reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
patu$ka - brałam CLO 3 miesiące. W pierwszym po 1 tabletce, drugi i trzeci po 2 tabletki. I mam 7 cm niepęknięty pęcherzyk teraz, a szykuję się do insemki, więc pewnie czymś będą musieli mnie stymulować i zastanawiałam się czym.

reklama
Agusiek, kurcze, wiem, że na początku jest ciężko. A jeszcze jak nie ma się prawie pomocy. A nie możesz na kilka tygodni pojechać do rodziców?

Piaska, ja za każdym razem byłam przestymulowana clo i rzuciłam to w cholerę. A musisz brać? Nie masz swojej owulki? A co lekarz na to?

Agusiek witaj kochana :) Bardzo się ciesze, że nie dajesz się terrowi teściowej i karmisz piersią. To najlepsze dla naszych dzieci. Ja nadal żałuję, że u nas wyszlo jak wyszlo. Będę bogatsza o doświadczenie przy następnym dziecku.
Chętnie bym do Ciebie wpadła i zabrała dziecię na spacer. Wiem jak to jest kiedy chcesz chwilę odsapnąć a nie masz jak. Niestety moje siostry tez tego nie rozumieją i rzadko nas odwiedzają. Musze tez je zrozumieć, bo pracują. Moja mama mieszka daleko, zreszta mój brat "zarzuca" ja swoją trójką +żona czasami, na co mama mówi, że ma czwórke dzieci do obrobienia ;-) A rodziców eMka już nie ma :( Masz to szczęście, ze przynajmniej w nocy śpi :-D

Aneczek Skarbie mm to zawsz sztuczność i jak nie trzeba to nie dawaj. Tak jak Ania pisze, trzeba dziecko częściej przystawiać. A jak masz ochote coś kupić to rzeczywiście może kocyk czy ubranko w neutralnym kolorze. Ja nawet jak wiedziałam, że jest chlopczyk to kupowałam głównie zielenie, beże, brązy itp by miec i dla córci na przyszłość.
A czuje się dobrze, dzięki :)

Patu$ka
mój tez brał Salfazin, ale przestraszylismy sie tych dawek i brał po pół tab. Za każdym razem sie udawało w tym samym cyklu co brał. Nie wiem czy to miało wpływ, bo eMek nigdy nie badal armii, ale...

Piaska jak ty to wyhodowałaś. Jestem przerazona. Jest jeszcze jakiś lek, ale nie pamietam jak sie nazywa. Gdzies o tym czytałam. Mysle, że gin będzie wiedział. Powodzenia.

Hej laski wybaczcie ze sie nie odzywalam , tyle ostatnio sie u mnie dzieje
zaczełam juz stymulacje dzis bedzie 3zastrzyk z gonapeptylu a pozneij gonal dołaczy
jestesmy juz oficjalnie zakwalifikowani, musze teraz Was nadrobic:)

Piaska!!!!!!!!!!!

2 tabletki?!:szok::szok::szok:

Ku****rwa no przepraszam ze to napisze ale musze bo mnie cos takiego wku***** jak mozna podac 2 tabletki wiedzac ze po jednej sa efekty no jak?! To nie jest witamina C zeby sobie ja brac jak sie chce. Nie wiem do jakiego lekarza chodzisz ale ja bym go w pizdziec zmienila.

Teraz masz odpowedz dlaczego masz ta torbiel

Denerwuje mnie podejscie lekarzy w tej kwestii naprawde.

Ja bralam 1 tabletke i w jednym cyklu zostaalm przestymulowana od razu zmniejszyli mi dawkoe do pol tabletki i nie bylo potem problemu.

Przepraszam ale cisnienie mi sie podnioslo po tym co przeczytalam.

Kochana wspolczuje ci naprawde bo trafilas na jakiegos kretyna. Dawke zmniejszyc a nie od razu lek zminiac,i mysle ze bedzie ok

Kruszka w przyszlym tyg mma zamiar kupic Salfazin i sprobowac

Hej laski wybaczcie ze sie nie odzywalam , tyle ostatnio sie u mnie dzieje
zaczełam juz stymulacje dzis bedzie 3zastrzyk z gonapeptylu a pozneij gonal dołaczy
jestesmy juz oficjalnie zakwalifikowani, musze teraz Was nadrobic:)

Kwiatuszku tak sie cieszę :) !!!!!!!
Myślałam dziś o Tobie czesto i miałam zapytac co i jak, ale co tu zajrze to mi wylatuje z głowy.
Trzymam kciukasy za powodzenie &&&&&&&&&&&&&&&&&

aneczek1 – no właśnie nie wiem, po jaką cholerę mi to zapisała, bo nigdy nie miałam problemów z owulacją.

Kruszka
- no niepotrzebnie mi to CLO podali i nie powiedzieli, że trzeba chodzić na USG i poszłam dopiero w trzecim cyklu, a tam 7 cm jajko. Załamka.

patu$ka – ta lekarka działała w ciemno. Ponieważ od 2 lat staram się o dziecko, to stwierdziła, że dużo dziewczyn zachodzi po tym i mi przepisała. Ale nie powiedziała, że trzeba co miesiąc to obserwować. No i wyhodowałam sobie jajko gigant. Też jestem mega wkurzona i rzuciłam kobitę w cholerę. Inny mnie leczy Duphastonem teraz, za jakieś 2 tygodnie pójdę na wizytę i zobaczę, czy już się wchłonęło.

No dupkeim po to zeby sie wchlonelo. CLO i koniecznie monitoring to podstawa. Dobrze ze juz do niej nie hcodzisz. Jak masz swoja owulke po co kombinowac ze stymulacja.

Meza/ partnera przebadac.

reklama
Do góry