reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Susel dupek to niby to samo a jednak inny. I dobrze go przyjmujesz.

Lukaa ja po pierwszym miesiacu zrezygnowalam z niej bo ja jestem po dlugo leczonej grzybicy, po antybiotykach i wolalam nie dawa pozywki tej gnidzie. Podjezykowa nie jest metabolizowana przez watrobe. Bo luteina dziala na sluzowke i rzez nia sie wchlania a resztki fakt ida do przeowdu pokarmowego al enie sa jakims tam niebezpieczenstwem. Nie kazdemu moze odpowiadac jej smak

reklama
Dzień dobry :-)

Mavika, po cichu marzy nam się synek, ale powiem szczerze, że dla mnie słowa "płeć obojętna, oby tylko było zdrowe" nabrały całkiem nowego znaczenia. Także płeć obojętna, oby tylko było zdrowe :tak:

Susel, a Tobie lekarz zapisał taką dawką duphastonu? Trochę mało, ale widocznie nie ma potrzeby u Ciebie, żeby zapisać więcej. Jeżeli masz zaufanie do swojego gina, to bierz 1x1.

Lukaa, kciuki za wizytę.

Kruszka, dla Ciebie szczególne kciuki za dzisiejsze usg!!! Daj znać co i jak.

A jak tam Agusiek? Odzywała się?

Patu$ka, wszystkiego naj naj z okazji rocznicy!!! I życzę Wam tego najwspanialszego prezentu.

Ostatnia edycja:
witam się z resztka kawy w kubku.. Zosia spi, ide zaraz zupke nastawic i ogarne chociaz troche dom :)
susel ja bralam po owu 1 podjezykową wiec roznie z dawkami.. po owu mialam progesteron ok wiec tylko sie wspomagałam
Kruszka &&&
patuska stówencja !! :D
aneczek jak sie czujesz? mdlosci? :p
luka no ja na razie na luzie :) zobaczymy co z tego wyjdzie, nie mam stresa jak za pierwszym razem

Hej hej :)

Błonka Aneczek dziekuję Wam trzymajcie kciukasy mocno :tak:

Aneczek gratuluje usg! Bardzo sie ciesze, że widzialas swojego Skarba. Tak dla mnie te słowa również nabrały innego znaczenia, co najabrzdiej odczułam na usg genetycznym. A masz jakies przeczucia na pleć?

Ikasia za Twoje usg dzisiaj również mocne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Patuśka Duzo szczęścia dla Was:-)

Lukka mam nadzieje, że jestes w dobrych rękach i niebawem Wasza rodzinka rownież sie powiekszy :)
Acha ja miałam lutke dowcipną w I ciązy, ale kiepsko tolerowałam, piekło mnie i wogóle. Zmienili mi na podjezykową.

Kamii
do zobaczenia :) Mam nadzieję, że wrócisz do nas pelna sił.

Ja mam to usg bardzo późno bo o 18.40 takze dam znać jak wrocę i juz poloże Frania spać :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Błonka, czuję się ok. Najgorzej jest popołudniami kiedy przychodzą mdłości i spanie. Zamiast porannych, ja mam popołudniowe. Gin skomentował, że to dobrze, że je mam, bo to znaczy, że ciąża się dobrze rozwija i hormony pracują jak należy, także dzielnie znoszę.

Mavika, powiem szczerze, że myślałam, że inaczej będę reagować w ciąży, a często nachodzi mnie taki spokój, że nawet na usg nie płakałam (a byłam przekonana, że łzy szczęścia się poleją). Za to mogłabym godzinami patrzeć w ten monitor z szarą plamką z bijącym serduszkiem :-) Niesamowite uczucie szczęścia i dumy.

Jestem juz po wizycie...Maluszek ma 8,5cm..jest to 14w5d ciązy, wiec idealnie z suwaczkiem, wszystkie wyniki wzorowe, cytologia tez....ale oczywiscie Maluch nie dał się pooglądać bo spał na boszku...I ani drgnął...cos tam rączką poruszał tylko...nóżki podkurczone....moze jutro u brata pokaze...
Ginka powiedziala, ze jak rpzyjde na kolejna wizyte, czyli za 3 tygodnie to juz powinnam poznac płeć:) wytrzymam..najwazniejsze ze maluszek zdrowy I ma się dobrze:)
a ja straciłam kolejny kilogram z wagi:p

reklama
Do góry