reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
hej dziewczyny,
mam pytanko, mam PCO zdiagnozowane ok rok temu, na początku brałam clo... bez efektów max pęcherzyk 8 mm, zupełnie jakby nie było reakcji, mąż miał badania nasienia... wynik ok, następnie moja gin zmienila mi clo na gonal... ale na gonalu wychodowałam ok 12 mm wiec bez szaleństwa... następnie miałam laparo- zeby ponakuwać ... i sądziłam ze po laparo cos wyjdzie, niestety nie. Teraz ponownie owulacje mam stymulowaną gonalem... i po pierwszej owulacji brak efektów... znowu przy następnym cyklu mam brać gonal i bedziemy startowac z pierwsza inseminacją.... moze któras z Was ma PCO lub zna leki, dzieki którym pecherzyki beda rosnąć....

Dziewczyny, poradźcie mi proszę. Jeśli po CLO jestem przestymulowana i najprawdopodobniej nie będę mogła go zażywać, to czy jest jakiś inny preparat, który można wtedy stosować do stymulacji?
z tymi 2 tab. lekarz przesadził
pierwsze co to powinien do clo przepisać duphaston,

ja jestem tym typem który nie ma owu

teraz już 2 msc czekam na @
ale bywają i 4 msc jak czekam

z obiema córkami byłam stymulowana clo
i wyglądało to tak

od 2-7dc -1tabl. CLO
od 20dc przez 10 dni duphaston (owulacje miałam zazwyczaj w 18-19dc)
oczywiście wszystko montitorowane

gin po 3 cyklu z clo zwiększył mi dawka do 2tabl.

ale duphaston to podstawa

Merlin ja nie pomogę

prawdopodobnie też mam pco,hiperprolaktynemie
i gin powiedział ze pierwsze co to hormony zbadać
i do endokrynologa

hej dziewczyny
dawno mnie tu nie było

aneczek nie myśl o mleku to się samo ułozy, przytawiać i wierzyć że jest najlepiej
nas jak wypuszczali z Filipem ze szpitala to miałam taką rozmowę z pediatrą
lekarz- szkoda że tak mało je...
ja- jak mało, niemal całą noc mi ciumkał, smoka sobie zrobił....
lekarz- oj to coś słaby ten smok
ja: ????
lekarz: niech pani spojrzy [i pokazał mi w karcie jak waga młodego leci na łeb i szyję]
ale mnie wypisali [też moim zdaniem chore, skoro młody nie przybierał, ale dalej tracił]
nie powiedziałam mu, że jakby może nie poili młodego glukozą, to więcej by jadł, a nie tylko spał

i co? w domu na spokojnie, cyc i cyc, kiedy tylko zechciał [bo jak mantrę powtarzałam sobie że "karmienie to sprawa między mną a dzieckiem"] i klocek waży już ponad 6,5 kg
nie słuchać, przystawiać, jak trzeba bo boli to kapturki, dawać jeść kiedy chce
nie ma "za chudego mleka matki", nie ma złego mleka matki, nie zastanawiać się czy się najada czy nie
jest tylko najlepsze mleko matki i wszystko się ułoży

ok czasem się zdarza że się nie da, wtedy też nie koniec świata, ale dziecko pokaże które mleko mu podpasuje - mój Artur nie tolerował np NAN - wymiotował mi po nim, tylko bebilon u nas dobrze działał

a teraz troszkę prywaty
ostatnie 10 tyg uczyłam się szyć i teraz jest konkurs w którym startuję
do 22.09 jest głosowanie i proszę uprzejmie o głosik na moją spódnicę, nr 1 na liście - trzeba kliknąć przy 1, na samym dole pod zdjęciami i wcisnąć vote, strona troszkę szwankuje, ale może zadziała
pewnie będę się jeszcze przypominać przed 22.09 ;-)
z góry wielkie dzięki
KONKURS “LETNIEJ AKADEMIA SZYCIA” | jakuszyc.pl

Dzięki Fioletowa za radę :tak: Mi bardziej chodzi o moment kiedy będę odstawiała pierś. No chyba, że można karmić do bólu i nie trzeba wcale odstawiać cyca? Jezu, jaka ja jestem zielona w tych sprawach :szok: Spódnica fajna, zagłosowałam, ale coś faktycznie strona się muli i nie wiem czy policzyło mój głos, bo wyświetla się, że cały czas łączy.

wiesz można do bólu, ja myślę że Filipa co najmniej do roku będę karmić, albo i dłużej, mam znajome co po 2 lata karmią, także wiesz, jak nie ma konieczności to nie trzeba się w ogóle pakować w mleko modyfikowane

a co do głosowania, jeśli można prosić ewentualnie o późniejszą próbę, coś im strona szwankuje i czasem nie wyświetla poprawnie

ale jak się po drugim załadowaniu pojawią wyniki to znaczy że głos zaliczyło :-D

Ostatnia edycja:
Kwiatuszek, zapomniałam całkowicie Ci napisać, że trzymam za Was kciuki!!! Szybko Was zakwalifikowali. Myślałam, że trzeba czekać dłużej, a tu proszę :-) No to teraz musi się udać. Powodzenia :tak:

Merlin, ja niestety nie znam innych leków poza clo. Zapytaj najlepiej jakiegoś dobrego lekarza z dziedziny leczenia niepłodności. Wydaje mi się, że to powinny być leki odpowiednio do Ciebie dobrane na podstawie bardziej szczegółowych badań. Bo coś musi być na rzeczy skoro po żadnym leku nie rosną Ci odpowiednie pęcherzyki. Powodzenia i cierpliwości Wam życzę. Najważniejsze to znaleźć odpowiedniego specjalistę.

Ostatnia edycja:
reklama
kwiatuszeq moje gratulacje, trzymam kciuki za was &&&&&&&&&&&&&&&

fioletowa widzę, że mamy podobne podejście co do karmienia piersią, mi tak moja ginekolog powtarzała, a pediatrzy z oddziału dziecięcego chcieli go karmić mm, ale się nie dałam im i sobie wmówić głupot

Do góry