reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
A co Ci lekarz powiedzial na to??? Nie wiem jak tj z owulacja, ale chyba raz jest owulka z jednego, a raz z drugiego jajnika. Ale ja stawiam raczej na to, ze masz czesciej owulki, tylko o tym nie wiesz albo cos z hormonami. Pewnie badalas juz FSH i LH ???

lekarz nie chciał mi wierzyć na słowo z tą owulacją co drugi cykl, teraz miałam monitoring i to był cykl bezowulacyjny, w następnym cyklu też chce mieć monitoring bo chce żeby Gin zobaczył, że owulacja będzie.
Z tego co wiem, owulacja bez skoku temperatury i bez fazy lutealnej jest niemożliwa więc u mnie owulki nie ma na bank, widać to na wykresach jak na dłoni. Hormony badałam w tym cyklu, w 3 dc, oto moje wyniki:

estradiol 20.19 pg/ml
FSH 4.2 U/l
LH 4.14 mIU/ml
f- testosteron 0,23
(norma 0,2- 1,3)
Prolaktyna 116.1 (norma 127-637 czyli poniżej normy)

jak kiedyś na wizycie zasugerowałam ginowi, że chyba mój jeden jajnik nawala albo się jeszcze nie obudził to powiedział, żebym nie uprawiała czarnowidztwa, że jeszcze nic nie wiadomo. :baffled:

reklama
Blonka ja tez jajeczkowalam z jednego potem z dwoch i w ostatnim cyklu z prawego (bezowulacyjny bo nie pekly) i teraz znowu lewy. Mi CLO pobudzilo prawy jajnik do pracy bo na nim nie bylo pecholi nigdy a na lewym malutkie zanim wzielam clo...

Takze to roznie moze byc...

Amalfi u zdorwej kobety nie jest tak jak ty piszesz ze raz z prawego raz z lewego. Czasem jest tak jak piszesz ale nie jest to udowodnione naukowo. Czasami jajeczkujemy z obu na raz czasem na zmiane a czasami kilka miesiecy z jednego a potem znowu z drugiego a czasem nie ktore jajeczkuja tylko z jednego jajnika.:tak::-)

PATU$KA No wlasnie dlatego napisalam, ze nie wiem jak to jest, bo sie tym ie interesowalam, bo mam tylko 1 jajnik ;-).

KAROLA no ja Ci powiem, ze tez tak sceptycznie na to patrze, zeby to stwierdzic, ze owulacje masz co drugi cykl, przydalyby sie monitorowane przynajmniej 4 cykle.
A z tego co wiem, to lepiej jak PRL jest niska, nawet ponizej normy, bo od stresu zaraz moze Ci skoczyc.
A FSH i LH chyba w normie masz, z tego co pamietam, ale moge sie mylic oczywiscie. Musialabym sprawdzic tez reszte hormonow.

Ostatnia edycja:
amalfi to wspolczuje z powodu jednego jajnka,ale to w sumie nie jest tragedia bo jeden jajnik po usunieciu drugieg przejmuje jego funkcje...

Kwiatuszku- współczuję :(
Ja nie zaglądam do Was bo ostatnie 3 dni zwiedzaliśmy pół polski w poszukiwaniu samochodu dla mnie ..Ale niestety mojemu emkowi zawsze coś nie grało ..wiec ciąg dalszy dziś :( Ja tam bym kupiła pierwszego lepszego ,ale mój emek mowi ,że silnik zły ,ze zaniedbany ,że rura wydechowa coś tam , ze kierownica poniszczona (miała jedna ryse :szok:..Mój emek za te pieniądze mówi ,że on powinien być jak nowy ..no ale zawsze COŚ będzie ..no chyba ,że z salonu ..ale tak to zawsze jakaś rysa będzie :no::angry:.

hej, czy któraś z Was bierze Castagnusa (niepokalanek mnisi) lub pije zioła ojca sroki?

u mnie zaczęło się plamienie i nie wiem czy mam już zacząć to brać czy nie.

niby powinno się zaczynać w 1 dc ale u mnie cykle bezowulacyjne są krótsze i nie ma normalnej @ tylko plamienie.

no i nie wiem czy zaczynać czy czekać aż zamiast brązowego plamienia pojawi się różowe? :confused:

reklama
hej
kurcze niby mało co się dzieje na forum, ale jakoś głowy nie mam kompletnie
u nas cyrku ciąg dalszy, ale jest wizja na pomyślne zakończenie - w piątek odebraliśmy wyniki badania Artura [już ostatnie, jakie teraz było robione]
Artur ma lamblię, dziś idziemy do lekarza z tym, pewnie będziemy się całą rodziną leczyć
z jednej strony znów biedak, leki, dieta itd, z drugiej strony może to winowajca ałaego zamieszania, te wszystkie jego bóle brzucha, problemy i być może nawet alergia pokarmowa
a do tego jest prawdopodobieństwo, że mąż też to ma, bo objawy ma podobne
oby to wyleczyć i mieć z głowy wszystko

a z innej beczki - dziś się zmieściłam w swoje spodnie sprzed ciaży - jupii koniec z noszeniem ciążowych ciuchów

Do góry