reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Dzień dobry :-)

Dziękuję Wam kochane za pocieszenie. Ja wiem, że mąż się cieszy. Po prostu każdy mężczyzna chce pewnie mieć syna. Takie pierwotne instynkty o przekazaniu nazwiska, przedłużeniu rodu itp. przez niego przemawiają. Po prostu za bardzo się nastawił, że będzie syn, a ja mu powtarzałam, że czuję, że będzie dziewczynka. Musi pewnie minąć parę dni, żeby się przestawił. Wiem, że będzie córeczkę kochał nad życie :tak:. Ale same wiecie jak to jest z facetami. Plany o wspólnych zabawach z synem i ta męska duma. Cóż. Może następnym razem ;-)

Miłego dnia!!!!

reklama
Ikasia, a jak to się stało, że dziewczynka stała się u Was chłopcem? Pamiętam, że brat weterynarz wypatrzył dziewczynkę :-). Ale co tam widział, że był taki pewny, że to dziewczynka? U nas raczej pomyłki nie ma. Gin pokazywał mi na usg dwie kreseczki, które są wargami sromowymi, ale jestem ciekawa jak to było u Was?

Wiesz co, u mnie brat w 16 tygodniu chyba powiedzial, ze tam nic nie widzi, ze wg niego na 100% dziewucha..pokazal mi nawet zdjecie, I faktycznie nic tam nie było..potem u ginki dziecko bardzo dlugo tez pokazywało ze tam nic nie ma...a poprostu ustawial sie w takiej pozycji ze fiutek sie chował:p...no I wkoncu na połówkowym sie pieknie pokazał:tak::tak::tak: I ewidentnie jest synek...nie ma wątpliwości...podobno częsciej są pomylki w druga strone...u mojej kolezanki zreszta tak bylo...do 8 miesiaca byla pewna ze bedzie dziewucha...a potem nagle zonk I okazało sie ze jednak tam cycek jest:p...ale to epwnie rez zalezy od sprzetu:tak::tak:
A ruchy juz sie pewnie pojawiły u Ciebie??

Jeżeli chodzi o ruchy, to w sumie sama nie wiem czy to już jest TO. Czasami czuję takie jakby puknięcia, ale mam wrażenie, że to jakieś miejscowe skurcze mięśni. Nie mam pewności jak powinnam to odczuwać :-)

Anusienka, niestety ja nie pomogę. Faktycznie gdzieś czytałam, że te zastrzyki mogą fałszować wynik testu, ale jak długo po podaniu działają, to nie mam pojęcia. Ale zapytaj na wątku Staraczki luty 2013. Tam jest chyba kilka dziewczyn, które dostawały te zastrzyki i na pewno będą wiedziały więcej. Ale najlepiej jakby koleżanka zadzwoniła do lekarza. To najpewniejsze źródło. Pozdrawiam :-)

Kwiatuszek, trzymaj się Kochana. Oby następny raz był dla Was szczęśliwy!

A my wybraliśmy imię dla córci. Właściwie to A wybrał (po mojej małej sugestii ;-)). Będzie Maria - po jego mamie :-). Ja się w pełni zgadzam. Chcieliśmy "zwyczajne" imię. Także sprawa przesądzona :tak:.

Anusienka 1986 test najpewniej robić 2 tygodnie od podania pregnylu aby wynik nie wyszedł sfałszowany, utrzymująca sie wysoka temp. do dobry znak ale nie jednoznaczny, życze powodzenia koleżance

Ostatnia edycja:
reklama
Kwiatuszek... tak mi przykro, trudno w to uwierzyć... Ściskam Cie ciepło. Ale macie jeszcze podejście prawda?

Myśa :-)

Aneczek faceci tak maja jesli chodzi o chłopca. Taka jest nasza polska mentalność, niestety. Nie masz syna to jest cos nie tak. Głupota jak nie wiem co. Nawet jesli dla naszych facetów nie ma znaczenia płeć to zawsze znajdzie sie ktos życzliwy kto sie zaśmieje, cos zasugeruje, beznadzieja. Moja bliska kolezanka urodzila córeczkę i jej M cos tam czasami bąknie, raczej żartem, a następnie podrzuca małą i pod nosem "jak ja Cię kocham".:-D

Anusienka
rzeczywiście z tym pregnylem tak jest, ze trzeba odczekać te 14 dni, bo może zafałszować wynik. A jesli chodzi o temp to podwyższona utrzymuje sie gdyż tak jak pisałas doszło do owulacji. Niestety z ta temp jest tak, że spada dopiero w dniu @ lub na dzień wcześniej. Jesli w dniu spodziewanj @ nadal by była podwyższona to już dobrze świadczy. Ja tak miałam ostatnio. Spodziewałam sie tego dnia @ bo to było juz 14 dni po owu. Gdy sie obudziłam zmierzyłam temp, kiedy była 37 st pobiegłam zrobic test i był pozytyw :-) Trzymam kciuki za Twoja koleżanke &&&&&&&&&&&&. Jakbyś miała ochote to zajrzyj by zakomunikować nam wynik :)

Do góry