hej dziewczyny
dawno mnie tu nie było
aneczek nie myśl o mleku to się samo ułozy, przytawiać i wierzyć że jest najlepiej
nas jak wypuszczali z Filipem ze szpitala to miałam taką rozmowę z pediatrą
lekarz- szkoda że tak mało je...
ja- jak mało, niemal całą noc mi ciumkał, smoka sobie zrobił....
lekarz- oj to coś słaby ten smok
ja: ????
lekarz: niech pani spojrzy [i pokazał mi w karcie jak waga młodego leci na łeb i szyję]
ale mnie wypisali [też moim zdaniem chore, skoro młody nie przybierał, ale dalej tracił]
nie powiedziałam mu, że jakby może nie poili młodego glukozą, to więcej by jadł, a nie tylko spał
i co? w domu na spokojnie, cyc i cyc, kiedy tylko zechciał [bo jak mantrę powtarzałam sobie że "karmienie to sprawa między mną a dzieckiem"] i klocek waży już ponad 6,5 kg
nie słuchać, przystawiać, jak trzeba bo boli to kapturki, dawać jeść kiedy chce
nie ma "za chudego mleka matki", nie ma złego mleka matki, nie zastanawiać się czy się najada czy nie
jest tylko najlepsze mleko matki i wszystko się ułoży
ok czasem się zdarza że się nie da, wtedy też nie koniec świata, ale dziecko pokaże które mleko mu podpasuje - mój Artur nie tolerował np NAN - wymiotował mi po nim, tylko bebilon u nas dobrze działał
a teraz troszkę prywaty
ostatnie 10 tyg uczyłam się szyć i teraz jest konkurs w którym startuję
do 22.09 jest głosowanie i proszę uprzejmie o głosik na moją spódnicę, nr 1 na liście - trzeba kliknąć przy 1, na samym dole pod zdjęciami i wcisnąć vote, strona troszkę szwankuje, ale może zadziała
pewnie będę się jeszcze przypominać przed 22.09 ;-)
z góry wielkie dzięki
KONKURS “LETNIEJ AKADEMIA SZYCIA” | jakuszyc.pl