na tak. A teraz ja nie mogę sie doczekać na eMek zastanawia sie czy dobrze zrobilismy:baffled: Przypóźno trochę... Aneczek u nas nieświadome staranka moga nie przejść, bo ja wiem kiedy mam owu... W tym dniu Emek może zapomniec o przytulankach :) bo boli... No nic zobaczymy.

reklama
Kruszka, wiadomo, kupno mieszkania to poważna sprawa i zawsze mogą się zdarzyć wątpliwości. Ale jestem pewna, że jak tylko się sprowadzicie i zobaczycie jaki to mały luksus mieć większe mieszkanie, wątpliwości przejdą szybciej niż się pojawiły :-). A co do staranek, to na pewno lepiej mieć regularne cykle i wiedzieć kiedy co i jak, ale czasami taka nieświadomość jest chyba też dobra. W każdym razie powodzenia dla Was.

A ja Dziewczyny zamiast korzystać z ostatnich w pełni przespanych nocy, to wcale nie mogę spać :no:. Masakra. Dziś w nocy, to już było totalne nieporozumienie. Męczyłam się do 3 i jak stwierdziłam, że i tak nic z tego, to wstałam i upiekłam ciastka na dzisiejsze babskie spotkanie. Skończyłam po 4 nad ranem, a i tak zasnęłam dopiero po 5. O co chodzi ja się pytam???!!! Nigdy nie miałam problemów ze snem, a teraz męczę się po kilka godzin.

Miłego dnia!!!

Do góry